AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

'MHP'yi görevliler değil MHP'liler yönetmeli'

MHP lideri Türkeş'in çalışma arkadaşlarından Naci Memiş, "Yeni genel başkan, MHP'yi meçhul emirlerle yönetilmekten çıkartıp, BBP, ATP ve diğer ülkücüleri aynı çatı altında toplayabilecek kabiliyette olmalıdır" dedi.

MHP sizce neden baraj altında kaldı?

Bu, MHP'nin 18 Nisan 1998'de aldığı oyu anlayamayıp, gereğini yerine getirmemesinin sonucudur. Yüzde 18 oy, Turanî ve Kur'anî değerlerle verilmiş bir oydu. Devlet idaresinde de, dirayet, liyakat samimiyet ve dürüstlüğü içine almaktaydı. Halbuki MHP, Turanî ve Kur'anî değerlerini maalesef Ecevit'in izan ve insafına terkettiği gibi hükümetteki hükümranlık ve tasarruf haklarından da vazgeçmiştir. Teşkilat ve üyelerle çok oynanması ve camiadaki birliği sağlamak bir tarafa, MHP sırtından geçinenleri MHP'yi sırtında taşıyanlara tercih ederek keyfi atama ve fesihlerle camiayı birbirine kırgın hale getirmeleridir.

Kongrede, Devlet Bahçeli aday olur mu, olmalı mı?

Benim kanaatim Sayın Devlet Bahçeli'nin kongrede aday olacağı yönündedir. Çünkü 3 Kasım gecesi aday olmayacağını açıklayıp sonra 11 ay sonrası için kongre tarihi vermesi ve yeni üye kaydıyla kongreye gitmesi, diğer bir ifadeyle 5 Kasım 2000 kongresinde kendisi ve arkadaşları için yazdıkları ve yaptıkları delegelere bile güvenmeden yeni delege yazması bunun işaretidir. Sayın Bahçeli aday olmak istiyor veya istemiyor olsa bile kongre tarihini bu kadar uzatmayıp çoktan kongremizi yapmış olarak mahalli seçimlere hazırlanmalıydık, maalesef buna bile fırsat verilmedi. Çok önemli bir husus, Sayın Bahçeli netleşmeli, aday olup olmayacağını açıklamalıdır. Yani 1997'de kendisinin karşı karşıya kaldığı durumla şimdi başkalarını karşılaştırmaya asla tenezzül etmemelidir. Aday olmasını isteyenlerin de Sayın Bahçeli'yi mi yoksa kendilerini mi istediklerini iyi tahlil etmelidir.

Adayları nasıl buluyorsunuz, siz düşünüyor musunuz?

Şu ana kadar adaylığını ilan etmiş ve gerçekten MHP'yi idare etmek için ilan edecek adayların çıkmasını bekliyorum. Henüz çıkan adayların tahlilinde erken olduğu kanaatindeyim.

Nasıl bir aday ve aday olacaklardan ne bekliyorsunuz?

Asli unsur ve vazgeçilmez şart, MHP camiasının içinden olması. Ülkücü dünya görüşünü iliklerine kadar sindirmiş merhum Başbuğ Türkeş'i çok iyi tanımış ve kavramış, onu "Ar gününde ve mağdur edildiği günlerde dava şuuru ve hasreti ile desteklemiş ve terketmemiş mekanizma tarafından planlanan aleyhte kampanyaların içinde olmamış olmasıdır." Diğer bir şart da, Milliyetçi Hareket camiasını en geniş yelpazesiyle (BBP, ATP, Türk Ocakları, Aydınlar Ocağı) gibi toparlayabilecek bir ufuk ve alın açıklığının olmasıdır. Adaylar tabanın hassasiyetlerini dikkate almalılar ve milletin taleplerini yerine getirme iradesine sahip olmalılar. MHP'yi meçhul emirlerle yönetmemelidirler. MHP'yi görevliler değil, MHP'liler idare etmelidirler.

MHP'yi sırtında taşıyanlarla, sırtından geçinenleri ayırt edecek ferasette olmaları gerekir. Bir başka husus da camiamızı izan, insaf, sabır ve adalet ölçüleriyle değerlendirebilmesi, yeni bir şevk ve azimle MHP'yi ayağa kaldırabilmesidir.

Böyle aday ve adaylar var mı?

MHP camiasında bastırılmış duygular içinde böyle binlercesi var. İnşallah emamet ehlini bulacaktır.

  • ABDULLAH MURADOĞLU,İSTANBUL



    25 Temmuz 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED