AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Irak ölüm tarlası gibi

İşgalciler dün yine bir pazaryerini bombaladı, 8 sivil öldü. Kızılhaç Hille'de kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda ceset gördüklerini açıkladı. Basra-Bağdat yolundaki tarlalarda seyisiz ceset var.

Amerikan-İngiliz ordusu sivil katliamlarına devam ediyor. İşgal güçleri, Bağdat'ta yine bir pazaryerini vurdu. Saldırıda 8 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Bağdat'ın güneyindeki pazaryerine füze isabet ettiği bildirildi. Yaralıların bazılarının durumu ağır.

Iraklı yetkililer, sebze pazarına füze düştüğünü açıklayarak, ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti. Yoğun çatışmaların devam ettiği güney bölgesinde ve özellikle Basra-Bağdat karayolu üzerinde çok sayıda asker ve sivil cesedi görüldüğü bildirildi.

Hille'de çok sayıda kadın ve çocuk cesedi var

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı, Irak'ta bulunan örgüt görevlilerinin, Bağdat'ın 100 kilometre güneyindeki Hille Kasabası'nda içlerinde kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda sivilin cesedini gördüklerini söyledi. Kızılhaç sözcüsü, cesetlerin üzerindeki yaralardan Iraklı sivillerin çoğunun, bombardıman sonucu öldüklerinin anlaşıldığını söyledi.

Iraklı yetkililer, Amerikan Apache helikopterlerinin Hille'da meskun bölgeye yaptığı saldırıda 33 sivilin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını belirtiyorlar. Yaralıların çoğunun şiddetli çatışma ve bombardımana sahne olan komşu Hindiye Kasabası'ndan getirildiği ifade edildi.

Doğumevinin kapısındaki kadınlar öldürüldü

Bağdat'a yönelik hava saldırılarında, fuardaki pavyonlar yerle bir oldu, civardaki 11 kişi öldü. Bombardıman sırasında, fuarın karşısındaki Kızılay'a ait doğumevinin kapısınki 7 kadın ile fuarın önünden geçen bir otomobilin içinde bulunan 4 kişi hayatını kaybetti.

Basra ve Semava'da direniş devam ediyor

Savaşın başından buyana sayısız teslim aldık iddialarına rağmen işgal güçleri Semava kasabasının ele geçiremiyor. İran'ın güneybatısında bulunan Kuzistan eyaletinin Irak sınırındaki Şelemçe sınır kapısından İran'a giren görgü tanıkları, Amerikan ve İngiliz güçlerinin, Irak'ın güneyinden iç kesimlere ve El-Amara bölgesine ilerlemesi açısından önemi bulunan Samava kentinin dış kesimlerinde, son birkaç gündür güçleriyle çatışmalara giren Irak güçleri, işgal güçlerinin saldırılarını püskürttüğünü bildirdi.

 
Basra'ya giremeyenler Bağdat'a nasıl girecek?
Bugüne kadar hiç bir kenti ele geçiremeyen işgal güçleri, Bağdat önlerinden zafer açıklamaları yapıyor.
ABD, Şii lideri kandıramadı
ABD askeri yetkililerinin, Necef'te, kentin önde gelen otoritelerinden Ayetullah Ali el-Sistani'nin elçileri ile görüşmeler yaptıkları ancak başarılı olamadıkları bildirildi. New York Times, Sistani'nin şimdiye kadar Amerikalı yetkililerle doğrudan görüşmeyi reddettiğini yazdı. Sistani, bir fetva yayınlayarak, hiç kimsenin ABD'ye Saddam'ı devirmesine yardım etmemesini istemişti.
Suriye: ABD kaybedecek
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Buteyne Şaban, "Bu savaşta uzun vadede kaybedecek olan Amerikan halkı olacaktır. Kazançlı taraf ise olsa olsa Arap ülkeleriyle ABD'nin arasının açılmasından yarar sağlayacak İsrail olabilir. ABD'ye karşı öfke kabarıyor" dedi.
Rusya müftüsü cihad ilan etti
Rusya Müslümanları Müftüsü Talgat Taceddin, Irak savaşı nedeniyle ABD'ye cihad ilan ettiklerini açıkladı. Taceddin, "Bir fon oluşturacağız ve ABD'ye karşı mücadele etmek için silah, Irak halkı için gıda satın alacağız" dedi.
Filistin'de de
katliam var

Helikopter desteğndeki İsrail tankları Gazze-Mısır sınırı yakınındaki Refah mülteci kampına saldırarak 4 Filistinliyi şehid etti, 9'unu da yaraladı.
4 Nisan 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED