T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Erdoğan: Savaş değil barış küreselleşmeli

AK Parti lideri Erdoğan, 2003'ün Türkiye'nin atılım yılı olacağını belirterek, yeni yıl için "Savaşın değil, barışın küreselleştiği bir dünya için koşuyoruz" mesajını verdi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, yeni yıl için, "Savaşın küreselleştiği değil, barışın küreselleştiği bir dünya için koşuyoruz" mesajını verdi.

Erdoğan, Aydın-Horsunlu 1. kısım ve Horsunlu-Denizli 2. kısım bölünmüş devlet yolunun temel atma törenine katıldı. Tören alanına geldiğinde kendisi için hazırlanan protokol koltuğuna oturmayan Erdoğan, protokol koltuğunu diğer davetlilerin oturduğu daha küçük boyutlu bir koltukla değiştirtti.

Konuşmasına vatandaşların yeni yılını kutlayarak başlayan Erdoğan, "Yeni yılın tüm insanlık için barışa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Savaşın küreselleştiği değil, barışın küreselleştiği bir dünya için koşuyoruz. Özellikle 2003'ün barışın ve sevginin egemen olduğu bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

Söz verdik, tutuyoruz

AK Parti lideri Erdoğan, seçim çalışmaları sırasında 15 bin kilometre duble yol yapma vaadinde bulunduklarını hatırlatarak şimdi bu sözleri yerine getirmeye başladıklarını bildirdi. Türkiye'nin uzun süredir karanlık dehlizden geçtiğini, şimdi tünelin ucunun göründüğünü kaydeden Erdoğan, sabır ve gayretle bu tünelin aşılacağını, Türkiye'nin beklenen sıçramayı gerçekleştireceğini söyledi.

Bu tünelin ucuna çıkacağız

AK Parti iktidarıyle Türkiye'nin istikrar zeminini yakaladığını, bunun zaafa uğratılmaması gerektiğini dile getiren Erdoğan, kendilerine bu konuda büyük iş düştüğünü söyledi. Seçimden sonra kucaklarında düşündüklerinden daha kötü bir tablo bulduklarını bildiren AK Parti lideri Erdoğan, enkaz edebiyatı yapmayacaklarını, sorunları aşıp halkı beklenilen günlere ulaştıracaklarını dile getirdi.

Boşuna temel atmak yok

Temel atma töreninde açılış tarihini de belirlemek istediklerini kaydeden Erdoğan, "Çünkü bu ülkede çok temeller atıldı. Sadece bütçe kayıtlarında 4.400'ü aşkın uygulama projesi bulunuyor. Bunlara 5 katrilyon lira para ayrılmış. Ama taş üstüne taş koymak mümkün değil" dedi. Erdoğan, yolun müteahhidi FERNAS İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Nasıroğlu'nu kürsüye çağırdı ve yolun bitiş tarihi konusunda söz vermesini istedi. Nasıroğlu da, 1 Eylül 2003'te yolu bitireceğine söz verdi.

Karayolundan sonra demiryolu

Karayollarının ardından düz arazilerde demiryolu ağını da süratle hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden AK Parti lideri Erdoğan, "Hayallerimizin genişliği ölçüsünde gerçekçiyiz. Meydanlarda 'ne aldatan ne aldanan olacağız' dedik. Bunu böyle bilin" diyerek sözlerini tamamladı.

Erdoğan daha sonra Aydın'a gelerek burada çeşitli temaslarda bulundu. Aydın Valisi Durmaz'ı ziyaret eden Erdoğan, burada karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 
'AB'ye gireceğiz diye yargıya baskı yapmayız'
Bakan Ergezen: Karayolları artık çalışacak
İspanya'dan Erdoğan'a hayran mektubu geldi
"Erdoğan hayranıyım" diyen Carlos Marin Galvez, İspanyol Büyükelçiliği aracılığıyla Erdoğan'dan imzalı resim istedi.
Gül, pazar günü Irak mesaisi yaptı
Yeni Anayasa paketinde 3 önemli madde olacak
Anayasa değişikliklerini gerçekleştirmek üzere yeni bir Uzlaşma Komisyonu oluşturuluyor. Komisyonda AK Parti ve CHP'den 3'er temsilci yer alacak. Komisyon gündeminde 83, 104 ve 125. maddeler var.
Kutan, dış politikayı eleştirdi
SP lideri Recai Kutan, "AK Parti'nin uyguladığı dış politikayı milli ve şahsiyetli olarak tarif etmek mümkün değil" dedi. Kutan, SP Ankara İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Irak ve Kıbrıs hakkında AK Parti iktidarının tavrı ne? AK Parti'nin uyguladığı dış politikayı milli ve şahsiyetli olarak tarif etmek mümkün değil. Hükümet, tam bir teslimiyetçi ve Batı'ya uyumlu dış politika uyguluyor. Kıbrıs meselesinde çok başlılık, dağınıklık ve kararsızlık var. Hükümet, Denktaş'ın görüşlerine itibar etmiyor.'' Kutan, Irak konusunda da hükümetin dağınıklık ve kararsızlık içinde olduğunu ileri sürerek Irak meselesinin çözümü için bir milli mutabakata girilmesi gerektiğini söyledi.
SP'den Gül'e seçim sonrası ilk ziyaret
Irak ve Kıbrıs ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere siyasi parti liderleri ile görüşme turuna çıkan SP lideri Recai Kutan, Başbakan Abdullah Gül'den randevu isteyecek. Şimdiye kadar ANAP Genel Başkan Vekili Ekrem Pakdemirli, YTP lideri İsmail Cem ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Kutan, Başbakan Gül'den randevu talep edecek. Kutan-Gül görüşmesi, iki liderin seçimden sonraki ilk buluşması olacak.
30 Aralık 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED