T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKU

İstanbul'da uzatma dakikalarında Roma'ya puan kaptıran Galatasaray, İngiltere'de Liverpool'u dağıtan İspanyollar'ın konuğu oluyor. Bu zorlu sınavda Cimbom'un en büyük kozu Sergen ile sağ kanattaki yıldızı Perez sakat sakat oynayacak.

Bu akşam Nou Camp'da ateşli Barcelona taraftarının önünde zorlu bir sınav verecek olan Galatasaray, dün sabah saatlerinde İspanya'ya uçtu. Sakat ve cezalı olan Hasan'ın dışında eksiği bulunmayan Cimbom'da Lucescu, Murat Sözkesen ve Erhan Namlı'yı da jest yaparak İspanya'ya götürdü. Dün akşam saatlerinde maçın oynanacağı Nou Camp Stadı'nda son idmanını yapan Sarı-kırmızılılar, taktik ağırlıklı çalışırken, sakatlıkları bulunan Sergen ve Perez de takımla birlikte çalıştı.

DEFANSA UYARI GELDİ

Teknik direktör Mircea Lucescu, futbolcularından Barcelona karşısında özellikle savunmada çok dikkatli olmalarını istedi. Rumen hoca, İspanyol ekibinin hücum alanında Rivaldo, Kluivert, Saviola ve Overmars gibi çok hızlı ve teknik oyunculara sahip olduğunu hatırlatarak, "Gol yememek bizim için önemli, ancak kart konusunda da ileriyi düşünerek dikkatli olmalıyız" dedi. Cimbom'da kaptan Bülent, Emre, Capone ve Hakan sarı kart sınırında, bu oyuncular kart görmeleri durumunda Liverpool karşısında cezalı duruma düşecekler.

LUCESCU PUAN İSTİYOR

Lucescu dün İspanya'da düzenlediği basın toplantısında, "Roma maçında kaybedilen puanları Barcelona ve Liverpool maçlarıyla telafi edeceğiz" dedi. Lucescu, "Futbolcularım, özellikle son yıllarda Avrupa'daki tecrübelerini katlayarak artırdılar" diyen Rumen hoca, "Barcelona'nın Neu Camp'ta Türk takımlarına karşı üstünlüğü bilinen bir gerçek. Ancak biz buna son vermek için mücadele edeceğiz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

DEV MAÇA TECRÜBELİ HAKEM

Galatasaray'ın, Barcelona ile mücadele edeceği maçın hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Markus Merk Şampiyonlar Ligi'nde bugün 19. maçına çıkıyor. Asıl mesleği diş hekimliği olan 39 yaşındaki tecrübeli hakem, daha önce de G.Saray'ın 2 maçını yönetmişti. Merk'in düdük çaldığı maçlarda Aslan, Juventus deplasmanından 2-2'lik, G.Rangers karşısından ise golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

HAKAN'A İSPANYA'DA İMZA ATTIRILACAK

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek oyuncularla sözleşme imzalamak için görüşmelerini sürdüren G.Saray yönetimi, Hakan Ünsal'la Barcelona'da mukavele yenilemeyi düşünüyor. Futbol Şube Sorumlusu Abdürrahim Albayrak "Anlaşırsak Hakan'a imza attıracağız. Sırada Bülent Akın da var. Kaptanımız Bülent Korkmaz ve Suat'a da rahat olmalarını söyledim. Onlar benim en büyük yardımcılarımdır" dedi. Albayrak, Ergün'ün Chalsea'ye transferi konusundaki söylentiler için ise, "Gitmek isterse, kolaylık yapacağımıza dair söz verdik. Ancak bize henüz böyle bir şey gelmedi" diye yanıt verdi.

AVRUPA KUPALARI'NDA 167. RANDEVU

Galatasaray, 96 yıllık tarihinde bu akşam Avrupa kupalarındaki 167. randevusuna çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne dek yaptıkları 166 karşılaşmada 64 galibiyet elde ederken, 62 karşılaşmada da sahadan yenik ayrıldı. "Aslanlar", Avrupa kupalarında 40 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. Galatasaray, Avrupa kupalarında rakip fileleri 217 kez havalandırırken, kalesinde ise 246 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi 2. tur grubundaki ilk maçında İtalya'nın Roma takımıyla kendi sahasında 1-1 berabere kalmıştı.

NOU CAMP, TÜRKLER'E VİZE VERMİYOR

Galatasaray'ın bu akşamki rakibi Barcelona, bugüne dek maçlarını yaptığı Nou Camp Stadı'nda Türk takımlarına vize vermedi. Türk takımlarıyla, evinde 5 kez karşılaşan İspanyol ekibi, 5 maçı da kazanarak, Türk ekiplerini ülkelerine eli boş gönderdi. Barcelona, evinde attığı 18 gole karşılık Türk takımlarından yalnızca 3 gol yedi. İlk olarak 1990-91 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Türkiye'de 1-0 yenildiği maçın rövanşında Trabzonspor'u Nou Camp Stadı'nda 7-2 yenmişti. 1993-94 sezonunda Galatasaray'ı 3-0 ve 94-95 sezonuda da 2-1'lik skorlarla yenmişti. Barcelona, geçen sezon Beşiktaş'ı 5-0, bu yıl da F.Bahçe'yi 1-0 mağlup etmişti.

LİVERPOOL, ROMA DEPLASMANINDA

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur, gruplarında 2. maçlar bugün yapılacak müsabakalarla tamamlanıyor. Galatasaray'la aynı grupta yer alan Roma, İtalya'da İngiltere temsilcisi Liverpool'u ağırlıyor. A Grubunda'ki mücadelelerde ise Boavista, Manchester United deplasmanına çıkacak. Grubun ikinci maçında Nantes, Alman ekibi Bayern Münih'le Fransa'da karşılaşacak.

Spor Yazarları
Bekir Boran : Ali Gümüş :
"Vurdum duymazlar" Patras'a kadar
 
'Altaylı bir holigan'
Galatasaray İkinci Başkanı Fatih Altaylı'nın 'Yıldırım çok para harcıyor, o benden fanatik' açıklamasına sert tepki gösteren Özaydınlı "O bir zamanlar kavga ettiği başkanının yanında oturacak kişilikte bir adam. Ben tükürdüğümü yalamazdım" açıklamasını yaptı.
FENER'E BİLENİYORLAR
Malatya deplasmanında aldığı mağlubiyetle sarsılan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe maçına odaklandı. Bordo-mavili futbolcular, Sarı-lacivertliler'i puansız göndermeyi hesaplıyor, ancak sakat futbolcular Briegel'i düşündürüyor.
SAMBACILAR MAÇA HAZIR
Bordo-mavili takımın 11 golüne imza atan Da Silva ve Aurelio, Fenerbahçe'yi de boş geçmeyeceklerini söylediler.
Şansal'a 'Mutlu' destek
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, Milli Takım'ın Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda "0" çekmesinin ardından görevden alınması gündeme gelen federasyon başkanı Osman Şansal'ı sahiplendi.
Süper Lig 14.Hafta Puan Durumu

POTADA DÖRT ZORLU MAÇ
Basketbolda Avrupa heyecanı bugün de sürüyor. Koraç Kupası'nda Beşiktaş, Süleyman Seba Salonu'nda 19.00'da Fransız, PSG ile B.Kolej ise Rus, Khimki ile 18.00'de Ankara Atatürk Salonu'nda karşılaşacak. Bayanlar Avrupa Ligi'nde Botaş, Fransa'da 21.00'de Provence, F.Bahçe ise Haldun Alagaş Salonu'nda 18.00'de İspanyol Valencia ile karşılaşacak.

5 Aralık 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED