T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Tuzhisar'a SSK kıyağı

ANAP'lı Tuzhisar Belediyesi'nin SSK'ya olan 50 milyar liralık prim borcu, 5 milyar değerindeki bir arsaya karşılık silindi.

SSK'nın ANAP'lı Tuzhisar Belediyesi'ne borç ödeme kıyağı yaptığı ortaya çıktı. Tuzhisar Belediyesi'nin SSK'ye 50 milyar prim borcu vardı. ANAP'lı Belediye bu borçları karşılığında bir arsasını SSK'ya vermeyi teklif etti. Arsa için 5 milyar değer biçilmesine ve SSK tarafından alınsa bile satılamayacağının belirtilmesine rağmen SSK Yönetim Kurulu arsanın 50 milyar lira karşılığında alınmasına karar verdi. 5 milyarlık arsa 50 milyara alınaraka ANAP'lı belediyenin SSK borcu silindi

Değeri sadece 5 milyar

Kayseri'ye bağlı Tuzhisar Belediyesi'nin SSK'ya 50 Milyar 838 Milyon lira prim borcu bulunuyordu. ANAP'lı Tuzhisar Belediyesi bu borcu karşılığında SSK'ya bir arsasını satmayı teklif etti. İstimlak Kıymet Takdir Komisyonu tarafından yapılan tespit sonucunda Tuzhisar Beledisenin arsasına 50 milyar lira değer biçildi. Kayseri Sigorta İl Müdürlüğü tarafından yapılan ekspertiz sonucunda ise arsaya sadece 5 Milyar Lira değer biçildi.

SSK İl Müdürlüğü'nünün Genel Müdürlüğe gönderdiği raporda Tuzhisar Belediyesinin borçlarına karşılık olarak teklif ettiği arsanın alınması halinde herhangi bir amaçla kullanılamayacağı, alındığı takdirde bir başkasına satılamayacağı ifade edildi. Bu nedenle Tuzhisar Belediyesi'nin teklif ettiği arsanın alınmaması istendi.

50 milyarlık borç silindi

SSK Yönetim Kurulu ise 21 Haziran 2001 tarihinde yaptığı toplantıda konuyu görüştü. ANAP'lı Tuzhisar Belediyesi'nin 50 milyarlık borcuna karşılık teklif ettiği arsanın 5 milyar değerinde olduğunu ve SSK tarafından alınmaması gerektiğini belirtilmesine rağmen SSK Yönetim Kurulu bu tarihte aldığı kararla arsanın 50 milyar değerle satın alınmasına karar verdi. SSK Yönetim Kurulu üyesi Yener Kaya'nın muhalefetine rağmen SSK, Tuzhisar Belediyesi'nin 5 milyarlık arsasını 50 milyar lira alınması karşılığında Tuzhisar Belediyesi'nin SSK'ya olan 50 milyarlık borcunu da sildi.

 
RTÜK'te kritik gün
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesine rağmen yeniden çıkartılan RTÜK Kanunu konusunda yarın karar verecek.
Medyum Memiş'ten Türkiye kehanetleri
Ecevit'in siyasi hayatının bittiğini belirten Medyum Memiş, Milli Takım'ın başarısız olacağını, Marmara'da 8 yıl boyunca deprem olmayacağını söyledi.
Türkler'in Rumeli'ye çıkışı kutlandı
Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye çıkışı ve Gelibolu'nun fethinin 648. yıldönümü, törenlerle kutlandı.
Sokak çocukları sıra gecesinde eğlendi
Şanlıurfa Sokak Çocuklarını Koruma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sokak çocukları için sıra gecesi düzenledi.
5 kişiden biri kazanacak
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı dün yapıldı. 562 bin 165 adayın katıldığı sınav sonucunda Fen ve Anadolu liseleri ile bazı meslek liselerine toplam 109 bin 496 öğrenci yerleştirilecek.
Sopalardan bizi koru Yarabbi
Öğretmenlerinin özelliklerine göre beddua hazırlayan Celal Bayar İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterisi büyük beğeni topladı.

10 Haziran 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED