AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
Gül, önümüzdeki ay Avrupa seferine çıkacak

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB'nin Ekim ayında Türkiye için yayımlayacağı İlerleme Raporu öncesinde, gelecek aydan itibaren Avrupa başkentlerine bir dizi ziyarette bulunacak. İtalya'da Eylül ayı başında yapılacak AB dışişleri bakanları gayri resmi toplantısına katılacak olan Gül, yine Eylül başında Avusturya'yı ziyaret edecek. Gül'ün, 4 Ekim'de düzenlenecek AB Hükümetler Arası Konferans'ın açılışına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Gül'ün, sonbaharda Almanya ve Fransa'yı da ziyaret etmesi planlanıyor. Avrupa ülkeleri dışında, Eylül'ün son haftasında New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu'na ve 16-18 Ekim'de Malezya'da düzenlenecek İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) zirvesine katılacak olan Gül'ün, İsrail ve Filistin'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

AK Parti grup kararı almayacak

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA
    AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Irak'a asker gönderilmesine karar verilmesi halinde tezkere için AK Parti grubunda grup kararı almayacaklarını açıkladı. Kapusuz, "1 Mart tezkeresi öncesinde de grup kararı alınmadı. AK Parti bugüne kadar hiçbir konuda grup kararı almadı. Milletvekilerimizi bu konuda ikna etmeye çalışırız. Hür iradeleri ile oylarını verirler" dedi. Tezkerenin Meclis'e ne zaman geleceğinin belli olmadığını belirten Salih Kapusuz, "Meclis'e yeni bir tezkere gelirse bu yine kapalı oturumda görüşülür. Çünkü bu oturumlarda ülkenin menfaaatlerini ilgilendiren gizli bilgiler de veriliyor" diye konuştu.

    Hisarcıklıoğlu: Destekleyebiliriz

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak'a asker gönderilmesi konusunda, Cumhurbaşkanı, MGK, Hükümet ve Meclis arasında bir uzlaşma sağlanırsa kararı destekleyeceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Ege Bölgesi oda başkanları ile biraraya geldiği Kütahya'da valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hisarcıklıoğlu, "Bu coğrafyadaki gelişmelere ilgisiz kalamayız. Irak, Türkiye'nin hem tarih, hem kültür hem de akrabalık bağının bulunduğu bir ülke. Irak'taki sistemin bir an önce normalleşmesi lazım. Bu noktada bize de iş düşerse onu yapmamız lazım" dedi.

  • KEZBAN BÜLBÜL / KÜTAHYA

    Türkmenler: TSK Irak'a gitmeli

    Türkmenler, Türk askerinin Irak'a gönderilmesinin bu ülkeye barış ve istikrar getireceği görüşünde birleşiyor. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, "Şu anda Irak halkının dışarıdan ilave bir güce ihtiyacı var. Ortadoğu ülkelerine baktığımızda ise en deneyimli gücün Türkiye olduğu görülüyor" dedi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kemal Beyatlı ise "Temenni ederiz ki, Türk askeri Irak'ın sadece sorunlu yerlerinde değil, tüm bölgelerinde görev yapsın" dedi. Kerkük Vakfı Genel Başkanı İzzettin Kerkük de, "Türk askeri Irak'a mutlaka gitmelidir" dedi.

    Ecevit'ten 'laiklik karşıtı' girişim uyarısı

    DSP lideri Bülent Ecevit, laiklik karşıtı girişimlere ve rejim bunalımı yaratmak isteyenlere karşı Alevi ve Sünni yurttaşların ortak bir tutum içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Ecevit, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajda, Alevi-Bektaşiler'in Türk halkının kendine özgü kültürünü, inanç dünyasını yansıttığını belirtti. Alevi-Bektaşi kültürünün, laiklikle ve cumhuriyet ile bağdaşması bakımından ayrıca önemli olduğuna dikkati çeken Ecevit, Alevi-Bektaşi yurttaşların laikliğin, demokrasinin ve Atatürkçülüğün güvencesi olduklarını dile getirdi. Türkiye'nin çok hassas bir süreçten geçtiğini de belirten Ecevit, "Bu nedenle laiklik karşıtı girişimlere ve rejim bunalımı yaratmak isteyenlere karşı Alevi ve Sünni yurttaşlarımızın ortak bir tutum içinde hareket etmeleri gerekmektedir" dedi.

    Baykal operada stres attı

    CHP lideri Deniz Baykal, eşi Olcay ve kızı Aslı Baykal, 10. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali çerçevesinde, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelediği ''Cavalleria Rusticana'' ve ''I Pagliacci'' adlı operaları izledi. Klasik müziğin Türkiye'de daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Baykal, "Klasik müziği de artık kültür yaşamımızın bir parçası haline dönüştürmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda zaten hızlı bir gelişme yaşanıyor'' dedi.



  • 15 Ağustos 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED