AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Türkler kolay lokma oldu

Türkiye'yi sıradan bir takım olarak niteleyen Mirror gazetesi 'Bu nasıl dünya 3.cüsü' diye yazdı. Erickson ise 2-0'lık galibiyetten sonra Türkiye'yi, İstanbul'da da yeneceklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda İngiltere'nin Türkiye'yi Sunderland da yenmesi, İngiliz basını ve spor camiasında günün konusu oldu. Maç sonrası ve dün yapılan yorumlarda, Türk Milli Takımı'nın korkulacak bir ekip olmadığı vurgulandı. Makedonya beraberliğinden sonra psikolojik bir çöküntüde olan İngilizlerin, Türkiye galibiyetiyle yeniden toparlandıkları da vurgulandı.

Türkiye galibiyetinin "İngiliz elçileri ışık saçtı" manşetiyle duyuran Daily Mirror gazetesi, Türkiye'yi sıradan bir takım olarak niteledi. Gazete sayfalarında yorum yapan spor yazarları da "Bu nasıl dünya üçüncüsü takım" yorumunu yaptılar.

İngiliz gazetelerinden değişik şekillerde açıklamaları çıkan İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Erickson, Türkiye'yi o kadar hafif bulmuş olacak ki, "Deplasmanda da kazanırız" iddiasında bulundu. Newcastle'da yayınlanan yerel spor basınında ise Türk Milli Takımı'nın kolay lokma olduğu küçük düşürücü sözlerle vurgulandı. İngiliz Milli Takımı'nın yaklaşık 2 aydır Türkiye maçına stresine girdiğini belirtti. Bu gazeteler "Boşuna korkmuşuz" başlıklarını attılar.

Şenol Güneş'in takımı Sunderland'da söndü

Türk Milli Takımı'nın İngiltere karşısında oynadığı kötü futbol, "Şenol Güneş'in takımı Sunderland'da söndü" şeklinde de yorumlandı. Türkiye-İngiltere arasında yapılan bütün maçların hatırlatıldığı spor sayfalarında, 2-0'lık galibiyet eski farklı yenilgilerin başlangıcı olacağı da iddia edildi. İnter'de oynayan Emre ve Okan'ın vasat, Leverkusenli Yıldıray'ın artık milli takım futbolcusu olmadığını da belirten İngilizler, Türkiye'nin bu futbolcuların yer aldığı kadroyla Portekiz'e gidemeyeceğini de iddia ettiler.

Kötü takımların kötü futbolcusu

İngiltere Milli Takım'nın Türkiye karşısında aldığı galibiyeti çeşitli yorumlarla ortaya getiren İngiliz basını, "Kötü takımların, kötü futbolcularını zorlanmadan geçtik" haberini de kullandılar. Türk Milli Takımı'nda yeralan bir çok futbolcunun futbol oynadıkları takımlarının son durumlarına da değinen İngilizler, Almanya'da Leverkusen'in neredeyse küme düşeceğini yazdılar. Galatasaray'dan da söz eden İngiliz basını, Türk futbolunun Avrupa'ya açılamadığını ve bu durumun bütün oyuncuları olumsuz etkilediğini de iddia ettiler. Basın, Alpay'ın Aston Villa'da forma giyemeyişini de handikap olarak gösterdi.

İlhan Mansız boş çıktı

İngiltere-Türkiye maçının sayfalar dolu haber yorumlarında değişik konulara yer veren İngiliz spor basını, İlhan Mansız'ın durumuna da değinmeden yapamadılar. İlhan Mansız'ı yaptıkları istatistiklerde 90 dakika boyunca topla 10-12 kere bulaşabildiğini kaydeden İngiliz spor basını bu futbolcumuzun sahada boşta gezdiğini manşet altındaki spotlarından duyurdular.

Lejyonerlere sitem var

İngilitere galibiyetini manşet haber ve büyük puntolarla duyuran spor basını, sayfalarında spor otoritelerinin görüşlerine de yer verdi. Yapılan yorumlarda Türkiye'nin dünya üçüncüsü bir takım olarak oynamadığını ve Güney Kore'de alınan sonuçların tesadüf netice olduğu da iddia edildi. Real Soceiadadlı Nihat'ın bir ya da bir kaç kere İngiltere Milli Takımı kalesine gelebildiği yorumlanırken, Türkiye'nin sıradan bir takım olduğu kaydedildi. Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Türkiye'yi yenip liderliğe yükselen İngiltere'nin bundan sonra rakip tanımadan Portekiz'e gideceği de iddia edildi. Spor yazarları ve yorumcular yazdıkları her makale ve haberde, iki aylık stresin boş yere çekildiğini üzerine basa basa yorumladılar.

MILLI TAKIM'da revizyon yapılacak

Türkiye'nin, İngiltere'ye 2-0 kaybederek Euro 2004 finallerine gitme şansını zora sokmasıyla birlikte Milli Takım kadrosunda operasyon gündeme geldi. Uzun süredir formsuz olmalarına rağmen Şenol Güneş tarafından kadroya çağrılan Hasan Şaş, Ümit Davala, Hakan Şükür, Fatih Akyel, Yıldıray gibi oyuncuların yeni açıklanacak kadroda düşünülmediği öğrenildi. Formsuzluğu devam eden Emre, Okan ve İlhan Mansız gibi oyuncuları uyaracağı bildirilen tecrübeli çalıştırıcının Slovakya maçı kadrosuna Tuncay, Serhat, Okan ve Servet gibi futbolcuları kadroya dahil edeceği bildirildi.

Istanbul'da bitiririz

İngiltere mağlubiyetiyle EURO 2004 Grup Elemelerinde büyük yara alan Türkiye'de büyük üzüntü yaşanıyor. Teknik direktör Şenol Güneş, İngiltere maçında oyuncularının genelinde kapasitelerinin altında performans gösterdiğini söyledi. İngiltere'nin grupta avantajlı duruma geçmiş göründüğünü, ancak yarışın devam ettiğini vurgulayan Güneş, "Bu maçı kazansaydık, bir adım öne geçecektik. Fakat başaramadık. İngiltere ile İstanbul'da yapacağımız maç, grupta sıralamayı belirler'' diye konuştu. Güneş, sahanın en iyilerinden birinin Alpay olduğunu, İlhan'dan beklediklerini ise sahada göremediğini belirterek, "Şimdi bu durumda eleştiriler olabilir. Fakat maça Hakan Şükür ile başlasaydık, aksi yönde de eleştiriler alabilirdik'' dedi.

Ulusoy rövanştan umutlu

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, İngiltere karşısında şansız bir yenilgi aldıklarını söyledi. İstanbul'daki maçı kazanıp Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarını kaydeden Ulusoy, "Daha henüz hiçbir şey bitmedi. Final maçını kazanıp finallere katılacağız" dedi.

Erickson koltuğunu korudu

İngiltere'nin Türkiye galibiyeti İtalyan basınında yankı buldu. Tutto Sport "İngiltere'nin zor galibiyeti. Eriksson'un koltuğu kurtuldu'' ifadelerini ön plana çıkardı. La Gazzetta dello Sport "Futbolun antik hocalarına karşı üstün gelmek için bronz madalya yetmez" diye yazdı.

Bülent: Finallere gideceğiz

İngiltere'de şanssız bir yenilgi aldıklarını ifade eden Bülent Korkmaz, İstanbul'daki rövanş maçını kazanıp Avrupa Şampiyonası finallerine katılacaklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu grupta liderliğe yükselen İngiltere'nin son maçta koltuğu Türkiye'ye bırakacağını iddia etti.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil : Güray Soysal :
Yazık olmadı. Çünkü... Iraz ailesine yakışmadı
 
Canaydın'a büyük onur
G.Saray başkanı Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görüldü
Rüştü haftaya kaldı
Lucescu'dan uyarı
Trabzon kendini aştı
Minderde yeni formül
Aynı kiloda güreştikleri için her defasında rakip olan Hamza ve Nazmi farklı kilolarda güreşecek.
Gelecek bizim olacak
Basketbolumuzda YOĞUN GÜNLER
Basketbolda sezon sonu yaklaşırken, heyecan tüm hızıyla sürüyor. Erkeklerde 23. hafta sonunda Efes ve Ülker ilk 2 sıra için kıyasıya çekişirken, ligin bitimine 3 hafta kala alt sıralarda mücadele eden İTÜ, Göztepe ve TED Kolejliler ise kümede kalma savaşı veriyor. Bayanlarda ise Türkiye Kupası maçları bugün Çanakkale'de başlıyor. 18 Mart Spor Salonu'nda 3 gün sürecek müsabakalar sonunda, 11. kez yapılan kupanın sahibi belli olacak. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak maçlar sonunda şampiyon belli olacak. İlk kez 1992-93 sezonunda başlayan kupayı G.Saray 6, F.Bahçe 3, BOTAŞ da 1 kez kazandı. Kupaya normal sezonu ilk 8 sırada bitiren F.Bahçe, Erdemir, BOTAŞ, Migros, Et Balık, Arı Koleji, İÜSK ve Beşiktaş takımları katılıyor.
NBA'de bizimkiler BİR VAR, BİR YOK
NBA'de Sacramento Kings, Washington Wizards'a 105-99 yenilirken, Detroit Pistons, evinde Toronto Raptors'a 89-78 yenildi. Batı Konferansı Pasifik Grubu lideri Kings, Doğu Konferansı Atlantik Grubu 5.'si Wizards ile Washington'da karşılaştı. 6 dakika oynayan Hidayet, 2 sayı atarken, 1 ribaund aldı. Chris Webber eski takımına karşı 28 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistle Kings'i galibiyete taşıdı. Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçta, Doğu Konferansı Merkez Grubu lideri Pistons, 7. sıradaki Toronto'ya 98-78 yenildi. Boston Celtics-Miami Heat: 90-62, Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers: 82-103, Philadelphia 76ers-Chicago Bulls: 108-101, Memphis Grizzlies-S.A. Spurs: 87-105, Milwaukee Bucks-Houston Rockets: 106-99, Minnesota Timberwolves-Seattle Supersonics: 91-86, N.O. Hornets-New Jersey Nets: 106-97, Denver Nuggets-N.Y. Knicks: 75-83.
4 Nisan 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED