AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
ABD bu hezimeti gizledi

Irak'taki Amerikalı General McKiernan, Irak'ta savaşın devam ettiğini açıkladı. Yaralı askerlerin Andrews Hava Üssü'ne taşınmasından sorumlu Yarbay DeLane, Irak'ta 8 bin ABD askerinin yaralandığı söyledi.

Amerikalı General David McKiernan, Irak'ta saldırıların hâlâ sürdüğünü ve savaşın sona ermediğini söyledi. Irak'taki Amerikan kara kuvvetlerinden sorumlu general McKiernan, Kuveyt'te BBC radyoya verdiği demeçte, "Saddam Hüseyin devre dışı bırakılsa bile, bu Irak'taki bütün direnişi kırmayacak. Irak'taki saldırılar sona ermiş değil. Başkanımızın söylediği gibi büyük çatışmalar sona erdi. Başkan, savaşın sona erdiğini söylemedi ve savaş henüz bitmedi" dedi.

General McKiernan, Irak'ta ölen Amerikan askerlerine değinerek, "Onlar boş yere ölmediler. Onlar, benim ulusum, ulusumuz ve hiç kuşkusuz bölgeye karşı tehdit oluşturan bir rejimi ortadan kaldırmak için öldüler" diye konuştu. Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in yakalanması ya da öldürülmesi halinde durumun değişip değişmeyeceği yönünde bir soru üzerine de Amerikalı general, "Eninde sonunda Saddam Hüseyin'in ortadan kaldırılması gerekecektir. Bu, Irak'taki direnişi kırmaya yetmeyecek, ancak Irak halkının yüzünü geleceğe dönebilmesi için bir gerekliliktir'' yanıtını verdi.

Irak'ta 8 bin ABD askeri yaralandı

Irak'taki ABD yaralılarının Andrews Hava Üssü'ne taşınmasından sorumlu komutan Yarbay Allen DeLane, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devlet sırrı olduğu için size kesin rakam veremem ama, savaşın başlamasından bu yana, burada Andrews'da 4 binden fazla yaralı kaldı. Buraya gelip de Walter Reed ve Bethesta gibi civardaki yerlere gönderdiklerimizi de sayarsanız, bu rakam iki katına çıkar" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yakıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Emniyet Genel Müdürlüğü binası ateşe verildi. Bina daha önce üç kez saldırıya uğramıştı. Bağdat'ta bir Amerikan tankına düzenlenen bombalı saldırıda, çevrede bulunan 3 çocuk öldü.

Güvenlik kaynakları, kimlikleri belli olmayan kişilerin Bağdat'ın ünlü El Reşid Caddesi'nde düzenledikleri bu saldırı sırasında 4 Iraklı sivil ve 2 Amerikan askerinin de yaralandığını söylediler. Bu arada Bağdat'ta kimyasal madde satan bir dükkanın önünde parketmiş kamyonda meydana gelen patlamada en az 1 Iraklı öldü.

Samarra yakınlarında önceki gün Amerikan askerlerinin 1 Iraklı'yı öldürdüğü bildirildi.

"Savaşın nedeni Monika"

Amerikalı oyuncu George Clooney, ABD Başkanı George Bush'un Irak politikasını eleştirerek, Irak savaşının nedeninin, eski ABD Başkanı Bill Clinton ile seks skandalına karışan Beyaz Saray strajyeri Monica Lewinsky olduğunu söyledi. Clooney, Alman Stern dergisiyle yaptığı söyleşide, ülkesini sevdiği halde, şu sıralar olanların kendisini korkuttuğunu kaydetti. "Olanlar beni öfkelendiriyor. Afganistan'daki savaş ağalarını destekliyoruz, bazı ülkeleri bombalayarak yerle bir ediyoruz, fakat nükleer gücü olanları rahat bırakıyoruz. Kendi kendime, hangi hakla dünya polisi rolünü oynadığımızı soruyorum'' diyen Clooney, 11 Eylül'den beri ABD'nin hedefinin Irak olduğunu, savaşın planlandığını, savaş nedeninin ise daha sonra arandığını öne sürdü.



7 Ağustos 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED