T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
ORTEGA'YA UYGUN FENER

Arjantinli yıldıza 22 milyon dolar yatıran Fenerbahçe, yeniden vizyonunu belirliyor. Transferler Ortega'nın isteği doğrultusunda gerçekleşiyor. Rebrov ve Ricketts'ten sonra Uruguay'lı Morales'te gündemde.

Washington'un yerine golcü arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Ortega'ya göre takım kuruyor. 22 Milyon dolarlık yüksek maliyeti nedeniyle bütün planlarını Arjantinli yıldıza göre yapan Sarı-lacivertliler, Ortega'nın daha önce Avrupa'da yaşadığı sorunları yaşamaması için transfer çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştiriyor. Fenerbahçe, büyük paralar bağlanıp istediği verimi alamadığı Ortega'yı göre yeniden vizyonunu belirliyor. Bu doğrultuda futbol şube sorumluluğuna getirildikten sonra, teknik direktör Oğuz Çetin'le birlikte yoğun bir çalışma temposu içine giren ve yurt dışında temaslarda bulunan Sadettin Saran, Rebrov ve Ricketts'le ilgili girişimlerini yönetim ve Oğuz Çetin'e sunacak. Saran ayrıca Ankaragücülü Augustine'nin transfer şartlarıyla ilgili olarak da bilgi verecek.

MORALES URUGUAY'IN EN İYİSİ

Saran'ın anlaşma sağladığı isimleri Çetin teknik açıdan, yönetimde maddi açıdan onaylarsa, bu oyuncuların işleri hemen bitirilecek. Rebrov'un işini bitiren Saran, onay aldığı taktirde bu futbolcuyu 3 Ocakta İstanbul'a getirtip, imza attıracak. Ancak Rebrov'un transferine herkes sıcak baktığı için bu transfere bitti gözüyle bakılıyor. Golcü arayışlarını girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, bu mevki için bir adayda Uruguay'lı Morales. Nasyonel takımında oynayan 27 yaşındaki bu futbolcu, ülkesinin en golcü isimlerinden biri. Başkan Aziz Yıldırım'la bir araya gelen Saran'ın listesinde ayrıca yeralan 25 futbolcunun isminin bulunduğu öğrenildi.

Arjantinli'nin verdiği son tarih 6 Ocak

Daha önce dönüş tarihi 3 kez değiştirilen Ortega'nın 6 Ocak 2003 tarihinde İstanbul'da olacağı bildirildi.

Koşmayana forma yok

Fenerbahçe ikinci yarı için en önemli değişikliği kuşkusuz sistem üzerinde olacak. Lorant döneminde üçlü savunmada ısrar edilmesi Sarı-lacivertlilere zor durumlar yaşatmıştı. Oğuz Çetin'in savunmayı 4 kişiye çıkartıp, 4-2-3-1 sistemiyle Fenerbahçe'yi ikinci yarıda sahaya sürmesi bekleniyor. Sistem üzerinde çalışan Oğuz ayrıca futbolcularından koşmalarını isteyecek. Trabzonspor maçında olduğu gibi takım koştuğu anda maçı kazanabileceklerini gören Oğuz, koşmayana da forma vermeyecek. Futbolcularını çeşitli programlar hazırlayan Çetin, yoğun ve etkili bir kamp dönemiyle ligin ikinci yarısına farklı bir Fenerbahçe hazırlığının gayreti içerisinde. Basına karşı kapalı bir tutum içinde olan futbol takımının daha şeffaf bir hale getirmeyi planlayan Oğuz, kurallar çerçevesinde kimseye kısıtlama getirmeyecek.

BATİSTUTA ÇOK ZOR

Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği Batistuta'nın Türkiye'ye gelmesi çok zor. Yıllık 6 milyon dolar kazanan Arjantinli yıldız, İngiltere'nin Chelsea kulübü tarafından yapılan transfer teklifini kabul etmedi. Japonya'dan yıllık 5 milyon dolar teklif edilen Batistuta'nın Fenerbahçe'ye gelmesinin zor olduğu bildirildi. Roma'da problemleri bulunan Arjantinli futbolcu sezon sonunda sözleşmesi sona erdiği için serbest kalacak.

 
"Alo sinyor Terim"
Telefonla Della Sport'a demeç veren Terim, "Ne Hasan Şaş gider, ne de Chıesa ve Serginho gelir" dedi. Terim, ayrıca İtalyan futbolunda kendini ölümsüzlerden biri olarak hissettiğini belirtti.
Rehberim Cupper
İtalyanların baş tacı ettiği yıldız futbolcumuz Emre Belözoğlu, La Gazzetta dello Sport'a verdiği demeçte hem hocasını övdü hem de İnter'den ayrılmayacağının mesajını verdi.
Cordoba da imzaya hazır
Siyah-beyazlı yönetim, Kolombiyalı kalecinin menaceri ile bonservisinin alınması konusunda anlaşmaya vardı.
3 büyüklerde yabancı hovardalığı
Kendi sahasında oynadığı son 22 resmi maçı kazanan F.Bahçe, bugün ligin flaş ekiplerinden A.Gücü'nü de yenerek seriyi sürdürmek istiyor.
Hido-Mehmet kendine geldi
Hidayet 14 sayıyla göz doldururken, Mehmet attığı 15 sayı ile zirve yaptı.
Malatyaspor'da çıkış sürecek
İlk yarı başarılı bir performans sergileyen Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Ziya Doğan, ikinci yarı daha üst sıraları hedeflediklerini söyledi.
T.Telekom G.Saray: 85-75
Telekom, G.Saray'ı 85-75 yendi. G.Saray'ın Hairstone ile etkili olduğu ilk periyot 22-20 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. 2. periyotta, etkili olmaya başlayan T.Telekom, farkı 13 sayıya (33-20) kadar çıkardı ve skor üstünlüğünü koruyarak devreyi de (46-32) önde tamamladı. 3. periyotta, etkili savunmasıyla Telekom, (66-47) önde kapadı. Maçın son periyodunda Sarı-kırmızılılar'ın çabası yeterli olmayınca, evsahibi ekip sahadan 85-75'lik galibiyetle ayrıldı.
30 Aralık 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED