AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R

Vergilendirilmeyen şampiyonluklar

Beşiktaş'ın anasının ak sütü gibi hak ettiği şampiyonluğa dil uzatıp " ..Yüzüncü yıl ikramı..." yakıştırması yapanlar önce başlarını çevirip kendilerine baksınlar lütfen!..

Bir büyük gazetenin (VATAN) ilk sayfasında manşete taşıdığı, ama aslında herkesin çok iyi bildiği gerçekle bir defa daha yüzleşiyoruz..

Saygın gazetemizin haberine göre yıldız futbolcularımız sudan ucuz.. Fenerbahçe Hollanda'lı golcüye 2 yıllığına 200 milyar, Galatasaray ise De Boer'e 30 milyarcık vermiş..

Anlı şanlı Futbol federasyonumuz da bu vergi kaçırma operasyonuna DUR SİZ NE YAPIYORSUNUZ demesi gerekirken sessiz kalarak suça yandaşlık ediyor!..

Spordan sorumlu Devlet bakanımız Mehmet Ali Şahin " Sözleşmelere tek tek bakacağım..." demiş. İnşallah bakar.. Bugüne kadar pek bakan çıkmadı da...

Aslında mangal yürekli maliyecilerimiz milyonlarca dolar tutarındaki vergi kaçakcılığını tesbit edip bu iki güzide kulübümüze tebligat çıkardılar ama geçmiş yıllarda hatırlı kişilerin gayretleri ile son vergi affı iflasın eşiğine gelen bu iki kulübü büyük bir badireden kurtardı!..

Sen yıllarca çil çil dolarları dağıtarak yurt dışından futbolcu transfer et!.. Devlete ödemediğin vergileri Dünyanın dörtbir köşesinden gelen yıldız futbolculara bol keseden dağıt... Sonrasında da kazandığın şampiyonlukla öğün!..

Yetmedi... Sen vergini kaçırırken 24 milyon doları devlete ödeyen Beşiktaş'ın son şampiyonluğuna da "...birilerinin ikramı.." diyerekten suçlama getir!..

Yavuz hırsız hikayesinin tam anlamıyla cuk diye yerine oturması işte buna derler!..

Acaba hiç düşündünüz mü?.. Kartal'ı yönetenler 24 milyon doları vergi olarak devlete ödeme yerine futbolcu transferinde kullansalar vergilendirilmeyen şampiyonluklarınıza bukadar kolay ulaşabilirmiydiniz?

Ama onlar bunu yapmadı... Zira onlar bir abidenin, devletine saygılı bir büyük insanın, sayın Süleyman Seba'nın öğrencileri...

Sevgili Tayfun Bahadır'ın yazdığı gibi yine ayni işleve devam ediyorlar.. Federasyon'a bildirdikleri ücretler gerçek... Vergiler kuruşu kuruşuna ödeniyor..

Sizlerse vergileriniz af edildiği ve %15 e düşürüldüğü halde yine bildiğinizi okuyorsunuz.. Beşiktaş, sevgili Kazım Kanat'ın da yazdığı gibi "Vergilendirilmiş şampiyonluk kutsaldır.." derken, siz yine VERGİLENDİRİLMEMİŞ i tercih ederek kaçak güreşiyorsunuz!..

Peki ama yarın bir yabancı yıldızınız ile ihtilafa düşerseniz ne olacak?..

Bizim Federasyon özel sözleşmelleri nazarı itibare almıyor. Tanımıyor ama UEFA ve FIFA işe karışınca ÖZEL anlaşma mecburen gün ışığına çıkacak!..

Ozaman ne diyeceksiniz?.. Doğrusu çok merak ediyorum!..

Acaba Futbol Federasyonunu denetleme ve gözetlemeden sorumlu bakanımız sayın Mehmet Ali Şahin de merak ediyor mudur?..

Bekleyelim... Göreceğiz!..


1 Ağustos 2003
Cuma
 
HÜROL BİLAL


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED