AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
ABD Şiiler'le çatıştı

BAĞDAT'ta Amerikan helikopterinin, bir burç üzerinde bulunan, üzerinde ''Ya Muhammed-Ya Hüseyin'' yazılı bayrağa değmesi üzerine Şiiler sokaklara döküldü. Olaylarda 1 Iraklı öldü, 4 kişi yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir Amerikan helikopterinin, bir burç üzerinde bulunan, üzerinde "Ya Muhammed-Ya Hüseyin" yazılı siyah bir bayrağa değmesine çıkan olaylarda 1 Iraklı öldü. ABD askeri sözcüsü, helikopterin bayrağı indirmeye çalıştığını iddia eden Şiiler'in askerlere el bombası atması üzerine karşılık verildiğini iddia ederek, ABD askerlerinin ateşinde 4 kişinin de yaralandığını söyledi.

ABD helikopterinin savaştan önce Saddam şehri olarak adlandırılan Şiiler'in yaşadığı El Sadr'da gözetleme kulesi üzerinde bulunan dini sancağa değmesini hakaret kabul eden Şiiler sokaklara dökülerek, ABD askerlerini protesto etti. Şii Iraklılar'ın yaşadığı, El Sadr şehrinde, toplanan büyük kalabalık "Dinle ey Mehdi, ordun hazır", "Amerika'ya hayır" sloganları ile ABD'nin ülkeyi terketmesini istedi.

ABD özür diledi

Semtte durumun, din adamlarının girişimiyle, işgal güçlerinin sözcüsünün olaydan dolayı özür dilemesi ve bölgedeki asker sayısının azaltılmasıyla normale döndüğü belirtildi. ABD ordusu, Şii imamlardan özür dileyerek, olaylara neden olan ABD'li askerlerin cezalandırılması sözü verdi. ABD'li yetkililerin Şii imamlara bir mektup göndererek üzüntülerini bildirdikleri kaydedildi. Irak'ın güneyinden göç eden yoksul Şiiler'in yaşadığı, 2 milyon nüfuslu El Sadr, adını, Saddam Hüseyin tarafından öldürülen dini lider Muhammed El Sadr'dan alıyor. Muhammed El Sadr'ın oğlu Halefi Muktada El Sadr, geçen haftalarda, bağımsız bir Irak ordusu kurulması çağrısında bulunarak, işgalci güçlerin tepkisini çekmişti.

Bu arada Bağdat'ın kuzeyinde devriye gezen Amerikan askerlerinin, Saddam Hüseyin yandaşları ve şüpheli kişilerin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi yakaladığı bildirildi.


ABD'yi elektrik çarptı
Amerika'nın kuzeyinde ve Kanada'nın bazı şehirlerinde meydana gelen elektrik kesintisi, 11 Eylül'ü yeniden hatırlattı. Panik yaşayan milyonlarca insan sokağa çıktı.

Aşırı sıcak 3 bin can aldı
Fransız Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklarla bağlantılı olarak 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun hasta ve yaşlılar olduğunu açıkladı. Avrupayı kavuran sıcak hava dalgası hafta sonundan sonra Türkiye'yi de etkisi altına alacak.

Amerika'ya 50 füze daha getirecekmiş
ABD'ye Rus yapısı omuzdan havaya fırlatılan uçaksavar roketi sokmaya çalışırken yakalanan kişinin, ilk işin başarıyla sonuçlanması durumunda 50 füze daha getirmeyi planladığı ortaya çıktı.

İsrail, İslami Cihad liderini öldürdü
İSRAİL'in, İslami Cihad mensubunun bulunduğu eve düzenlediği füze saldırısında örgütün liderlerinden Mahmud Sider öldü.

Schröder: Irak'a Alman askeri göndermeyeceğiz

BM: İsrail ırkçı yasayı iptal etmeli

Kısa kısa..



15 Ağustos 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED