AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

B İ L İ Ş İ M
Başbakan'ın da tableti var

İnsanın bilgisayarla olan ilişkisindeki en büyük devrimlerden biri sayılan tablet PC'yi artık Başbakan Erdoğan da kullanıyor. HP marka bu tablet PC, Erdoğan'a İmedya tarafından hediye edildi.

İmedya'nın Ankara Hilton Oteli'nde düzenlediği 'Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni'nde Başbakan Erdoğan'a bir HP tablet PC hediye edildi. İmedya Genel Müdürü Altuğ İnci'nin Başbakan'a sunduğu tablet PC, hem masaüstü, hem de mobil kullanıma yönelik gelişmiş bir bilgisayar.

İnci, bu anlamlı gecenin anısına Başbakan'a bir hediye vermek istediklerini, mobil kullanıma uygun bir araç olduğu ve günlük kullanımda Başbakan'a büyük kolaylık sağlayacağını düşündükleri için tablet PC'yi tercih ettiklerini söyledi. Microsoft'un kurucusu Bill Gates, tablet PC'nin insanın bilgisayarla ilişkisinde devrim olduğunu savunuyor.

Başbakana e-posta gönderin

Fırsat buldukça teknolojik gelişmeleri takip etmeye çalışan Başbakan Erdoğan'a Başbakanlık Bilgi İşlem Servisi tarafından açılan bir e-posta adresi bulunuyor. Başbakan'ın e-posta adresi receptayyip.erdogan@basbakanlik.gov.tr şeklinde. Erdoğan'a e-posta göndererek teknoloji tutkunlarının hiç de azımsanacak kadar olmadığını gösterin.


Centrino işlemcisi var, bir de F klavyesi olsa...

Tablet PC pazarından önemli bir yer edinen Acer, dünyadaki teknolojileri de vakit geçirmeden Türkiye'deki kullanıcılara sunuyor. İşte bunlardan biri de Intel'in Centrino işlemcisini kullanan ilk Tablet PC olan Acer TravelMate C110 modeli bilgisayar. Tüm bu özelliklerinin üzerine bir de F klavye seçeneği olsa değmeyin keyfimize.


HAYATI DIGITAL GÖRÜNTÜLE

Son zamanlarda hayatımızı kolaylaştıran ürünlerden biri olan dijital fotoğraf makinalarının fiyatları da düşüyor. Ürünlerine beş yeni model daha ekleyen BenQ, dikkate almanız gereken markalardan biri. BenQ'nun DC 1016 modeli giriş seviyesi bir kullanıcının ihtiyaçları için yeterli bir cihaz. 640x480 piksel çözünürlüğe sahip bu ürün 16 MB bellekle 55 dolardan satılıyor. Orta seviye BenQ DC 3410, 180 dolar; üst seviye BenQ'lar DC 2410, 225 dolar; BenQ DC 5330, 350 dolar ve BenQ DC 4500, 399 dolardan satılıyor.


SİNEMA KEYFİNİ EVE TAŞIYIN

Tüketiciye evde dev ekran keyfi sunan Panasonic, teknik özellikleri ve ödeme kolaylıklarıyla farklı bir projektör sunuyor: Panasonic LC55. Sahip olduğu kullanıcı dostu özelliklerle dikkat çeken Panasonic LC55, kendi kategorisinde 1200 ANSI Lümen ışık gücüne sahip ürün olarak rekabeti artırıyor. Satış fiyatı 1549 Euro+KDV olan LC55, İş Bankası Tüketici Kredisiyle tüketiciye sunuluyor. Ayda 86 Euro taksitle alınabilen LC55, ayrıca Technics ev sineması 5'li hoparlör seti ile birlikte sunuyor. Bu pakette Panasonic LC55'in ayrıca özel çantası da mevcut.


2002'nin en iyi sunucu sistemi Mac OS X Server

ABD'de yayınlanan aylık "Network Magazine" adlı ağ teknolojileri dergisi, Mac OS X 10.2 Server'ı 2002 yılının en iyi sunucu işletim sistemi seçti. Türkiye'deki dağıtımını tek yetkili distribütörü Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş.'nin yaptığı Apple'ın sunucu işletim sistemi Mac OS X Server tanışmaya değer.


Fotoğraf albümünüzü digital olarak saklayın

Digital fotoğraf makinalarının fiyatlarındaki düşüş, bu teknoloji harikası cihazların evlere kadar girmesine neden oldu. Bu gelişme de fotoğraf albümlerinin digitalleşmesine neden oldu. Kodak'ın yeni EasyShare yazılımıyla, dijital fotoğraf albümü oluşturabilir dilerseniz bir yazıcı kullanarak resimlerinizi evde basabilirsiniz.


Yüksek çözünürlüklü tarayıcılar evlere girdi

Dijital fotoğrafçılığın yaygınlaşması tarayıcıların da evlere girmesine neden oldu. Türkiye pazarına yeni giren bir marka olan BenQ'nun şık tasarımı, kullanım kolaylığı ile dikkat çeken S2W 6400UT ve 7400UT model tarayıcıları, negatif ve pozitif film tarama özelliğiyle ev kullanıcılarına hitab ediyor.

 
WEB GEZGİNİ
Doktor Yavuz işbaşında
Nöroloji Uzmanı Doktor M.Yavuz açtığı web sitesinde uzmanlık alanıyla ilgili internet kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlıyor. Halen bir hastanede görev yapmakta ve kendine ait özel klinikte hizmet vermekte olan Dr. Yavuz'a nörolojiyle ilgili sorular yöneltebilirsiniz. Dr. Yavuz'un sitesinde, EEG, EMG, Transkranial konularında bilgiler bulmak mümkün.
dryavuz
PC DERGİLERİ
Windows & .NET'den Kablosuz Ağ Kampanyası
Kablosuz ağların bu kadar sıcak olarak tartışıldığı bu günlerde, Windows & .NET Magazine ve Teknotel işbirliği ile okurlarına kablosuz ağ ekipmanlarını ucuza temin etme imkanı sunuyor. İnternet kullanıcıları derginin Haziran sayısında bulunan kuponu doldurup, satın almak istediği ürünleri işaretleyerek herhangi bir Teknotel bayisine götürdüğünde, kuponda işaretli indirimlerden faydalanma imkanına sahip oluyor.
winnetmag
NET KİTAP
Bir Bakışta FrontPage 2002
Bir Bakışta Microsoft FrontPage 2002, Microsoft'un Office ailesinin bir üyesi ve en yeni Web sitesi oluşturma programı olan FrontPage 2002 ile hızla tanışıp kolayca çalışabilme- nizi sağlayacak görsel bir kaynak. Bu kitapla, her bölümü sırasıyla izlemenize gerek olmadan belirli bir konuya yoğunlaşarak, bu konuda gerekli bilgilere hızla ulaşırsınız. Çok söze gerek olmadan FrontPage 2002'nin temellerini Bir Bakışta öğretir.
arkadas
Özürlülere sanal ortamda trafik eğitimi
Mobilsoft, 'Trafikent Sürücü Eğitim Simülatörü ile özürlülere trafiğe çıkmadan sanal ortamda trafik eğitimi yapma imkanı sağlıyor. Trafikent, gerek direksiyon, debriyaj, gaz, fren ve vites gibi mekanik aksam; gerekse konut, okul, hastane, benzin istasyonu gibi görsel öğelerle sürücüde gerçeklik duygusunu yaşatıyor. Özürlüler sanal ortamda eğitimlerini tamamladıktan sonra özel donanımları araçlarıyla rahatlıkla trafikte seyredebiliyorlar. trafikent
24 Haziran 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED