AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
İşverenden tam destek

Irak sorunu karşısında, TBMM'nin aldığı kararlar ile hükümetin sürdürdüğü girişimlere, iş dünyası temsilcilerinden tam destek geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, Irak sorunu karşısında, TBMM'nin aldığı kararlar ile hükümetin sürdürdüğü girişimleri, Türk sanayicisi olarak desteklemeye karar verdiklerini bildirdi.

Baydur, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin çok zor ve önemli günlerden geçmekte olduğunu ifade etti.

Türk milletinin geçmişte buna benzer darboğazları aşmayı başardığını kaydeden Baydur, "Gün birlik ve beraberlik içinde dayanışma günüdür" dedi.

Türkiye'nin, komşularının toprak bütünlüğüne saygı içinde, Ortadoğu'da bozulan dengeleri eskisinden daha geçerli ve sürekli kılmayı başaracak güçte olduğunu ifade eden Baydur, "Böyle bir dönemde, ülke içi dayanışmanın daha da ön plana çıkartılması gerekmektedir" dedi.

Sanayici hükümetin yanında

Türk sanayicisinin, TBMM'nin aldığı kararlar ve hükümetin uyguladığı girişimleri desteklemesi gerektiğini kaydeden Baydur, "Türkiye'nin Irak sorunu karşısında, TBMM'nin aldığı kararlar ile hükümetin sürdürdüğü girişimleri Türk sanayicisi olarak desteklemeye karar verdik" şeklinde konuştu. Savaş ortamında hükümete güven duymak ve yanında yer almak gerektiğini kaydeden iş çevreleri, ABD uçaklarına hava koridorunun açılmasının da isabetli bir karar olduğu görüşünde.

Orakçıoğlu: Hükümet iyi yapıyor

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu hükümetin her türlü varsayımları dikkate alarak, strateji belirlediğine inandığını belirterek, "Böyle dönemlerde herkes kendi görevini iyi yapmalı, birbirine güvenmeli. Hükümetin de görevini iyi yaptığını düşünüyorum" dedi. Hükümetin hava koridorunun ABD ve İngiliz uçaklarına açılması kararını da değerlendiren Orakçıoğlu, bu kararın oluşmasındaki sürecin ve bu süreçteki pazarlıkların son derce önemli olduğuna işaret ederek, "Ülkeyi yöneten politikacılar bunların hepsini düşünüyordur. Bu kararlar, bütün varsayımlar hesaba katılarak alınmıştır" dedi.

Oğuz Satıcı: Bu ülke meselesidir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, böylesine büyük pazarlıkların yapıldığı, geleceğe dönük stratejilerin belirlendiği bir dönemde toplumun tüm kesimlerinin ülke yöneticileriyle omuz omuza hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Irak savaşıyla ilgili kararların sadece hükümetin değil, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay, CHP ve diğer kesimlerin de ortak görüşü olması gerektiğini öne süren Satıcı, "Bu bir hükümet meselesi değil, ülke meselesidir. Ortadaki durum Türkiye'nin tercihidir. Mevcut durum bir başlangıç; ABD bizim uzak bir müttefikimiz olmaktan öte yakında komşumuz olmak durumunda" dedi.

 
Savaş ekonomide hedefleri biraz erteletti
Tarım Bakanı Sami Güçlü, daha çok dış politikadan kaynaklanan gelişmelerin hükümetin belirlediği bazı hedeflerin gecikmesine yol açtığını söyledi.
Şener: Yeni paket yok
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, piyasalardaki hareketliliğin normal ve makul olduğunu söyledi.
Ekonomide iç kaynağa dönüş
ABD'nin 24 milyar dolarlık kredi desteğinin ortadan kalkmasıyla birlikte hükümet, tekrar iç kaynaklara yöneldi.
Bulgar Başbakanı Avrasya zirvesinde
Marmara Grubu Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen 6. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne Bulgaristan Başbakanı da katılacak. Bulgaristan Başbakanı Simeon Saxe Coburg Gotha'yı makamında ziyaret eden Dr. Akkan Suver başkanlığında Ogan Soysal ve İlker Tuncay'dan oluşan Marmara Grubu Vakfı heyeti, bu yıl 16-17-18 Ekim 2003 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek 6. Avrasya Ekonomi Zirvesine Bulgaristan Başbakanı'nın da katılacağını açıkladılar.
Banliyö ücretlerine zam
TCDD, İstanbul'daki banliyö treni ücretlerine zam yaptı. Zamla Halkalı-Sirkeci, Haydarpaşa-Gebze arasında sefer yapan banliyö treni jeton ücreti, 750 bin liradan 1 milyon liraya çıktı.
23 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED