AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Türkiye'de savaş yok kampanyası

Kriz yönetim programını uygulamaya koyduklarını belirten Turizm Bakanı Gürdal Akşit, çeşitli ülkelerde 'Türkiye'de savaş olmadığını anlatan' tanıtımların yapıldığını söyledi.

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL
    Turizm Bakanı Güldal Akşit, turizmin şu anda dünyayı etkisi altına alan Irak harekatından etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Çeşitli ülkelerde tanıtım kampanyalarımız, Irak bunalımına ilişkin PR projelerine entegre şekilde başlatılmıştır" dedi.

    Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT 2003), Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Akşit, önceki dönemlere ait verileri değerlendirerek, Türk turizminin giderek büyümekte olduğunu ve 2002'de Türkiye'ye gelen turist sayısının 13 milyon 250 bine ulaştığını kaydetti.

    2003 yılı tanıtım kampanyalarının bütün olumsuz gelişmelere rağmen güçlü ve etkin biçimde başlatılmış bulunduğunu ifade eden Akşit, "Fransa, Doğu ve Orta Avrupa, İskandinav ülkeleri, İspanya, Portekiz, Çin, Singapur ve Malezya gibi çeşitli ülkelerde tanıtım kampanyalarımız Irak bunalımına ilişkin PR projelerine entegre şekilde başlatılmıştır. Buna paralel olarak kriz yönetim programımız da uygulamaya konulmuştur" dedi.

    Akşit: Günlük yaşam normal

    Turizmin en hassas sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Bakan Akşit, dünya turizminin 11 Eylül olaylarının ağır darbe aldığını hatırlattı.

    Buna karşın Türk turizminin yüzde 11,4 oranında büyüme kaydettiğini belirten Akşit, "Coğrafi olarak büyük bir ülkeyiz. Turistik destinasyonlar, Irak sınırına çok uzakta bulunmaktadır. Türkiye'de günlük yaşam her zamanki gibi sürmektedir" dedi.

    İstanbul, Bağdat'a Avrupa kadar uzak

    ABD'nin Irak'a saldırarak Ortadoğu'yu ateş çemberine döndürmesi nedeniyle İstanbul'da yapılacak olan IAF Kongresi'nin ertelenmesini önerenler bulunduğunu, vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Dünya Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanı Umut Oran, IAF'ın 24-25 Haziran'da İstanbul'da yapılacak kongresinin iptal edilmediğini belirterek, "Türkiye savaşın eşiğinde değil. İstanbul, Irak ve Bağdat'a bir Avrupa şehri kadar uzakta" dedi.

    Umut Oran, IAF Kongresi'ne ev sahipliği yapmayı ulusal dava olarak gördüklerini ve hazırlıklarımızı tüm gücümüzle sürdürdüklerini söyledi.


    BARAJLAR HALKA AÇILACAK

    Enerji Bakanı Hilmi Güler, hidroelektrik barajların, gelir ortaklığı şeklinde hisselerini çıkardıklarını, süratli şekilde halka açarak kaynak yaratacaklarını söyledi. Bakan Güler, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'yu ziyaretinde yaptığı açıklamada, elektrikteki kayıp ve kaçaklara karşı çalışma başlattıklarını kaydederek, son 15 gün içinde 26 trilyon liralık kaçak yakaladıklarını bildirdi. Elektrikte zamlı tarifeyi kaldırdıklarına dikkat çeken Bakan Güler, elektriğin fiyatını aşağıya çekmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

    Kredi kartı affında son 10 gün

    Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi Müdürü Esra İnan, kredi kartı borçlarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 10 gün içinde gerekli başvuruları yapmaları gerektiğini bildirdi. İnan, mağdurların derneğin internet sitesinden (www. tuketiciler.org) yardım alabileceklerini söyledi.

    Otogazda yüzde 8 daralma

    Turcas ve İpragaz işbirliğiyle düzenlenen otogaz kampanyasının ödülleri törenle dağıtıldı. İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper, bu yıl otogaz pazarının yüzde 5 ile 8 arasında daralacağını tahmin ettiğini belirtti.

    Tüpraş, mayısta satılıyor

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Tüpraş'ın minimum yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihalenin Mayıs ayı sonuna kadar açılması için çalışmalara hız verildiğini açıkladı.

  •  
    Gurbetçiye THY ve Telekom hissesi
    Telekom ve THY gibi kurumlar için, çıkartılacak hisse senedine dönüştürülebilir tahville gurbetçi dövizinin yurda getirilmesi amaçlanıyor.
    Enflasyon yükseliyor Düşük çıkması beklenen enflasyon rakamları sürpriz yaptı.
    Güvence Yasası'na aynen iade yok
    Memura nisanda zam yok
    Ek vergiler Meclis'te kabul edildi
    Gelir artırıcı önlemler kapsamına alınan ek emlak ve ek motorlu taşıtlar vergisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre, ek vergilerin birinci taksidi yasanın yürürlüğe gireceği ayın sonunda ödenecek.
    Yoksulukta küme düştük
    Ekonomik kriz ve Türkiye'nin iyi yönetilememesi yüzünden Türk insanı dünya yoksullar liginin en alt sıralarına kadar indi. Hatta kişi başına gelirde adını bule duymadığımız Gabon ve Botswana gibi ülkelerin gerisinde kaldık. Dünya Bankası'nın yayımladığı 'Küresel Kalkınma Finans Raporu'na göre Türkiye, kişi başına yıllık geliri 746 ve 2975 dolar arasında bulunan alt-orta gelir grubu ülkeleri arasında yer aldı.
    Akaryakıt'a zam
    Akaryakıt ürünlerinden benzin, gazyağı, fuel oil 6 Numara'ya zam yapıldı. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Nisan 2003'ten geçerli olmak üzere, benzinler, gazyağı ve fuel oil 6 Numara'nın perakende satış fiyatı arttı. Kurşunsuz benzine yüzde 0.80, süper benzine yüzde 0.96, gazyağına yüzde 1.75, fuel oil 6 Numara'ya yüzde 0.65 oranında zam yapıldı. Buna göre; 1 milyon 8 yüz 80 bin liraya satılan kurşunsuz benzin 1 milyon 8 yüz 95 bin liraya, 1 milyon 883 bin liraya satılan süper benzin ise 1 milyon 9 yüz 1 bin liraya yükseldi.
    4 Nisan 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED