T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Türkiye en iyi modeldir

Erdoğan, hukuk devleti ilkesinin egemen olduğu bir Türkiye'nin İslam dünyasına model olacağını söyledi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, "hukuk devleti ilkesinin egemen olduğu bir Türkiye'nin İslam dünyası için de iyi bir model olacağını" söyledi.

Almanya'da yayınlanan Süddeutsche Zeitung gazetesine bir röportaj veren Erdoğan, "dini temellere dayalı değil" şeklinde tanımladığı AK Parti'yi, "hem sağdaki hem soldaki insanları kazanmak isteyen muhafazakar, demokrat bir parti" diye niteledi. "Türkiye en iyi modeldir" üst başlığı ile yayınlanan röportajta Erdoğan, 2002'de seçim beklediklerini ve bir koalisyona ihtiyaçları olmayacağını ifade etti.

11 Eylül'de meydana gelen saldırıları "terör" olarak gördüklerini ve kınadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Afganistan'a asker gönderilmesini neden reddettiniz?" sorusuna ise, "Hükümet, istenildiği zaman istenildiği kadar asker göndermek üzere, süresiz bir vekalet istedi. Halkın % 86'sı buna karşı çıktı. Biz de halkı temsil ediyoruz" cevabını verdi.

Laik ve demokratik bir toplum

Türkiye'nin Afganistan'da sıhhıye ve lojistik desteği geri çevirmediğini belirten Erdoğan, "Şu an Türkiye bir hukuk devleti olarak çok iyi bir örnek olmasa bile, biz laik-demokratik bir toplum için örnek olabiliriz. Yine de İslam toplumlarındaki en iyi örnek şu an Türkiyedir" dedi.

Türkiye'de demokrasiyi geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, bu mücadelenin bedelini de "bir şiir okuduğu için hapse girerek" ödediğini söyledi. Erdoğan, "Bazıları laisizmi bir din olarak algılıyor. Bir müslüman laik bir sistemi kabullenebilir. Ben de bunu yapıyorum" dedi.

'Kan ve gözyaşı dinsin'

AK Parti lideri Erdoğan, İsrail-Filistin savaşını sona erdirmek için ABD ve Türkiye'nin girişimde bulunması gerektiğini söyledi. Portekiz ve Yemen büyükelçilerini kabul eden Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki savaşı endişe ile izlediklerini belirterek, "Filistin'de yıllardan beri devam eden ölüm, kan ve gözyaşının dinmesi için, başta ABD olmak üzere Ortadoğu'da model olacak Türkiye'nin önemli bir görev ifa edeceğini düşünüyorum" dedi. Erdoğan, "Beş yıldızlı otellerde iftar açanları" eleştirdiği hatırlatılarak, "Erbakan'ı mı kastettiniz" diye sorulması üzerine, "Şu veya bu şahsa göndermede bulunmayız. Ramazan ayı fakir fukarının hatırlanması gereken ay. Beş yıldızlı otellerde harcanan paranın fakire harcanmasının daha isabetli olacağı inancındayım" dedi.

 
Beyaz Saray'da iftar var Çankaya'da niye yok?
Okumuş, Cumhurbaşkanı Sezer'in Çankaya'daki iftar yemeklerini iptal etmesini eleştirdi.
'Emekliler' kabinesi
Hükümet, 50 yaşını aşan işçileri emekli etmeye hazırlanırken, bunun kabinede uygulanması halinde hükümette sadece 5 bakan kalıyor.
Almanya korkusu
Türkiye'yi AGSP için ikna etmeye çalışan İngiltere ve ABD'nin, Almanya ağırlıklı bir AB ordusu istemediği belirtiliyor.
Vekiller, AGSP için görüşme istedi
ANAP, DYP, AK Parti ve SP'den 29 milletvekili, AGSP konusunun Meclis'te tartışılmasını istedi.
FP'nin 'gerekçesi' tamam
Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, AK Parti ile ilgili başvurunun acelesi olmadığını belirterek, "Şu anda FP davasının gerekçesi ile meşguluz" dedi.
TİBUK: KREDİ KARTI FAİZLERİNE DUR DENMELİ
LDP lideri Besim Tibuk, gerekli önlemler alınmazsa, kredi kartı borçlarının gecikme faizlerinin büyük sıkıntılara yol açabileceğini belirterek, faizlerin acilen makul bir seviyeye indirilmesini istedi. Tibuk, kart sözleşme metinlerindeki açıklamaların ve anlaşma şartlarının, müşteri tarafından okunamayacak şekilde yazıldığını da ifade etti. TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ı da eleştiren Tibuk, "TÜSİAD uyduruk bir dernektir. Her söyledikleri de medyada yer bulduğundan dolayı böyle ukalalıklar yapabiliyorlar" dedi.

5 Aralık 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED