AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Savaş ve idam karşıtı adam ölüme yürüyor

Savaş ve idam karşıtı Hollywood'un asi çocuğu Sean Penn ile yine bir savaş karşıtı Susan Sarandon'u biraraya getiren Oscar ödüllü dramatik bir film

Gençliğinde Vietnam aleyhinde gösterilere katıldığı için tutuklanan Susan Sarandon'la, geçtiğimiz aylarda Irak'a giden savaş karşıtı Sean Penn'in rol aldığı Oscar ödüllü Ölüm Yolunda adlı film geliyor ekrana. Irak'a giderek Iraklı çocuklarla birlikte olan ve "Ellerime bu çocukların kanlarının bulaşmasını istemiyorum" açıklamasını yapan Sean Penn ve yıllar önce kendisiyle yapılan bir söyleşide,"Yumruklarımızın yerine sözcükleri kullanmaya inanıyorum" diyen Susan Sarandon'un birlikte Oscar adayı olduğu ve Sarandon'un Oscar aldığı filmin konusu kısaca şöyle: Rahibe Helen Prejean, yalnız ve mutsuz bir adamın isteğini kırmayarak Matthew Poncelet adlı bir mahkumla yazışmaya başlar. Matthew birbirini çok seven iki genci vahşice öldürmekle suçlanmaktadır ve idama mahkum edilmiştir. Matthew'in idam günü yaklaştıkça Rahibe Helen'den ona ruhsal açıdan yardımcı olmasını ister. Rahibe bu teklifi kabul eder. Helen, Matt'in vahşi yüzünün arkasındaki ürkek insanı görünce düşünceleri karmakarışık olur. Üstüne bir de öldürülen kurbanların ailelerinin öfkeleri ve intikam duyguları eklenince Helen işin içinden çıkamaz hale gelir.

Ölüm Yolunda

Orijinal Adı: Dead Man Walking Yapım Yılı: 1995 Yön: Türü: Drama Tim Robbins Oyn: Susan Sarandon, Sean Penn, Robert Prosky, Raymond J., Ceha Weston, Lois Smith, Scott Wilson
ATV - 22.45


Savaşın gölgesinde Oscar ödül töreni
Sinema dünyasının zirvesinde yer alan Akademi Ödülleri Pazar gecesi sahiplerini bulacak. "75. Ocar Ödül Töreni" bu gece ABD'nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilecek. "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü için Adrien Brody, Nicolas Cage, Daniel Day Lewis, Jack Nicnolson ve Michael Caine yarışırken, en iyi kadın oyuncu dalında Nicole Kidman ve Renee Zellweger karşı karşıya gelecek.
Ntv / 03.30/Canlı


Dudu'dan Betüş'e aşk tuzağı
Sihirli Annem adlı fantastik dizinin bugünkü bölümünde; Dudu, Betüş'ü Sadık'tan ayırmak için yeni planlar hazırlıyor. Dudu ve Eda, Betüş'ün evlenip gittikten sonra şatoda unuttuğu günlüğünü bulurlar. Günlükte Betüş'ün eski sevgilisi olan erkek bir periden bahsedilmektedir. Dudu ve Eda hemen bir plan hazırlayarak Betüş'ün eski sevgilisini çağırırlar.
Kanal D / 20.30

 
Başkent Kulisi'nden ayrıntılı bir savaş analizi
Başkent Kulisi'nde bu hafta, Irak savaşının Türkiye'ye ve dünyaya nasıl yansıyacağı tartışılacak. Programda, gündeme gelebilecek yeni bir tezkereden Kuzey Irak'ta bir Kürt devleti kurulma ihtimali ve ABD'nin bölgedeki hedeflerine kadar birçok konu ayrıntılarıyla masaya yatırılacak.
Kanal 7 / 11.45

Güreş Paşa Körfez savaşı deneyimlerini anlatacak
Körfez savaşı sırasında Genelkurmay Başkanlığı yapan Doğan Güreş, Kırmızı Işık'ta Irak savaşını yorumluyor. Programda, 'Kuzey cephesi olmadan ABD Bağdat'a girebilir mi? Güneydoğu'daki ABD askerlerinin görevi nedir? Irak'tan başka hedefler var mı?' sorularına cevap aranacak.
Kanal 7 / 24.00

İsmail Cem'den savaş ve diplomasi notları
Fatih Güllapoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Haftaya Bakış'ın bu haftaki konuğu, YTP Genel Başkanı İsmail Cem. Cem, programda 'Uluslararası diplomasi artık sadece kaba kuvvete mi boyun eğecek? Savaş sonrasında diplomasi yeniden güç kazanacak mı? Türkiye hata yaptı mı?' sorularını cevaplayacak.
Tv8 / 09:00

Fırtına Polis'de hesaplaşma günü
Akrep'i elinden son anda kaçıran Sammo yıllardır kayıp olan oğlunun onunla çalıştığını öğrenmiştir. Akrep'in Samo ile kişisel bir hesabı vardır. Yıllar önce Shangay'da 50 polisi diri diri toprağa gömen, ama Sammo'yu bir türlü öldüremeyen Akrep artık amacına iyice yaklaşmıştır.
KANAL 7 - 23.00
23 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED