T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
HESAPTA BU YOKTU

Moskova maçıyla Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başlayan Galatasaray, Barcelona yenilgisinden sonra Brugge de takılınca 2. tur şansını son 3 maça bıraktı.

VERLİNDEN'İ GEÇEMEDİK

Lokomotif Moskova galibiyeti ile Şampiyonlar Ligi'ne başlayan Galatasaray ardından yaşadığı Barcelona mağlubiyetini affettirmek için çıktığı Brugge engeline takıldı, 2. tur şansını da son maçlara bıraktı. İlk yarının 20 dakikalık bölümünde rakibine ileride baskı kuramayan Sarı-kırmızılılar pozisyona girmekte zorlandı. Bu yarının son 10 dakikasında rakip kalede etkili olan Galatasaray 35. dakikada Arif ve 37. dakikada Ümit Karan'ın yüzde yüzlük gol fırsatlarına Verlinden geçit vermedi. Belçika ekibi ise 7. dakikada Lange ile yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamayınca devre golsüz tamamlandı.

KALEYİ TUTTURAMADIK

Galatasaray ikinci yarıda pozisyon zenginliği yaşamasına rağmen forvet oyuncularının son hareketlerdeki etkisiz vuruşları sonucu değiştirme çabalarına yetmedi. 48.ve 57. dakikalarda Baliç'in sert şutları biri kaleci diğeri ise autla sonuçlandı. 63. dakikada Arif net bir gol fırsatında topu kale yerine dışarı atınca Galatasaray mutlak bir golden oldu. 71. dakikada Ümit Karan boş kale yerine çalım atmayı tercih edince yine önemli bir pozisyon değerlendirilemedi. Maçın uzatma dakikalarında Ümit Davala yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı. Brugge ise bu yarıda Verheyen ve Mendoza ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

Barca 2. turda

Galatasaray ile aynı grupta yer alan Barcelona, Lokomotif Moskova'yı deplasmanda 3-1 yenerek 2. turun kapısını araladı. İspanyol Boğaları'nı galibiyete taşıyan golleri Kluivert ve Saviola (2) attı. Evsahibi ekibin tek sayısı Obiorah'tan geldi.

Terim yine sürpriz yaptı

Teknik direktör Fatih Terim, Brugge maçına yine sürpriz bir kadro çıkardı. Terim, L.Moskova, Barcelona ve İstanbul maçlarında ilk 11'de şans verdiği Christian'ı yedeğe çekerken, Suat'a ilk 11'de şans tanıdı. Terim, forvette ise Arif-Ümit Karan ikilisine görev verdi.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Spor Yazarları
    Ümit Aktan: Yunus Akgül:
    Nokta Hedef Puan puandır
    Ali Gümüş:
    Ercegan ve martinetti
  •  
    Sarajevo rakip olamaz
    Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Ahmet Dursun, Sarajevo'yu eleyerek, UEFA Kupası'nda 2. tura çıkacaklarını söyledi.
    Kale Rüştü'nün
    Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi, zor maçlarda takımını yalnız bırakmasının sözkonusu olmadığını söyledi.
    İLGİNÇ BENZETME
    Sezon başından buyana suskun kalan golcülere sitem eden Aybaba, "Ben olsaydım 7 maçta 2 gol atardım" dedi.
    POTADA KUPA GÜNÜ
    Basketbolda erkekler ve bayanlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası bugün sahiplerini buluyor.
    SÜREYYA DÜNYA'NIN 1 NUMARASI
    Atletizmde 1500 metrede Avrupa Şampiyonu olan ve Dünya Kupası Yarışmaları'nda da birinciliği elde ederek 2002 yılında başarıdan başarıya koşan milli atlet Süreyya Ayhan, kendi kategorisinde de Dünya'nın zirvesinde yer aldı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, Ayhan'ın 1500 metrede, katıldığı son 5 yarıştaki ortalaması olan 1351 puanla ilk sıraya yükseldiğini açıkladı. IAAF'ın resmi internet sitesi "www.iaaf.org", dünya sıralamalarıyla ilgili haberinde, Süreyya Ayhan'ın, Berlin'de koştuğu "Golden League" yarışından bir fotoğraflarını yayınladı. Ayhan'ın 4 puan arkasında, geçen haftanın lideri Belarus'tan Alesya Turova bulunuyor. Ayhan ayrıca, bayanlar genel sıralamada 34. sıradan 16. sıraya yükselmeyi de başardı.
    2 Ekim 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED