AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
'SSK'lıya birinci sınıf hizmet vereceğiz'

Yılda 9 milyon hastaya hizmet verdiklerini ve yoğunluğun gözlerini korkutmadığını belirten SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Feyizoğlu, sıkıntıların her geçen gün azaldığını söyledi.

  • OKTAY MEHMET/ İSTANBUL
    SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Opr. Dr. Akif Feyizoğlu, günde 35 bin, yılda ise 9 milyon hastaya, bünyesindeki 11 hastane, 35 dispanser ve 46 ünite ile hizmet verdiklerini söyledi. "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren uygulamaya koyduğumuz, telefonla randevu, Danışman Hekimlik ve SSK'lı hastalara devlet hastanelerin kapılarını açmak suretiyle, hastalarımızın sıkıntılarını önemli oranda azaltmayı başardık" diyen Opr. Dr. Akif Feyizoğlu, yeni hayalinin SSK'lı hastalara özel hastanelerden yararlanma imkanı sağlamak olduğunu kaydetti.

    İki yılı Sağlık İşleri İl Müdürlüğü olmak üzere 17 yıl çeşitli hastanelerde başhekimlik görevi yapan Feyizoğlu, sağlık sektöründeki sorunlara hiç yabancı değil.

    SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN HASTALARLA GÖRÜŞÜYOR

    Sorunları yerinde görüp, hastalarla yüz yüze görüşmek suretiyle çözüm aramayı kendisine ilke edindiğini belirten Feyizoğlu, göreve geldikten sonra ilk icraatının İstanbul'daki SSK'ya ait 46 üniteyi gezerek problemleri yerinde despit etmek olduğunu kaydetti. Feyizoğlu, 'Danışman Hekimlik' sistemini de kendisinin başlattığını anlattı. 'Danışman Hekimlik' sisteminin telefonla randevu alamayan SSK'lı hastalara yönelik bir uygulama olduğunun altını çizen Feyizoğlu şunları söyledi:

    'DANIŞMAN HEKİMLİK SİSTEMİNİ BAŞLATTIK'

    "İstanbul'da SSK'ya ait 46 ünitede bir başhekim yardımcısı ve iki hekimden oluşan 'Danışman Hekimlik' müessesesi oluşturduk. Randevu alamayan hastalar, danışman hekime ulaşarak sağlık problemlerini anında çözme imkanı buluyor. Yeni sistemden günde 6 bin civarında SSK'lı hasta yararlanıyor."

    'Bürokrasi engelini kaldırıyoruz'

    Çalışan SSK'lıların problemlerini çözmek için de 16.00-20.00 saatleri arasında İstanbul'daki 10 dispanserde ek vardiya sistemi başlattıklarını ifade eden Feyizoğlu, SSK bünyesinde görev yapan başhekiminden hemşiresine kadar bütün personele insanları sevmeyi tavsiye ettiğini kaydetti. Feyizoğlu, SSK'da bürokrasiyi kaldırmanın mücadelesini verdiklerine değinerek, "Bugüne kadar sevk kağıdı ile tedavi için SSK'ya ait kurumlara gelen hastaların 3 doktordan imza almaları gerekiyordu. Biz bunu sadece bir hekime indirdik" diye konuştu. Öte yandan SSK İstanbul Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Halkla İlişkiler Müdürlüğü bürosu günboyu hastalardan telefonla gelen şikayetleri dinliyor. Güler Uygun, Cahit Ceylan ve Hasan Günaydın'dan oluşan SKK görevlileri hastaların şikayetlerine anında çözüm buluyorlar.

    Hastaneler için para bulamıyoruz

    İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, hastanelerin depreme dayanıklılığını sağlamak zorunda olduklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü, International Hospital ve Türk Nefroloji Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Deprem Sempozyumu''nda konuşan Tuncer, İstanbul'un ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğuna işaret ederek, "Bürokratik engeller, finans zorlukları bizi bir hayli sıkıntıya sokuyor'' diye konuştu. International Hospital İlkyardım Eğitim Koordinatörü Dr. Feridun Çelikmen de, depremle ilgili önlemlerin dışarden alındığını ve Türkiye'ye uymadığını örnekleri vererek anlattı.



  • 15 Ağustos 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED