AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
Oscar'ınızı istemiyoruz

Amerika'nın sivilleri hedef aldığı acımasız savaş sürerken bu gece düzenlecek törenle Oscar ödülleri sahiplerini bulacak. Birçok sanatçı savaş nedeniyle törene katılmayacağını açıkladı.

Irak savaşı her yıl Hollywood ünlülerinin geçit töreni gibi geçen Oscar gecesini "yıldızsız" bıraktı. Savaş nedeniyle törene gelmeyecek ünlüler kervanına Tom Hanks, Will Smith ve Cate Blanchett da katılırken, Oscar adaylarından Meryl Streep'in de gecede yer almaması bekleniyor. Savaş devam ederken "eğlenceyi içine sindiremeyen" ünlüler, geceye katılamayacakları ile ilgili birer birer açıklamalarda bulunuyor. Oscar ödülünü iki kez kucaklayan Tom Hanks, törene katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Hollywood'un en güçlü ve önemli isimlerinden Hanks'in bu açıklamayı yapması dikkat çekici bulunurken, başka oyuncuların da Hanks'i izleyebileceği ifade edildi. Hanks, aktris eşi Rita Wilson'ın da törene katılmayacağını belirtti. "Yüzüklerin Efendisi" filminin oyuncularından Cate Blanchett ile törende bir ödülü sunacak olan Will Smith de geceye katılmayacaklarını açıkladılar. Oscar adaylarından Meryl Streep'in de törene katılmayabileceğini ifade edildi. Öte yandan tören sonrası yapılacak kokteyl de tepki çekmemesi için basına kapatıldı. Organizatörler savaş sürerken sanatçıların eğlendiklerinin görüntülenmesinin doğru olmayacağını düşünüyor.

NICOLE KIDMAN'IN OSCAR SEVGİSİ DAHA AĞIR BASTI

Savaş olursa törenlere katılıp katılmamayı düşüneceğini açıklayan Nicole Kidman, Oscar sevgisi ağır basmış olmalı ki son anda törene katılma kararı aldı. Bu arada, aralarında Dustin Hoffman, Ben Affleck ve Julianne Moore'un da bulunduğu bir grup ünlü, üzerinde barış sembolü bulunan rozetlerle geceye katılacak. Aktris Halle Berry ise Irak'ta savaşan ABD'li askerler için moral kaynağı olabileceği düşüncesiyle törende giyeceği kıyafetin gözkamaştırıcı olmasını istedi. Öte yandan Oscar ödüllü aktris Angelina Jolie'nin törende giyeceği 4 bin 500 dolarlık kırmızı elbisesi çalındı.

 
HAVUÇ atlet olacak
Atletizm Federasyonu ilgili artırmak için "Çocuklar Duymasın" dizisine teklif götürecek
SU SIKINTISI KAPIDA
İçme suyu ve atıksu hizmetleri alanında hizmet veren Thames Water Türkiye Genel Müdürü Evren Köprülü, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önümüzdeki 25 yılda temiz su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Köprülü, temiz, içilebilir su kaynaklarını koruma konusunda gerekli özeni göstermeyen Türkiye'nin, mevcut nüfus artışıyla, su kaynakları tahrip edilmemiş olsa dahi, 2030 yılına doğru temiz su sıkıntısı tehdidi altında olduğunu söyledi. Köprülü sözlerine şöyle devam etti: "İstatistikler, dünyada savaş nedeniyle ölen her 1 insana karşılık, su yoluyla bulaşan hastalıklar nedeniyle 10 kişinin öldüğünü ortaya koyuyor. Bu durum en az savaş kadar kaygı verici".
23 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED