AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Halkbank ticarî ve KOBİ kredi faizlerini düşürdü

Ekonomideki göstergelerin hızla iyileşmesine paralel olarak Merkez Bankası tarafından faizlerin 3 puan indirilmesinin ardından Halkbankası da KOBİ kredilerinde faiz oranlarını 5 puan indirerek, yüzde 50'ye çekti

Halk Bankası, ticarî krediler ile küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) kullandırdığı kredilerde faiz oranlarını dünden itibaren geçerli olmak üzere 5 puan indirerek, yıllık yüzde 55'ten, yüzde 50'ye çekti.

Yatırımların ve istihdamın arttırılmasına en fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde, ekonomide görülen iyimser havanın paralelinde faizin indirildiği kaydedilen açıklamada, faiz oranlarının daha da aşağılara çekilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Açıklamada, Halkbank'ın kullandırdığı kredilerin, son üç ay içinde yüzde 30, esnaf kredilerinin ise yüzde 90 oranında artış gösterdiği bildirildi.

Özel sektörde düşürdü

Garanti Bankası da TL bazındaki bireysel kredi faiz oranlarını düşürdü. 3-12 ay vadeli taşıt kredisi faiz oranı 0.15 puan indirilerek, yüzde 3.60'a çekildi. 13-24 ay vadeli kredide faiz oranı da 0.15 puanlık düşüşle yüzde 3.70 olarak düzenlendi. Konut kredisi faiz oranı ise, 3-12 ay vadede yüzde 3.70'den yüzde 3.55'e, 13-24 ay vadede yüzde 3.80'den yüzde 3.65'e indirilirken, 25-60 ay vadeli kredi faiz oranı yüzde 3.65 olarak belirlendi.

Bireysel destek kredisi faiz oranı da, 0.10'ar puanlık düşüşle 3-12 ay vadede yüzde 3.85, 13-24 ay vadede yüzde 3.95 oldu.

Denizli'de Vakıfbank'ın problemli kredisi yok

Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar, Denizli'de 72 firmaya 7.5 trilyon lira, 14 firmaya da 17 milyon dolarlık kredi tasdiki yaptıklarını bildirdi. Vakıfbank Yönetim Kurulu toplantısı, dün, Denizli'de Colossae Otel'de yapıldı.

Toplantı çıkışında Denizli ziyaretini değerlendiren Vakıfbank Genel Müdürü Kacar, "Burada bankanın 5 kuruş dahi problemli kredisi yok. O açıdan biz Denizli'ye güvenle bakıyoruz. Aynı güven doğrultusunda da çalışmalarımız devam edecek'' dedi.

Öte yandan Kacar, Denizli işadamlarına bankanın ürün ve hizmetleri konusunda bir brifing verdi.

304 firmanın borçları yeniden yapılandırıldı

Zor durumdaki şirketlerin kurtarılmasına yönelik hazırlanan Finansal Yeniden Yapılandırma Programı çerçevesinde kurtarılan 304 firmadan 208'i büyük ölçekli, 96'sı küçük ölçekli firma oldu. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada program kapsamında yapılandırılan toplam borç tutarının 4 milyar 399 milyon doları büyük ölçekli, 546 milyon doları küçük ölçekli firmaya ait olmak üzere Temmuz 2003 sonu itibarıyla toplam 4 milyar 847 milyon dolar olduğu ifade edildi.

 
Moraller yükseldi
Türkiye'nin 2004 yılındaki borçlanmasının piyasaların üstünde kabus gibi durduğunu belirten akademisyenler IMF borcunun ertelenmesiyle birlikte kabus senaryolarının sona erdiğini belirttiler.
Sezer'den 2B'ye onay bekleniyor
Ekonomideki gelişmelerin ardından piyasada gözler Cumhurbaşkanı Sezer'e yöneldi.
PETKİM'e 'Uzan'amadılar
Uzan Grubu'na ait Standart Kimya, Petkim'in peşinat ya da ihale bedelini teslim etmedi. Petkim'in satışı iptal edilince, Uzan Grubu hem 10 milyon dolardan hem de Petkim'den oldu.
Memur masaya hazır Son zamdan sonra kamu işçisiyle arasında ciddi ücret farklılığının oluştuğu memurlar, 15 Ağustos'ta hükümetle toplu görüşme masasına oturacak.
Doğalgazı ucuza alacağız
Bor üreticileri ile biraraya gelen Enerji Bakanı Güler, Rusya ile doğalgaz görüşmelerinin başladığını belirterek ''Rusya'dan üç ayrı fiyattan doğalgaz alıyorduk. Avrupa'da en uygun fiyatlarla gaz alacağız" dedi.
ÖİB'den bütçeye 700 trilyon
2. el oto satışına 10 milyar freni
Uzanzede mudiler geceden sıraya girdiler
FITCH: Ekonomik görünüm pozitife çevrildi
Merkez Bankası gecelik faizi 3 puan indirdi
Kısa kısa..
7 Ağustos 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED