AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Zeki, komik, olağandışı ev kızı SIDIKA DÖNDÜ

Mizahçı Atilla Atalay'ın kaleminden önce dergilere sonra ekrana fırlayan Sıdıka, zeki esprileri ve boyunu aşan sözleriyle döndü. Yeni bölümleri çekilen dizinin ilki bu akşam.

Tekrar bölümleri bile büyük beğeniyle izlenen ekranların en komik dizisi Sıdıka geri dönüyor. Yeni bölümleri filme alınan Sıdıka, temel kadrosuyla yeni mekanında, bugünden itibaren güncel esprileriyle izleyiciyle buluşuyor. Atilla Atalay'ın yarattığı "Sıdıka" karakteri ilk yayınlandığı günden başlayarak özellikle gençlerin vazgeçemedikleri bir kahraman haline gelmişti. 1991 yılında doğan Sıdıka, önce mizah dergilerinde daha sonra Atilla Atalay'ın onbir kitabında, olağandışı zekası ve mizah duygusuyla yaşamaya devam etti. 1997 yılında Atıf Atalay'ın girişimiyle dergi, kitap sayfalarından çıkıp Show TV ekranına taşınan "Sıdıka" orada da bütün sevimliliğiyle yaşamaya, ve olağanüstü ilgi görmeye devam etti.

Sıdıka'larda türkü gerilimi

Sıdıka yine Ali Erkazan, Füsun Demirel, Hasibe Eren, Hakan Tanfer, Feridun Koç, Tanju Tuncel'den oluşan oturmuş temel kadrosuyla, güncel, yepyeni macerelarıyla hayranlarıyla buluşuyor. Yapımcılığını Hayri Aslan'ın, yönetmenliğini Fatmanur Sevinç'in yaptığı dizinin 'baba'lığını Atilla Atalay yapıyor. Dizinin ilk bölümünde, Sıdıka' nın babası, Zekeriya Bey' in, çalışırken mırıldandığı türküyü tesadüfen duyan bir müzik grubu, türküyü albümlerinde kullanmak ister. Ancak türkünün sözlerini sadece karısı Safiye bilmektedir ve söylemeye yanaşmaz.

Zekeriya, Safiye'den türküyü öğrenebilmek için çeşitli yollara başvuracaktır. Tekvando hocası Baturalp ise mahalleye yeni taşınan Drahşan Gudde ile uğaşmaya başlar. Show Tv / 22.00


Bir annenin en zor kararı

William Styron'ın çok satan romanından sinemaya uyarlanan ve Meryl Streep'e ikinci defa En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandıran Sophie's Choice bugün CNBC-e ekranlarında. İkinci Dünya Savaşı sırasında çok da kolay olmayan bir seçim yapmak zorunda kalan Polonyalı bir kadının dramını anlatan film, Nazi toplama kamplarından kurtulmayı başaran Sophie'nin yaşadığı zor günleri hikaye ediyor.

Sophie'nin Seçimi

Orj Adı: Sophie's Choice Yapım Yılı: 1982 Yön: Alan J. Pakula Oyn: Merly Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Rita Karin
CNBC-e / 21.00

 
Otoyolda ölümcül kovalamaca
Kobra Takibi bugün iki bölüm halinde ekrana geliyor. Dizide rutin bir otoban kontrolü sırasında bir kamyon kaçmaya başlar. Tom ve Semih kamyonu durdurmaya çalışır. Fakat büyük bir kaza meydana gelir. Ve çarpışan iki kamyonun sürücüsü de ölür. Tom ve Semih, kamyonun neden hızla kaçmaya çalıştığını anlamak için araştırmalara başlar.
Kanal D / 22.00

Dolapdere'den Kasımpaşa'ya
M. Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32.Gün, genç kuşağın dosyalarını ekrana getiriyor. Programda Bilgi Ün. öğrencilerinin hazırladığı Dolapdere belgeseli ekrana geliyor. Programda Dolapdere, Feriköy, Pangaltı, Kasımpaşa, Taksim gibi yerlerin tarihi, sosyolojik yapısı ve bugünü ekrana getiriliyor.
Cnn Türk / 23.05
7 Ağustos 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED