AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Avrupa Türkiye'ye şapka çıkarttı

Spor otoriteleri,Türkiye'nin Brezilya'dan rövanşı aldığı görüşünde birleştiler.

Türkiye'nin FİFA Konfederasyon Kupası'nda Brezilya'yı elemesi Avrupa basınında büyük yankı uyandırdı. Gazeteler, Ay-Yıldızlı ekibimize övgüler yağdırırken Brezilya'nın da 1966'dan buyana ilk kez ilk turda kupaya veda ettiğini yazdı. İtalyan Corriere dello Sport, "Dünya Kupası'nın öcü: Türkler beraberlik alıp, şampiyonları eliyorlar" diye yazdı. Gazete, "ikinci yarı sahada daha fazla gözüken Türkiye'nin Brezilya karşısında dengeyi kurduğunu sonra da ağırlığını koyduğunu'' ifade etti.

BREZİLYA'NIN İFLASI

Fransız L'Equipe ise, "Brezilya'nın İflası'' şeklindeki haberde, "Dünya Şampiyonu Brezilya'nın elenmesini sürpriz olarak'' değerlendirdi. Gazete, İkinci. yarıda rakibine fizik üstünlüğünü kabul ettiren Türkiye'nin, Dünya Kupası'nın rövanşını aldığını bildirdi.

İNGİLİZLER HAZIMSIZ

İngiliz basını, Brezilya ile 2-2 berabere kalarak rakibinin üstünde yarı finale yükselen Türkiye'nin başarısını hazmedemedi. Sayfalarında hayal ürünü yazılar kullanan ve 10'a yakın taraftarın sahaya indiğini iddia eden Guardian, maç sırasında sık sık anonslar yapılarak taraftarın sükunete davet edildiğini savundu.

GÜNEŞ Fransa'da parladı

Türkiye, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Türk futbol tarihinde Milli Takım başında teknik direktör olarak en fazla maç kazanma rekorunu elinde bulunduran Güneş, Dünya Kupası'ndan sonra FİFA Konfederasyon Kupası'nda büyük başarılara imza atıyor. Son şampiyon Brezilya'yı kupanın dışına atan Türkiye, tüm engellemelere rağmen kupada finale adım adım yürüyor. Tecrübeli teknik adam, tüm haksızlıklara rağmen Türkiye'nin yoluna devam ettiğini belirterek, "Bir gün seyahet bir gün maç yapıyoruz" dedi. Futbolcuların olumsuz şartlara rağmen başarılı performanslarının gurur verici olduğunu belirten Güneş, "Gruptan 9 puan çıkarmayı hesap ediyorduk ama olmadı" diye konuştu.

Golü taraftar yedi

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, maçın uzatma dakikalarında yenilen golle Türkiye'nin Brezilya karşısında sahadan berabere ayrılmasındaki en büyük etkenin taraftar olduğunu söyledi. Maçtan sonra teknik heyet ve oyuncularla birlikte yemek yiyen Ulusoy'un burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin attığı ikinci golden sonra taraftarlar sahaya inmeseydi, maç uzamayacak ve bizde sahadan galip ayrılacaktık" diye sitemde bulunduğu bildirildi.

Ayaklarımıza karasu indi

Fransa'da düzenlenen 6. FİFA Konfederasyon Kupası'nda başarıyla mücadele eden Milli Takımı'mız sahada olduğunundan daha fazla yaptığı yolculuklarda yoruldu. Son maçta Brezilya'yı muhteşem bir oyundan sonra kupanın dışında bırakan ve yarı finalde Fransa'nın rakibi olan Ay-Yıldızlı ekibimiz, 19 Haziran'da St.Etienne'de ABD ile karşılaştıktan sonra, bir gün sonra St.Etienne'den kilometrelerce uzaktaki Paris'e gitmek zorunda bırakıldı. 21 Haziran'da Kamerun ile oynayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, son maç için bu kez Paris'ten tekrar St.Etienne'ye dönüp 23 Haziran'da Brezilya ile oynadı.

Spor Yazarları
Bekir Boran :
Toni Schumacher
"Önce verdiğin sözü tut"
 
Hedef büyük koşmak lazım
Beşiktaşla sözleşme yenileyen Tayfur, yeni sezonda sorumluluklarının daha da büyüdüğünü söyledi.
F.Bahçe ALEX'i bitiriyor
Sarı-Lacivertliler ayrıca Gökdeniz ve Selçuk ile temaslarını sürdürüyor
OKORONKWO Terim'i bekliyor
Şampiyon sporcular ödüllendirildi
Bursa'da tarihi seçim
Sümer sert çıktı
Başkan, yıldız oyuncu transferi isteyenlerin gökyüzüne bakmalarını istedi
Denizli hız kesmiyor
Yeşil-Siyahlılar Ali, Çağdaş ve Göksel'den sonra Süleyman ve Timuçin ile de anlaştı.
Kısa kısa...
25 Haziran 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED