AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
Kartal kesenin ağzını açtı
Beşiktaş, Nanni'nin bonservisinin bulunduğu Velez Kulübü'ne de 4 milyon dolar ödemeyi planlıyor.



Bekard Yemek Üretim



Sezer korkusu
Ekonomideki olumlu gelişmeler sürüyor. Ancak piyasalar Cumhurbaşkanı'nın orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili Anayasa değişikliğini veto etmesinden korkuyor
PİYASA BEKLİYOR
ABD'den gelecek 8,5 milyar dolarlık kredinin iç borç ödemesinde kullanılmayacağını belirten uzmanlar, piyasayı rahatlatacak tek kaynağın, '2B' olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazilerin satışından elde edilecek gelir olduğunu ifade ediyorlar. Bu gelirin en az 25 milyar dolar olması (tahminen 35-40 katrilyon lira) bekleniyor.

Tezkere Ekim'de gelebilir
ABD'nin asker talebine cevap vermek için çalışmalar sürdürülürken, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, tezkere için TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmayacağını belirtti ve "Tezkere konusu Meclis'in yeni dönem çalışmalarında gündeme gelebilir" dedi.

Yasa çıktı eve döndüler
Terör örgütleri mensuplarını Topluma Kazandırma Yasası, yürürlüğe girerken, PKK/KADEK terör örgütü mensubu oldukları bildirilen iki kişi, Habur Sınır Kapısı'ndan gelerek, güvenlik güçlerine teslim oldu.

İkinci el otoya 10 milyar freni
Ek vergi ve 10 milyar lirayı aşan ödemelerin banka aracılığıyla yapılması zorunluluğu, ikinci el otomobil satışlarını neredeyse durma noktasına getirdi.

Nikahı Topbaş kıyacak
İstanbul, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner'in pazar günü yapılacak düğününe hazırlanıyor. 10 binden fazla kişinin katılması beklenen düğün için organizasyon ve güvenlik önlemleri gözden geçiriliyor. Nikahı, Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıyacağı bildirildi.

Kredi notumuz pozitife çevrildi
Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin B (-) olan kredi notunda bir değişikliğe gitmezken, genel görünümünü negatiften pozitife çevirdi.

'Henüz karar vermedik'
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türk askerinin Irak'a gönderilmesi konusunda henüz karar verilmediğini, değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyledi.

AVRUPA'YA İLTİCA ARTIK ZOR

 
Yatılı bölge okulları toplama kampı gibi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan ve yaklaşık 300 bin öğrencinin eğitim aldığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda öğrencilerin tam bir sefalet yaşadığı ortaya çıktı
Azerbaycan'da kaos endişesi
Haydar Aliyev'in, oğlu İlham Aliyev'i başbakanlığa atamasına muhalefet sert tepki gösterirken, Azerbaycan'da büyük karışıklıkların olabileceği bildirildi.
Petkim ihalesi iptal
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Petkim ihalesinde Uzanlar'ın Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 30 Haziran tarihli kararında belirtilen şartları, verilen 30 günlük süre içinde yerine getirmediğini ve ihalenin iptal edildiğini açıkladı.
Merkez,
3 puan birden indirdi

Merkez Bankası, piyasaların beklentisine cevap vererek, gecelik borçlanma faizlerini üç puan indirerek yüzde 35'den yüzde 32'ye çekti.
Esnaf kredisi
5 puan düştü

Halkbankası da KOBİ kredilerinde faiz oranlarını 5 puan indirdi. Yıllık yüzde 55 olan esnaf kredisi faizi yüzde 50'ye çekildi. Halkbank'ın kullandırdığı krediler de son üç ayda yüzde 90 arttı.
Parasız Yatılı Sınavı'nda en başarılı il Yalova
Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren 455 bin 75 öğrenciden 41 bin 854'ü okullarda yatılı ve burslu okumaya hak kazandı. Sınavda en başarılı il sırayla Yalova, Ankara ve Osmaniye oldu.
7 Ağustos 2003
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.408.500
Euro 1.601.500
Altın (Cum.) 109.000
Borsa 11.311


Türkiye'de Hava
Adana 24 / 34
Ankara 19 / 31
Bursa 22 / 32
Diyarbakır 22 / 40
Erzurum 11 / 27
İstanbul 23 / 30
İzmir 26 / 36
Trabzon 23 / 25





Albayrak 2. el otomobil
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
Başbakan'a çağrı Risk değerlendirmesi
Ali Bayramoğlu : Taha Kıvanç :
Asker-sivil ilişkisi (3) Devlet kararı
Şemsi Yücel : Mustafa Karaalioğlu :
Cumhurbaşkanı Sezer niçin
halka inmiyor?
Ne hükümet askere, ne asker hükümete "Irak'a gidelim" dedi
Akif Emre : İbrahim Karagül :
Jakoben mimari Wolfowitz'in sesi neden kesildi?
Mehmet Şeker : Davut Dursun :
Lafta kalan bağımsızlık TBMM itibar ve istikrar kazanma yolunda...
Koray Düzgören : Rasim Özdenören :
Süleymaniye olayı ve bir
'Gizli Denetim' örneği
Hüseyin Cöntürk
Özlem Albayrak :  
Çılgınca eğlenmek istemeyenler için
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED