AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Kimse ayrıcalıklı değil'

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarından kimsenin ayrıcalık beklememesini isteyerek, "Her kim ki bizden, geçmişte bir şekilde elde ettiği haksız ayrıcalıklarına dokunmamamızı bekliyorsa yanılıyor, bunu herkes böyle bilmeli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin hükümetten ayrıcalık beklememesini isteyerek, "Her kim ki bizden, geçmişte bir şekilde elde ettiği haksız ayrıcalıklarına dokunmamamızı bekliyorsa yanılıyor, bunu böyle bilmelidir" dedi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye iddiasına yaraşır, gücüne yaraşır, potansiyeline yaraşır bir büyüme ve gelişme içindedir. Türkiye'nin itibarı artmış, içerideki siyasi, hukuki ve sosyal güven unsuru dünyanın her yerinde yankılanmıştır. İktidarımızın performansı ve başarısı dışarıda ülkemizi ilgiyle izleyen herkesi -tabir caizse- hayrete düşürmüştür" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin açılım politikası izlediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu açılım doğudan batıya bakışları üzerimizde olan herkesin gözlerini kamaştırıyor. Bu açılım sayesinde bizi zaafa uğratan sorunları kaynağından çözüyoruz. Bu sayede Türkiye'nin tıkanan damarlarını açacağız ve açıyoruz. Yıllarca toplumun damarlarına kirli kan pompalayan hortumları kesiyoruz. İstiyoruz ki, Türkiye büyümek için yeniden şahlansın ve büyüme heyecanını yakalasın."

Cem Uzan'a mesaj

Konuşmasında isim vermeden Uzanlar'a gönderme yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her kim bizden adalet yerine ayrıcalık beklerse o beyhude bir meydan okumaya girmiş olur. Her kim ki bizden, geçmişte bir şekilde elde ettiği haksız ayrıcalıklarına dokunmamamızı bekliyorsa yanılıyor. Halkımızın bize emanet ettiği iktidarı imtiyazlı hortumculara gölgeletmek niyetinde değiliz. Kim soygun ve vurgun yapmışsa bunun hesabını vermelidir ve verecektir. Tespit edebildiğimiz ve ulaşabildiğimiz her yolsuzluğun ve suistimalin mutlaka üstüne gidilecektir. Sorumlulardan yaptıklarının hesabı sorulacaktır. Artık halkımızın emeği, birikimi ve alınteri koruma altına alınmıştır bu böyle bilinmelidir."

Önce uyum sonra uygulama

Konuşmasında Pakistan ve Malezya gezilerine de temas eden Erdoğan, AB çalışmalarını da değerlendirdi. Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte yapmamız gereken yasal düzenlemeleri bitirerek uygulama konusuna büyük titizlik göstereceğiz. Burada iki başlık çok önemli. Uyum ve uygulama. Uyumu hallettik, hallediyoruz ama yeterli değil. Yeterli olan nedir? Çıkarılan bu uyum yasalarını uygulamaya sokmaktır" diye konuştu.

Erdoğan, Ulusal Program'ın anamuhalefet partisi CHP ile Meclis dışı muhalefet partilerine gönderileceğini, Meclis'te tartışılmasını ardından ise AB'ye sunulacağını açıkladı. Bu arada Başbakan Erdoğan, partisine mensup milletvekillerinden Meclis'e devam konusunda titiz davranmalarını istedi.

'Kısa askerlik herkesi sevindirdi'

Başbakan Erdoğan, askerlik süresinin düşürülmesine yönelik düzenlemenin 15 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu konuda Genelkurmay Başkanlığımız uzun bir süre değerlendirme ve çalışma yapmıştır. Gelişen şartları da ülkenin ekonomik durumunu da gözönünde bulundurarak askerlik sürelerinde indirime gidilebileceği sonucuna ulaşmıştır. Biz de Bakanlar Kurulu'nda konuyu görüşüp, 15 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girmesi için karar vermiş bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı imzaya açılmış olup, kısa bir sürede tekamül edip Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazanmış olacaktır. Eminim bu karar toplumun her kesimi tarafından sevinçle karşılanmıştır. Çünkü gittiğimiz her yerde gençlerimizin ve ailelerin bu yönde talepleriyle karşılaşıyorduk. Bu yönde de özellikle Genelkurmay Başkanlığımız'ın göstermiş olduğu bu hassasiyete gerek şahsımız, hükümetim gerekse milletimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum."

  • TBMM BÜROSU, ANKRA

    'KONUŞMAK İÇİN DAHA ZAMAN VAR'

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı ile sözleşmesi iptal edilen ÇEAŞ ve KEPEZ konusunda parti yöneticilerinin konuşmamalarını istedi. Yolsuzlukları tek tek ispat ettikten sonra 'konuşacaklarını' anlatan Erdoğan, "Politik malzeme yapmayacağız. Bu kararı sulandırmak doğru olmaz" dedi. Önceki gece AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda MYK üyelerine Malezya-Pakistan ve Selanik Zirvesi hakkında bilgi veren Erdoğan, ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasına da değindi. Erdoğan, "Yolsuzlukları tam ispatlayalım ondan sonra konuşalım. Gereken davalar açıldı. Devlet, açılan davaları kazansın. Konuşma sırası gelir" dediği öğrenildi. Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Halil Ürün ise il kongreleri ve 2004 yerel seçimleri konusunda MYK üyelerine bilgi verdiler.

  • VELİ TOPRAK/ANKARA

  •  
    Baykal: Yolsuzluk batağı kurutulmalı
    Hükümeti yolsuzluklar konusunda samimiyetsizlikle suçlayan CHP lideri Baykal, "Yolsuzluklar konusunda yapılan çalışmalardan sonuç alınabilmesi için bataklığın kurutulması gerekir" dedi.
    'Kapıyı herkese açtık'
    Türkiye, Birleşmiş Milletler'in 1483 sayılı kararı kapsamında Irak'a insani yardım yapılmasına yönelik bütün faaliyetler için üslerini ve sınırlarını açtı. Dışişleri Bakanı Gül, kapının herkese açık olduğunu söyledi.
    KDP ve KYB dışında herkese silah yasağı
    Kuzey Irak'ta KDP ve KYB dışındaki herkese silah yasağı geldi. Televizyonlardan yapılan uyarılarda, halkın ağır silahlarını 15 gün içinde en yakın polis merkezlerine teslim etmesi istendi.
    Denktaş: 79 yaşındaki insanın ihtirası olmaz
    Kendisini, "şahsi ihtirasları için uzlaşma istemeyen kişi" olarak nitelendiren Holbrooke'a tepki gösteren KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, "79 yaşında bir insanın şahsi ihtirasları olmaz" dedi
    Irak'ın altyapısına Türkiye talip
    Irak'ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde Türkiye, sağlık, eğitim bayırdırlık ve GSM sisteminin yeniden kurulmasına talip
    MGK'nın gündemi Ulusal Program-AB
    Fuller: Türkiye, Siyasal İslam'ı çözdü
    Başbakan Erdoğan, Portekiz'e gidecek
    Kısa kısa...
    25 Haziran 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED