AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Kaya'dan CHP'yi
şok edecek sözler

CHP'den istifa eden Cemal Kaya, "CHP'de özgür irademizle siyaset yapma şansımız yok. CHP, siyasi geleceğini kaos üzerine kurmuş. Bir fırtına çıksa da yararlansak diye bekliyor" dedi.

Ağrı bağımsız milletvekili Cemal Kaya, CHP'den istifasının gerekçelerini açıklarken, parti yönetimini sert biçimde eleştirdi. Kaya, CHP'nin parti içinde ve TBMM'de anti demokratik bir siyaset yaklaşımı sergilediğini, tüm siyasetini "kaos" beklentisi üzerine kurduğunu anlattı.

Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, "CHP'den sol ve sosyal demokrat siyasetten uzaklaştığı için istifa ettim" diyerek başladı. CHP'nin muhalefet anlayışının, AK Parti Grup toplantısında söylenen sözlere CHP Grup toplantısında verilen yanıtla sınırlı kaldığını ifade eden Kaya, "Meclis'e bir yasa getiriliyor; yanlış veya doğru. Buna karşı çıkıyorsanız bir alternatif üretmek zorundasınız. Sadece karşı çıkmakla muhalefet yapılmaz" dedi.

Kaya, AB'ye uyum yasaları ve Topluma Kazandırma Yasasına karşı CHP'nin anti demokratik bir muhalefet sergilediğini de savundu.

İstifalar ardarda gelecek

CHP'den istifasının bir yanardağ patlamasının ilk parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kaya, şunları söyledi: "Bu patlamanın devamı gelecektir. Milletvekili olarak özgür irademle Topluma Kazandırma Yasası'na 'evet' diyorum ve bu partinin bir grup başkanvekili, demokratik hakkını kullanan bir milletvekiline, 'bu yaklaşımın partiyle bir ayrışma noktasıdır' diyebiliyor. Bu partide demokratik hakkınızı kullanma şansınız yok."

Fırtına çıksa da yararlansak

CHP'de hiçbir milletvekilinin özgür iradesi ile siyaset yapma şansı bulunmadığını ileri süren Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP bütün siyasi geleceğini kaos üzerine kurmuş. Bir fırtına çıkmasını ve o fırtınadan yararlanmayı bekliyor. Böyle siyaset olur mu? CHP'nin söylemleri ile uyguladıkları arasında yüzde ikiyüz fark var.''

Seçmenim 'AK Parti' derse AK Partili olurum

Cemal Kaya, bağımsız olarak milletvekilliği görevini sürdüreceğini, ancak Ağrı'da seçmenler arasında yapacağı anket sonrasında ortaya çıkan sonuca da saygı göstereceğini söyledi. "Anketten AKP çıkarsa geçecek misiniz?" sorusuna, "Halk tercihini böyle kullanırsa öyle olur" diye cevap veren Kaya, "Ya MHP'yi tercih ederlerse?" diye sorulması üzerine, "MHP'nin zaten CHP'den farkı yok" dedi. Bu arada, Cemal Kaya'nın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat'la uzun süredir temas halinde olduğu da iddia edildi. Kaya'nın yanısıra, Ağrı Milletvekili Cemal Aslan, Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu, Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy'un da AK Parti'ye geçebileceği öne sürüldü.

Nasıroğlu da CHP'den koptu

Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın ardından CHP Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu da partisinden istifa etti. Nasıroğlu, CHP Genel Sekreterliği'ne gönderdiği istifa dilekçesinde, "CHP'nin son dönemlerde gerek kamuoyunda, gerek iç yapısında uygulamış olduğu antidemokratik uygulama-larıyla bir milletvekili olarak ne şahsıma ne de söz verdiğim halkıma uygun düşmediği düşüncesin-deyim. Bu durum kamuoyu vicdanında derin yaralar açmaktadır. Bu vesile ile CHP'den istifa ediyorum" dedi.

TBMM'de son durum
AK Parti 366
CHP 175
DYP 3
Bağımsız 5
ANAP 1
TOPLAM 550

 
'Ata binin diye ısrar eden çok oldu'
İşte Türkiye'nin 5 şartı
BM veya NATO şemsiyesi olacak. Türk askeri savaşmayacak. Türk askerinin komutası Türkiye'de olacak. PKK Irak'tan temizlenecek. Irak'ın yeniden yapılandırılmasında Türkiye'ye pay verilecek.
Dışişleri'nde mini Irak zirvesi
Dışişleri Bakanlığı'na gelen Blair'in Irak temsilcisi John Sawers ile Irak Monarşi Hareketi lideri Şerif Ali bin Hüseyin'in "Türk askerinin Irak'ta bulunmasından memnunluk duyarız" ifadeleri dikkat çekti.
Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Başbuğ veya Org. Tolon
Yüksek Askeri Şura, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile Genelkurmay İkinci Başkanı, Birinci ve Üçüncü Ordu komutanları değişiyor.
Baykal: Umarım Türkiye'yi düşürmez
CHP: Meclis tuvaletlerinde abdest alınmasın
TRT'de adaylık yarışı başladı
Olağanüstü toplantı Sezer'in tavrına bağlı
Kısa kısa...
1 Ağustos 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED