T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Kadınlar hayat ister

Mel Gibson ve Helen Hunt'ın tam bir Meg Ryan-Tom Hanks tadında romantizm havası estirdiği Kadınlar Ne İster, aynı zamanda komik. Filmde, Mel Gibson kadınların aklından geçenleri okuyor, izleyici ise çok eğleniyor.

Bir kadın yönetmenin, kadınların ne istediğini erkeklere anlattığı Kadınlar Ne İster, bugün TRT ekranlarında... Kelimenin tam anlamıyla komik bir film olan Kadınlar Ne İster'in esprili yönünün dışında verdiği mesajları da dikkate almak gerek. Filmde, özellikle kapitalizmin rekabetçi ortamını ve insanları birbirine düşürüşünü farketmemek mümkün değil. Ast-üst ilişkilerinin ve rekabet ortamındaki sahte gülücüklerin bol bol serpiştirildiği film, Mel Gibson'ın enerjik performansıyla sürükleniyor.

İzleyenlere iyi vakit geçirme vaadinde bulunan ve TV'de ilk kez yayınlanacak olması dolayısıyla da önem arzeden Kadınlar Ne İster'de, Mel Gibson ve Helen Hunt tam bir Tom Hanks ve Meg Ryan ikilisi tadında bir romantizm havası estiriyor. Finali biraz klasik olsa da, bu Kadınlar Ne İster'in izlenmesi gereken bir komedi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Filmdeki performansıyla her rolün adamı olduğunu bir kez daha kanıtlayan Mel Gibson, sevenlerini yine hayal kırıklığına uğratmıyor, ancak filmde kadınların ne istediği yine de anlaşılamıyor. Filmdeki psikolog kadının söylediği gibi: Freud bile 83 yaşında ölürken aklında tek soru vardı Kadınlar Ne İster...

Mel kadınların düşüncelerini okursa!

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Chicago'da reklamcılıkla uğraşan Nick Marshall bir kaza sonucunda kadınların aklını okuma yeteneğini kazanır. Yaşadığı talihsiz kazadan sonra, çeşitli vesilelerle yaşantısına giren kadınların aklından ne geçerse okuyabilen Nick Marshall, böylece kadınların en hassas noktalarını da keşfetme imkanına sahip olur. Bir süre sonra yeni patronu Darcy McGuire'ı (Helen Hunt), etkilemek amacıyla da bu yeteneğine başvurmakta sakınca görmez. Ne var ki Nick, bu güzel ve akıllı kadına aşık olur. Filmin oyuncu kadrosunda Mel Gibson ve Helen Hunt'ın yanı sıra yine tanınmış oyuncular var. Sürekli olarak Nick'in ilgisini üzerine çekmek için çaba gösteren Lola'yı filmde Oscar ödüllü Marisa Tomei canlandırıyor. En son Oliver Stone'un yönettiği "Any Given Sunday" (Kazanma Hırsı)nda Dennis Quaid'in hırçın eşini oynayan güzel oyuncu Lauren Holly de, filmde Nick'in eski karısı olarak izleyici karşısına çıkıyor. Ayrıca Betty Midler ve Alan Alda'yı da filmde küçük rollerde seyretme imkanı buluyor izleyici.

Kadınlar Ne İster?

Orj. Adı: What Women Want Yön: Nancy Meyers
Senaryo: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa
Oyn: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein, Lauren Holly, Delta Burke
Yapım yılı: 2000 Türü: Romantik Komedi Süre: 126 dk. Müzik: Alan Silvestri Görüntü Yön: Dean Cundey Kurgu: Thomas J. Nordberg, Stephen A. Rotter Prodüksiyon Tasarımı: Jon Hutman Sanat Yön: Gae S. Buckley, Tony Fanning Kostüm: Ellen Mirojnick
TRT 1 / 21.40


Kırık Ayna'da kovalamaca
Kadir İnanır'ın Candar Ağa'yı oynadığı Kırık Ayna'da, Candar Ağa, Ali Kirman'ın peşine düşüyor. Simar, kendi hayatını tehlikeye atarak alevler içindeki ahırdan Zozan'ı kurtarır. Dünyalar Candar Ağa'nın olmuştur. Bu arada Ali Kirman kaçmayı başarır. Kanal D / 21.45


Yasemin Bozkurt TGRT'de durdu
Yasemin Bozkurt'un sunduğu Yasemin'in Penceresi pek çok kanaldan sonra şimdi de TGRT'ye demir attı. 4 yıl boyunca 100'e yakın ünlüyü konuk eden Bozkurt, yeni kanalındaki ilk programında Ferdi Tayfur'u konuk ediyor. Programda Tayfur'un hayatındaki bilinmeyenler ve gerçekler yeralıyor.
Tgrt / 21.30

 
Bakan Toskay Çapraz Ateş'te
ETV Haber Koordinatörü Bülent Erandaç ve aynı kanalın Haber Müdürü Semra Topçu'nun hazırlayıp sunduğu Çapra Ateş gündemi analiz etmeye devam ediyor. Programın bu haftaki bölümüne Devlet Bakanı Tunca Toskay konuk olarak katılıyor. Bakan, "Seçimler ertelensin mi, ertelenmesin mi?" sorusunu yorumlarken Irak'la ilgili gelişmeler hakkında da bilgi veriyor izleyenlere.
Etv / 20.45

Ekranlarda bir komedi daha!
Star bugün yeni bir komedi dizisine daha strat veriyor. İzleyenleri 1900'lü yılların başındaki İstanbul'a götürecek olan Vak'a-i Zaptiye'nin başrollerinde ise, Güven Kıraç, Nejat Birecik, Hande Ataizi ve Hazım Körmükçü gibi isimler var. Dizinin konusu ise şöyle: 1905 - İstanbul. Cihan İmparatorluğu'nda çöküş dönemi yaşanmakta ve asayiş sağlanamamaktadır. Nazır, yurtdışında yaşayan ve Padişah'ın kayınçosu olan Ferit'i İstanbul'a çağırmak zorunda kalır. Nazır, Ferit'in gelişi şerefine konakta bir ziyafet verir.
Star / 20.45

Ahmet Altan da, bizi 'aldattı mı'?
Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın birlikte hazırladığı ve Özdemir'in sunumunu üstlendiği beşN birK "ne, neden, nerede, nasıl, ne zaman ve kim" sorularıyla gündemi irdelemeye devam ediyor. Programa bugün son romanı "Aldatmak" ile edebiyat çevrelerinde büyük tartışma oluşturan Ahmet Altan konuk oluyor. Altan programda "Son kitabı 'Aldatma'nın satış rakamlarının doğru olup olmadığı", "Kitabını başka bir kitaptan esinlenerek yazıp yazmadığı" ve "Almanya'da Türkler aleyhine konuşma yapıp yapmadığı" konularındaki eleştirilere cevap veriyor. Cnn Türk / 20.00
2 Ekim 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED