AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

B İ L İ Ş İ M
ABD'li Akamai'den
El Cezire'ye dirsek

Savaşın başlangıcından kısa bir süre sonra internet sitesi saldırıya uğrayan El-Cezire televizyonunun güvenli bir şekilde yayın yapabilmek için teknik destek istediği Amerikan firması "Akamai Technologies Inc." yardım yapmayı reddetti.

Irak'a yönelik saldırının başlamasının ardından özgürlükçü bir yayın politikası izlediği için Amerikan yönetiminin hedefi haline gelen ve kimliği belirsiz kişilerce çökertilen El Cezire'nin sorunlu halde bulunan web sitesi için yardım isteği reddedildi. El Cezire'nin, sözkonusu yardımı, merkezi Massachussetts'te bulunan "Akamai Technologies Inc." adlı kuruluştan istediği, ancak istemin gerekçe gösterilmeden geri çevrildiği bildiriliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, El Cezire yetkililerinden Nebil Hegazi, "Firmanın, siyasal baskı altında olduğu için yardım talebini reddettiğini düşündüklerini" söyledi. Akamai firması, çeşitli kuruluşlara, beklenmedik tarzda yoğun trafik ya da şifre kırıcı saldırısı gibi durumları önlemek amacıyla internet servis sunucusu kiralıyor. Akamai'den yapılan yazılı açıklamada, "El Cezire ile web sitelerinin karşılaştığı problemi anlamak için kısa bir çalışma yapıldığı, ancak daha sonra işbirliğini sürdürmeme kararı alındığı" bildirildi. Akamai yetkilileri, "işbirliğine son verme" kararının gerekçesi hakkında ise bilgi vermediler.

İçerik yönetimi Katar'dan yapılan El Cezire'nin web sunucuları Fransa ve ABD'de bulunuyor. El Cezire televizyonu, daha önce de sitelerini barındıran ABD'li şirketin siyasi baskı altında olduğunu açıklamıştı. Irak savaşının başlamasının hemen ardından televizyon kanalına ait Arapça ve İngilizce haberlerin verildiği internet siteleri saldırıya uğramaya başlamış ve bilgisayar korsanlarınca çökertilmişti. El Cezire'nin Arapça sitesi halen sorunlu olarak yayınına devam ederken İngilizce sitesi yayın yapamıyor. El Cezire televizyon kanalının editörü Faysal Bodi daha önce yaptığı bir açıklamada internet sitelerine yapılan saldırının arkasında ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bulunduğuna dair kuşkular bulunduğunu dile getirmişti.
http://www.aljazeera.net
http://english.aljazeera.net


Windows Server 2003 geliyor

Microsoft, kesintisiz çalışma özelliği, yüzlerce yeni teknolojik gelişme ve Microsoft Güvenilirlik Hizmetleri ile güçlendirdiği Windows Server 2003'ü üretmeye başladı. Yapılan testlerde önceki sürümlerden iki kat daha hızlı olduğu kanıtlanan yeni sunucu yazılımı, 24 Nisan 2003'te ABD'de piyasaya sunulacak. Sözkonusu ürün 29 Nisan 2003'te İstanbul'da, 5 Mayıs 2003'te Ankara'da yapılacak lansman toplantılarıyla Türkiye'de de piyasaya sunulacak.
WindowsServer2003

Kamera, fotoğraf makinası, ses kaydedici,
MP3 çalar hepsi birarada

Dijital teknoloji, yeni nesil ürünleri, avuçiçi boyutlarına getirirken çok fonksiyonlu kullanım özelliğiyle yaşamı kolaylaştırıyor. Kamera, fotoğraf makinesi, ses kaydedici, MP3 çalar gibi birçok fonksiyonu birarada sunan Panasonic SV-AV10, oldukça iddialı. Cep telefonu boyutlarında ve sadece 99 gram ağırlığındaki taşınabilir Panasonic SV-AV10'la 64 MB'lık bir SD karta 30 dakikalık MPEG4 görüntü, 880 adet JPEG resim kaydetmek ve anında bilgisayarınıza aktarmak mümkün. Cihaz 560 dolardan satışa sunuldu.
tekofaks

Mükemmel web sitesi nasıl olmalı?

Byte, Nisan sayısında mükemmel bir web sitesi için dikkat edilmesi gerekenleri içeren geniş bir dosyayı kapak yaptı. Web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlayacak, her biri başarılı bir web sitesi için anahtar niteliğindeki en kullanışlı ipuçlarının yer aldığı dosya gerçekten önemli. Dergide yine her sayıda olduğu gibi yeni yazılımlar, ürün tanıtımları, makaleler ve test bölümü gibi bir çok bölüm bulunuyor. Dergiyle birlikte iki adet yazılım CD'si verildiğini de hatırlatmamak olmaz.
byte

İnternet Haftası dün başladı

Türkiye'de internetin geniş kitlelere ulaşması için her yıl İnternet Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu hafta içinde çeşitli kurum ve kuruluşlar internet konulu konferans, panel ve sempozyumlar düzenliyorlar. Bu yıl internet haftası 7-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. İnternet Haftası kapsamında bu yıl ilk defa “Çiftçiye İnternet” konulu bir kampanya başlatılıyor. Kampanya ile ilgili internette www.ciftciye-internet.org.tr adresinde bir web sitesi açıldı.
internethaftasi

 
WEB GEZGİNİ
Haydi bilgi yarışmasına buyrun!
İnternette bilgi yarışmasına katılmaya ne dersiniz? Beyin Fırtınası adlı bu site, size günde 3 kez yarışma hakkı veriyor. Size gönderilen ve gittikçe zorlaşan 30 soruyu cevaplayarak son derece değerli ödüller kazanabilirsiniz.
beyinfirtinasi

Osmanlı hakkında sağlıklı bilgi için
Osmanlı Araştırmaları Vakfı'nın web sitesi, internette Osmanlı hakkında sağlıklı bilgi alabileceğiniz en önemli kaynaklardan biri Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün çabalarıyla kurulan bu sitede, “Bilinmeyen Osmanlı”, “Osmanlı Sultanları” gibi bir çok konuda bilgiler yer alıyor.
osmanli


NET KİTAP
Bir Bakışta Microsoft FrontPage 2002
Bir Bakışta Microsoft FrontPage 2002, Microsoft'un web tasarım yazılımı FrontPage 2002 ile hızla tanışıp kolayca çalışabilmeyi sağlayacak görsel bir kaynak niteliğinde. Kitap, temel bilgilerden başlayarak, FrontPage 2002 ile gerçekleştirebileceğiniz sayısız görevi: sıfırdan, hızla kendinize ait bir site oluşturmayı, sayfalarınızdaki metni ve grafikleri biçimlendirip özel efektler kullanmayı, Web sayfalarınıza köprü ve arama işlevi eklemeyi, sayfalarınızın ziyaretçileri için isabet sayaçları oluşturmayı, işin perde arkasına inip HTML ile çalışmayı kolay ve sıralı adımlarla öğretiyor.
arkadas
IBM bilişim sektörünü buluşturuyor
IBM, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Futurebusiness Summit 2003 etkinliğinde, değişime ayak uydurmayı hedefleyen konuklarıyla günlük yaşamı ve iş dünyasını dönüştüren teknoloji, çözüm ve sektörel uygulamalarını paylaşacak. IBM'in 27 Mayıs 2003'te Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl ikincisini düzenleyeceği IBM Futurebusiness Summit 2003 etkinliğinde şirketin çözüm ortakları da yer alacak.
ibm

Yeni bir dergi: PC PRATİK
Türk bilişim sektörü yeni bir dergiye sahip oldu. PC Pratik adıyla okurlara sunulan bu genç dergi, bilgisayar kullanmaya yeni başlayanlardan uzman kullanıcılara kadar geniş bir yelpazede okur kitlesine hitap ediyor. Yeni donanım teknolojileri, programlar, internetle ilgili haberler, piyasaya çıkan yeni ve ilginç ürünler, kitap tanıtımları gibi bir çok konuya yer veren dergiyi mutlaka görmelisiniz. Dergiyle iki adet CD ve İnternet Rehberi adlı bir kitapçık hediye ediliyor.
pcpratik
8 Nisan 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED