AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
DETUR müşterinin pasaportunu kaybetti

Yeni düzenlemelere rağmen nüfuz cüzdanı almanın dahi çile olduğu ülkemizde pasaport almanın nasıl zorluklar içerdiğini varın siz düşünün.

Okurlarımız Selçuk Kuşçu ve Yücel Kuşçu, 2003 yılının 10 ile 16 Şubat tarihleri arasında İspanya turu için kayıt yaptırmak üzere DETUR A.Ş. nin Erenköy Şubesine müracaat etmişler. KUŞÇU Ailesi gerekli işlemlerin yapılabilmesi için 80 USD vize ücretini de peşin olarak ödemiş. Şirket yetkililerinin seyahat saatinde pasaportları havalimanında teslim edileceğiz ifadelerini duyan KUŞÇU ailesi şubeden ayrılmış.

İspanya seyahatini gerçekleştirmek üzere havalimanına gelen ailenin bir tek eksikliği kalmıştır, pasaportlar. Tüm hazırlıklar tam olmasına rağmen pasaportlar olmadığı için seyahat gerçekleşmez. Bir süre sonra DETUR'un Erenköy Şubesi yetkilileri sözleşme formunda da yazıldığı gibi vize için 80 USD ücret alarak teslim aldığı pasaportları kaybettiği anlaşılır.

Mesleği gereği sürekli yurt dışına çıkan ve ticari anlaşmalar yapan Selçuk Bey, "kaybolan pasaportların 10 yıllık ABD ve AB vizeli olduğuna mı yanayım, ticari kaybıma mı, seyahatin gerçekleşmediğine mi, yoksa şirket yetkililerinin ilgisizliğine mi yanayım" diyerek haklı tepkisini dile getiriyor. Ayrıca KUŞÇU Ailesi pasaportların kötü niyetli insanların eline geçmesi halinde başlarına gelebilecek olaylardan dolayı tedirgin.

KUŞÇU Ailesinin köşemize göndermiş olduğu şikayet mektubunun ekinde bulunan evrakları incelediğimizde, DETUR A.Ş.nin düzenlemiş olduğu Sözleşme Formunda vize işlemleri için 80 USD ile birlikte pasaportları teslim aldığı açık bir şekilde gözüküyor. Bu durum karşısında DETUR yetkililerini arayarak bu olayın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi istedik. DETUR Dış Turlar Sorumlusu Özlem Ünal tarafında gazetemize gönderilen faksta "KUŞÇU Ailesinden vize alınacağına ilişkin tarafımıza kayıt yada para ödenmemiştir" ifadeleri yer alıyordu. Bu durum bizi hayli şaşırttı. Tüketici pasaportlarının DETUR yetkililerine teslim edildiğini ve bu kişiler tarafından kaybedildiğini iddia etmesi karşısında firma yetkilileri bu durumu kabullenmediğini söylüyor. Öte yandan tüketicinin elinde bulunan sözleşme formunda vize için 80 USD alınmış ibareleri gözükürken DETURídan gelen aynı sözleşmenin diğer suretinde bu ifadeler yazılı değildi.

Değerli Okurlar; böyle durumla karşılaşmak bir gazeteci olarak oldukça zordur. Araştırmanız, karar vermeniz ve okurlarınızla bu olayı paylaşmanız bir zorunluluk halini alır. Yaptığım araştırmalar ve görüşmeler sonucunda elimize geçen belgeyi yorumsuz olarak siz değerli okurlarımızın dikkatine sunuyorum.

Söz konusu ele geçirdiğimiz belge İngilizce olarak DETUR A.Ş tarafından Amerikan Konsolosluğuna çekilmiş ve içersinde pasaportun kaybolduğunu ifade eden cümlelerin sarf edildiği bir belge.

O halde aklımıza takılan soruyu ben dillendireyim. DETUR A.Ş. teslim almadığını ve dolayısıyla kaybetmediğini yazılı olarak gazetemize bildirmesine rağmen Amerikan Konsolosluğuna böyle bir yazıyı neden yollamıştır?

Bu sorunun cevabı DETUR Dış Turlar Sorumlusu Özlem Ünal'da saklı.

Kalın sağlıcakla.


18 Mart 2003
Salı
 
ÖMER KESER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED