AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Türkiye-ABD Dostluk Grubu 'dengelendi'

Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun dün yaptığı olağanüstü kongrede, yeni yönetim kurulunun 6 üyesi AK Parti'li milletvekillerinden oluştu. TBMM grup toplantı salonundaki olağanüstü kongreye 107 AK Parti milletvekili katıldı. Seçimde, AK Parti'lilerin oyuyla AK Parti'den Egemen Bağış, Beşir Hamidi, Ziyaettin Akbulut, Turan Çömez, Abdullah Torun ve Atila Koç ile CHP'den Şükrü Elekdağ, Onur Öymen ve Zeynep Damla Gürel Dostluk Grubu Yönetim Kuruluna seçildiler. Egemen Bağış grup başkanlığa seçilirken, başkanvekilliğine CHP'li Şükrü Elekdağ, Genel Sekreterliğe AK Parti'li Ziyaettin Akbulut, Saymanlığa da AK Parti'li Abdullah Torun getirildi.

  • TBMM BÜROSU


    KAMYONCULARIN IRAK ÇİLESİ

    BM Dünya Gıda Programı için Irak'a gıda taşımacılığı yapan Türk kamyoncular, Kerkük'te günlerce bekletiliyor. Koalisyon güçlerinin Irak operasyonundan sonra BM, yardım göndermeye başladı. Halil İbrahim sınır kapısından 50 dolar ödeyerek Irak'a giren kamyoncular, yollarda rüşvet ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, yüklerini WFP'nin Kerkük-Bağdat yolu üzerindeki deposuna bıraktıklarını söylediler. Türk kamyoncular, burada da yüklerini boşaltmak için günlerce bekletiliyor. Yük boşaltma işlemi sırasında hamaliye parası adı altında 30 dolar para ödediklerini belirten kamyoncular, "Burada hiçbir can güvenliğimiz yok. Arkadaşlarımız saldırıya uğruyor. Çok sayıda arkadaşımız soyguna uğradı. Yükleri boşaltırken çok yavaş davranıyorlar" diye konuştular.


    TOBB, CSIS'LA GRUP KURUYOR

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye ile ABD arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, merkezi Washington'da bulunan Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi (CSIS) ile ortak bir temas grubu kuruyor. TOBB ile CSIS arasında işbirliğini öngören anlaşma, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve CSIS yetkililerince Cuma günü Washington'da imzalanacak.

    TOBB-CSIS Temas Grubu'nun eşbaşkanlığını, Hisarcıklıoğlu ve CSIS adına eski başkanlardan Ronald Reagan döneminde Avrupa işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Rick Burt üstlenecek. Temas grubunun, Türkiye ile ABD arasında ekonomik işbirliği ve ticari ilişkilerin ilerletilmesi konusunda çalışmalar yürüterek, yılda 4 defa toplanması öngörülüyor.


    Turgut Altınok 'Büyükşehir'e aday

    Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Turgut Altınok, makamında yaptığı basın toplantısında, Keçiören'de 9 yıl 2 aylık görev süresini geride bıraktığını, o günkü Keçiören ile bugünkü Keçiören'in mukayese edilemeyeceğini söyledi. Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım" diye konuştu. Altınok, sloganlarının "Gecekondu başkentinden, dünya başkentine" olduğunu kaydetti. Altınok, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, kendisine rakip görüp görmediğinin" sorulması üzerine, vatandaşın vereceği karara herkesin saygı duyacağını söyledi.


    Meclis fazla mesai yapacak

    TBMM Danışma Kurulu dün TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplandı. Toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin ile CHP Grup Başkan Vekili Oğuz Oyan katıldı. AK Parti, sözlü sorularla birlikte çok sayıda kanun tasarısının görüşülmesini, yasa tasarılarının oylanmalarının bitmesine kadar da Genel Kurul'un çalışmasını istedi. CHP, bazı çalışma programına karşı çıkmasına rağmen AK Parti'nin, çoğunluğundan yararlanarak isteğini kabul ettirmesi bekleniyor. Buna göre Genel Kurul, bu hafta fazla mesai yapacak.



  • 25 Haziran 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED