T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Bakın ellerim titremiyor'

10 günlük aradan sonra spor kıyafetle ortaya çıkan Ecevit, ellerini göstererek, "Bakın ellerim titremiyor" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, görevinden çekilmeyi düşünmediğini, ancak 2-3 hafta daha fiili göreve dönemeyeceğini belirterek, idam konusunu Meclis'te MHP dışındaki partilerin oylarıyla çözeceklerini söyledi.

10 gün aradan sonra Oran Sitesi'ndeki çalışma ofisinin bahçesinde bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplayan Ecevit, "Sağlık raporunuzu açıklayacak mısınız?" eklindeki soru üzerine, Parkinson olduğu, bu nedenle ellerinin titrediği yönündeki iddialara üzüldüğünü belirterek, ellerini kameralara gösterdi ve "Gördüğünüz gibi ellerim titremiyor" diye konuştu.

Muhalefetle anlaşacağız

Ecevit, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Bahçeli, konuşmasında kelimeleri dikkatle kullandı ve dedi ki 'Bu konuda anlaşamadığımıza göre, hükümet ortakları diğer partilerle birlikte bu sorunu Meclis'te çözebilirler.' Bu konuyu Bahçeli ile görüşmüştüm. Sayın Bahçeli, MHP dışındaki partilerin desteğiyle bu çıkarmamızdan rahatsız olmayacağını söyledi. Yalnız, haklı olarak söylediği gibi, bu bir adet haline gelmemeli. O zaman ayrı bir hükümet kurmak gerekir dedi, aynen katılıyorum. Eğer diğer partilerle gerekli oyu sağlayabilirsek, idam sorunu çözülmüş olacak."

Hükümetten çekilmeyeceğim

"Hükümet işlerinden elini çekiyor' dedikodularını da yalanlayan Ecevit, "2-3 hafta içinde uzun toplantılara katılmak mümkün olmayacak. Ben sabah akşam hükümet, devlet sorunlarıyla ilgiliyim, gerekli telefon bağlantılarını kuruyorum. Hükümet görevlerinden uzaklaşmak gibi bir niyetim kesinlikle yoktur öyle de bir hakkım yoktur. Hükümet bütün gücüyle çalışıyor" diye konuştu.

Maç nedeniyle kısa kesti

Ecevit, dün sabah da saat 10:00'da 20 dakikalık bir kontrolden geçti. Başkent Üniversitesi Hastahanesi sağlık ekibi, daha sonra Ecevit'e yürüyüş yaptırdı. Basın toplantısı için Ecevit'in çalışma ofisi olarak kullandığı evinin arka bahçesi hazırlandı. Ecevit'in basın danışmanı Cem Avcı, gazetecilerden toplantının saat 12.00'den önce bitirilmesi ricasında bulundu. Spor kıyafetlerle gazetecilerin karşısına geçen Ecevit'in yürüyüşünün düzgün olması dikkatlerden kaçmadı. Ecevit'in bu kez dilinin hiç sürçmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Ancak dudak hareketlerindeki yavaşlık farkedildi. Ecevit, 22 dakika sonra, Türkiye-Kostarika maçını izlemek istediğini belirterek toplantıyı bitirdi.

Sevilla'deki AB zirvesine katılamam

AB'ye yönelik çalışmaların kendisi olmadan da süreceğini belirterek, "Kıbrıs AB'nin yetki alanına giren bir konu değildir. Kıbrıslı Türkleri zor duruma düşürecek bir karar almayacağımız herkes tarafından biliniyor" diyen Ecevit, AB'nin İspanya'nın Sevilla kentindeki toplantısına ise katılamayacağını bildirdi.

Veliaht belirlemedim

Ecevit, DSP'de yeniden yapılanmanın sözkonusu olmadığını ifade etti. Genel başkanlık için kimseye çağrıda bulunmadığını belirten Ecevit, ìÖnümüzdeki seçimler öncesinde DSP'de yeni bir genel başan adayına fırsat tanımak için çekilecek misiniz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: ìBunun zamanı üzerinde durmamak gerekir. Gereğinden fazla spekülasyonlar zaten yapılıyor. Şu sırada bu konuyu ele almanın doğru olacağını sanmıyorum. Zamanı geldiğinde herhangi bir sorun ele alınır. DSP'nin yapısı sağlamdır. Bu kanıtlanmıştır. Yapısal bir değişikliğe gerek görmüyorum."

 
Erdoğan: DSP ve ANAP azınlık hükümeti kursun
Erdoğan, DSP-ANAP azınlık hükümetini destekleyeceklerini belirterek, "yeter ki yıl sonuna kadar seçime gidelim" dedi.
Sökmenoğlu: Hükümet bitti
MHP'li Sökmenoğlu, "Ecevit, Özkan'la görüşmediği için işin ciddiyetini anlamadı" dedi.
Yılmaz 'hükümeti yıkan' olmayacak
Türk: İdam önerge ile kaldırılabilir
Kabineyi Bahçeli toplayacak
Bakanlar Kurulu, bugün saat 11.00'de toplanacak. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki toplantıya, Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı nedeniyle ve talebi doğrultusunda MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli başkanlık edecek. 57. Hükümet'in kurulduğu 28 Mayıs 1999 tarihinden bugüne kadar yapılan yaklaşık 100 Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın tamamına Ecevit başkanlık etmişti. En son 29 Nisan 2002 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, Ecevit'in rahatsızlığı sebebiyle 6 haftadır yapılamıyordu. Ecevit, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı telefonla arayarak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın 10 Haziran Pazartesi günü, Bahçeli'nin başkanlığında yapılmasını istemişti.
'Bu hükümetin dönemi kapansın'
DYP lideri Tansu Çiller, "Artık bu hükümetle gidilemeyeceği açıktır. Kapatalım bu dönemi" dedi. Çiller, İstanbul Sinoplular Birliği'nin, Çatalca'ya bağlı Gökçeali Köyü'nde düzenlediği piknik ve keşkek şenliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiller, şunları söyledi: "Artık bu hükümetle gidilemeyeceği açıktır. Kapatalım bu dönemi. Artık yeni bir başlangıç yapma zamanı. Türkiye bugün bir milli maç oynadı. Türkiye şampiyonluğa oynayacak bir büyük ülkedir. Artık şampiyonluğa hasretiz. Bu hükümet milyarlarca dolar borç aldı. Peki bu para nereye gitti? Banka hortumcularına gitti. Al gülüm, ver gülüme gitti."

10 Haziran 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED