AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Milletvekili anneye oğlundan
'çocuklar ölmesin' mesajı

Yetki tezkeresi öncesinde cep telefonuna gelen "savaşa hayır" mesajlarından etkilenen milletvekilleri arasında, oğlundan "Irak'taki çocukların ölmesine izin vermeyin" mesajı alan bir kadın vekilimiz de vardı.

ABD askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin veren yetki tezkeresinin Meclis'te kabul edilmemesinde, vatandaşların milletvekillerinin cep telefonlarına binlerce mesaj göndererek tezkereye red oyu vermelerini istenmesi de etkili olmuştu. Fakat, bu mesajların bazılarının sahibinin yine milletvekillerinin eş ve çocukları olduğu da ortaya çıktı. Bir milletvekilinin Ankara dışında bulunan eşinin, kocasına hergün mesaj atarak tezkereye red vermesini istediğini öğrendik. Bir kadın milletvekilinin küçük yaştaki oğlu ise annesinin cep telefonuna hergün mesaj çekerek, "Irak'taki çocukların ölmesine izin vermeyin" diye yazdı. Tezkerenin reddedilmesinin ardından kadın miletvekili oğluna, "Senin mesajlarını da dikkate alarak tezkereye red oyu verdim" dedi. Çocuğu ise annesine hiç beklemediği bir cevap vererek şaşırttı: "Ben sana mesaj çekmeseydim kabul oyu mu verecektin anne?"


Yeni bakan olmak varmış!

Erdoğan Hükümeti'nde ağırlıkla eski bakanlar yerlerini korudu. Ancak, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu yer değiştirdi. Kabinenin açıklandığı gece Meclis Genel Kurulu'na gelen çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte milletvekillerinin tebriklerini kabul etti. Gazeteciler Çelik'ten ilk demeci almak için çevresini sararken, Sağlık Bakanı Akdağ, hiçbir gazetecinin kendisine yaklaşmadığını görünce, "Kabinede yeni bakan olmak varmış. Bize kimsenin itibar ettiği yok" demekten kendini alamadı.


'TC' değil Türkiye Cumhuriyeti!

Bazı kanun tasarıları yeniden TBMM gündemine alındı. Yenilenen tasarıların Meclis Genel Kurulu'nda okunması gerekiyordu. Divan Katibi CHP'li Yaşar Tüzün, yenilenen tasarıları okurken "TC" kelimesini kullanınca oturumu yöneten Başkanvekili İsmail Alptekin'in tepkisi ile karşılaştı. Alptekin, "Tezkere ekindeki liste okunurken, sayın katip üyemiz 'TC' olarak ifade etmiştir. Bunu 'Türkiye Cumhuriyeti' olarak düzeltiyorum" dedi. CHP'li Tüzün ise "TC olarak yazılmış Sayın Başkan. Yazım hatası var, okuma hatası yok" diyerek kendini savundu.


Bütçenize bereket sayın bakanım!..

Meclis Plan-Bütçe Komisyonu, 2003 Bütçesi görüşmeleri nedeniyle yoğun bir tempo yaşadı. Plan-Bütçe Komisyonu üyeleri gece yarılarına kadar çalışmak zorunda kaldı. Komisyonda bütçesi görüşülen bakanlar Plan-Bütçe Komisyonu üyelerine yemek de ısmarladı. Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen de Plan-Bütçe Komisyonu üyelerine yemek ısmarlayan bakanlar arasındaydı. Plan-Bütçe Komisyonu Başkanvekili Altan Karapaşaoğlu ise yemek için şöyle teşekkür etti: "Kesenize bereket, daha doğrusu bütçenize bereket."


'Kocakarı ilacı' ile sağlık bulan milletvekili kim?..

Tıbben hastalığına çare bulamayan insanlar "Lokman Hekim" yöntemine başvuruyorlar. TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut da bu yöntemle sağlığına kavuşanlardan. 1999 seçimlerinde MHP'den milletvekili seçilen Yakut'un yüzünde, "parti içindeki sıkıntılar" nedeniyle cilt rahatsızlığı (VİTİLİGO) oluştu. Cilt doktorlarına başvuran Yakut, sonuç alamadı. Yakut'un imdadına 3 Kasım'da Hatay'dan milletvekili seçilen Fuat Geçen yetişti. Kendisinde de, halk arasında "ala" denilen cilt rahatsızlığı meydana geldiğini anlatan Geçen, bir gün dedesinden kalma eski bir kitabı karıştırırken cilt rahatsızlığının nasıl çözüleceğine ilişkin bir tedavi yöntemi bulduğunu anlattı. Aynı yöntemi şimdi Sadık Yakut iki aydır uyguluyor ve netice almış durumda. Yakut, iki ay daha bu yöntemi kullandıktan sonra yüzünde hiçbir şey kalmayacağını söylüyor. Peki yöntem ne? Fuat Geçen'den formülü öğrendik. Çok basit ve bir bitki tohumu kullanılıyor. Ancak Fuat Geçen, "Tıp dururken kocakarı ilaçları kullanıyorlar" diye eleştirilmekten endişeli. Formül basit ve biz de öğrendik. Ancak yanlış tedavi ve yorumlara neden olmasın diye yazmıyoruz...


Bakanın oğlu da yasadan rahatsız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, işçi ve işveren arasında tartışmalara neden olan İş Yasası tasarısı görüşmelerini, TBMM Genel Kurulu'nun misafir localarında oğlu Abdullah ile birlikte izledi. Yeni Şafak muhabirine, "Genel Kurul salonunda herkes laf atıyor. Burada kimse laf atmıyor" diyen Unakıtan, daha sonra görüşmeleri izleyen TİSK Başkanı Refik Baydur'un yanına gitti. Baydur, Unakıtan'a İş Yasası'ndan dolayı teşekkür ederken, Unakıtan, "İş Güvencesi Yasası'ndan oğlum da rahatsız. 50 kişi çalıştırıyor. Ne yapacağını bilmiyor" dedi. Baydur da, "O zaman gelip bize üye olsun" diyerek bakana yol gösterdi.


Kot pantolonla Meclis'te pazar mesaisi

TBMM'nin hafta sonu mesaisi milletvekillerinin kıyafetlerine de yansıdı. CHP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, Meclis Genel Kurulu'nun dünkü toplantısına kot pantolonla girdi. Bir müddet Genel Kurulu izleyen Kaya'yı CHP Grup Başkanvekilleri sessizce uyararak dışarı çıkardılar.


CHP'li Duyan vekil olmaktan dertli

Bu dönem milletvekilleri arasında doktorlar bir hayli fazla. CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan da doktor. Üroloji uzmanı olan Duyan, kuliste gazetecilerle sohbet ederken aşiret baskısı nedeniyle milletvekili olduğunu söyledi. Nedenini soran gazetecilere de, "Şimdi aldığımız para yetmiyor. Ben bölgede tek doktordum. Muayene için insanlar sıraya girerdi. Tam para kazanacağımız sırada milletvekili olduk. Şimdi ki aklım olsa hiç girmezdim. Zaten bu dönem de babamın baskısı ile aday oldum" dedi. Bir gazeteci, Duyan'a, "Siz milletvekili maaşı ile geçine-miyorsanız asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. Duyan'ın cevabı kısa ve açık oldu: "Allah kolaylık versin..."


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


17 Şubat 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED