AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
Millete bedel ödetmeyiz

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 2. yılında "Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz dedi. ANAP'lı Zeydan ve CHP'li Nasıroğlu ile Melih Gökçek AK Parti'ye katıldı.

  • BİLAL ÇETİN/VELİ TOPRAK
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarında hortumcuların yolunu kapattıklarını, milletin yolunu ise açıtıklarını söyledi. Erdoğan, "Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz" dedi.

    Hortumculara yol göründü

    AK Parti'nin 2. kuruluş yıldönümü Bilkent Odeon'da yapılan şölenle kutlandı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, milletten kendilerine verdiğ emaneti gururla taşıdıklarını söyledi. Milletin siyasetin arkasından gitmeyeceğini, siyaseti milletin içinde yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin siyasi anayasasının değişmez maddesinin millet olduğunu ifade etti. Yolsuzlukla yapılan mücadeleye değinen Erdoğan, "Yolsuzlara yol göründü ve milletin yolu açılmaya başladı. Devletin kaynaklarına ve milletin lokmasına göz diken cüretkar hortumcuların hortumları kesildi. Milletin tek kuruşu boşa harcanmayacak. Tek lirası hortumlanmayacak. Bize güvenin, desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin" diye konuştu.

    Irak'ta bizsiz çözüm mümkün değil

    Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının en büyük yatırımının demokrasiye olduğunu belirtti. Dünya ülkelerinin karşısında Türkiye'nin alnının açık ve başının dik olduğunu kaydeden Erdoğan, Irak'la ilgili gelişmeleri şöyle değerlendirdi: "Ne olup bittiğini ben anlatmayacağım. Siz takip edeceksiniz. Ancak Irak'ta bizim olmadığımız hiçbir denklemin Irak'ın normalleşmesine katkısı olmayacağını bütün dünya gördü."

    Bütün enerjilerini Türkiye için haryacaklarını söyleyen Erdoğan, yıpranan ve tökezleyen isimlerin yarıştan eleneceğini belirterek bakan ve partili yöneticilere üstü kapalı mesaj verdi. Başbakan, "Hepimiz özeleştirimizi, muhasebemizi yapmak durumundayız. İktidarların yıpratıcı, yorucu, bozucu özelliği bizleri değiştirmemeli. Kimse kendini rehavete bırakmasın. Sevdasını tazelemeyenlerin tökezleyeceğini, hızımıza yetişemeyenlerin eleneneceğini unutmayalım. Çünkü AK Parti Allah'ın izniyle Türkiye'ye asla ihanet etmeyecek, milletin aldığı her bir oyu helal ettirecektir" dedi.

    Türkiye'ye özgü demokrasi olmaz

    Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin eksiksiz demokrasiyi fazlasıyla hakeden insanların yaşadığı bir ülde olduğunu vurguladı. Hiç kimsenin bu saatten sonra antidemokratik sınırlamalara, temsil haklarının gölgelenmesine, temel özgürlüklerin tartışmaya açılmasına niyeti olmadığını belirten Erdoğan, demokrasinin tarifinin açık ve net olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Bu ülkenin kendine özgü şartları olduğunda herkes hemfikirdir. Ancak Türkiye'ye özgü bu şartlar, Türkiye'yi özgü bir demokrasi tarifi yapmayı haklı çıkarmaz. Türkiye tam demokrasiye hazırdır" diye konuştu.

    AK Parti 368 oldu

    Bilkent Odeon'daki kutlamalarda Erdoğan'ın konuşmasının ardından partiye katılımlar gerçekleştirildi. Bir süre önce ANAP'tan istifa eden Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan ile CHP'den istifa eden Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu AK Parti'ye katıldı. Zeydan ve Nasıroğlu'nun katılımı ile AK Parti, Meclis'te 368 milletvekiline sahip olurken, Anayasa'yı tek başına değiştirecek çoğunluga ulaştı.

    Gökçek AK Parti'de

    Milletvekillerinin katılımının ardından belediye başkanlarının AK Parti'ye katılımı gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanısıra, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Ziya Kahraman, Sincan Belediye Başkanı Rüstem Altınbaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Cevdet Kara da AK Parti saflarına katıdı.

    AK Partililer Anıtkabir'de

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün kabrine çelenk koydu. Erdoğan ve kurucular kurulu üyeleri aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir tören alanına geldiler. Başbakan Erdoğan'ın, üzerinde "Adalet ve Kalkınma Partisi" yazan kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan çelengi Büyük Önder'in kabrine koymasının ardından, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

    Fotoğraflarla 2. yıl

    Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Şaibelerin, adam kayırmaların, bir sürü soru işaretlerini içinde taşıyan bir dönem kapandı ve Türkiye'de yeni bir dönem açıldı'' ifadesini kullandı.

    14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti, dün ikinci yaş günü nedeniyle bir dizi kutlama programı düzenledi. İki yıl boyunca AK Parti ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde düzenlediği miting ve etkinliklerin yer aldığı fotoğraf sergisi ise Abdullah Gül tarafından açıldı. Serginin açılışında kurdelayı kesmek için bir süre makas bekleyen Gül, "Olsun biz de kopartarak açarız'' diyerek espri yaptı.

    Anadolu'ya gergef işlemesi

    Dışişleri Bakanı Gül, AK Parti kurulduktan sonra Anadolu'yu "gergef'' işler gibi adım adım dolaştıklarını ve seçimler geldiğinde de, siyasi tarihte benzerine rastlanmayacak şekilde halkın kendilerini bağrına bastığını anlattı.

    Geçen yılların Türkiye için 'kaybedilmiş yıllar' olduğunu ifade eden Gül, yeni açılan dönemde tek parti iktidarı ile Türkiye'de köklü reformlarla ülkenin kendisini yenilemeye başladığını söyledi. Fotoğraf serginin 2 yılın özeti olduğunu belirten Gül, daha yapacak çok şeyleri olduğunu da sözlerine ekledi. Abdullah Gül, konuşmasının ardından kurdelayı keserek, sergiyi açtı. Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya, Akif Gülle, Murat Mertcan, Halil Ürün, Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve bazı milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.



  • 15 Ağustos 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED