AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

F.BAHÇE çok çalışacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu belirterek, "Şu anda futbolcularımızın her biri İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek gitmiş durumda. Aynı mesafeyi koşarak gelirsek şampiyonluğun en büyük adaylarından oluruz" dedi. Kamp çalışmaları, takımın son durumu ve transfer çalışmalarıyla ilgili soruları cevaplayan Alman hoca, takımda pas hatalarını minimum seviyeye indirmeleri gerektiğini belirtti.

KANATLAR OLUMLU GELİŞME

Daum, "Genç ve yeni bir takımız. Takımın oyun kurma becerisinden memnun değilim. Ama bunu çalışarak gidereceğiz. Rakibin baskısı olmadan yapılan hatalı pasların yüzdesini ne kadar az seviyeye indirirsek oyunu daha iyi kontrol altında tutar ve başarılı oluruz" diye konuştu. Daum, Tuncay ve Aurelio'yu kanatta görevlendirmesi ile ilgili olarak da, "Gol pozisyonlarında etkili olan bir oyuncuyu kanatlarda da kullanabilmeyi hedefliyoruz. Tuncay ve Aureilo bu görevi başarıyla yapıyor" dedi.

FENER HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Kennedy'nin "Ülkem, benim için ne yapıyor değil, ben ülkem için ne yapıyorum ve ülkeme ne verebilirim" sözünü hatırlatan Daum, "Futbolcular da kendilerine 'Fenerbahçe'nin başarısı için ne yapabilirim, Fenerbahçe'ye ne verebilirim' diye sormalı ve daha sonra belli bir beklenti içerisine girmelidir. Benim için Fenerbahçe'nin başarısı ön plandadır. Benim için takımın başarısı önemlidir" dedi. Daum, ayrıca yeni sezonda rakibin sistemine göre sistem kurmaya amaçladıklarını söyledi.

HOOİJDONK YAŞLI DEĞİL

"Hooijdonk yaşlı bir oyuncu. Bu oyuncudan ne bekliyorsunuz?" sorusuna Daum, "Ben Hooijdonk'u yaşlı bulmuyorum. Bazı oyuncular yaşlandıkça olgunlaşan kadınlara benzer" cevabını verdi. Transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Alman hoca, " Gökdeniz, Nihat ve Emre Belözoğlu'nu da kadromda görmek isterim, ama her şey istediğiniz gibi olmuyor" dedi. Kaleci arayışlarının da devam ettiğini ifade eden Daum, "Genç kaleciler Recep ve Volkan bende pozitif bir intiba bıraktı. Volkan ile Recep'in sergilediği performansa seviniyorum. Ancak bu kalecilerle lige başlayamayız. 3. kaleci şart. Kaleci arayışlarımız sürüyor" diye konuştu.

Luciano'nun cezası paraya çevrildi

Luciano'nun, Brezilya Ligi'nde aldığı 60 günlük hak mahrumiyeti cezasının paraya çevrildiği açıklandı. Corinthians'den transfer edilen Luciano'ya Brezilya Futbol Federasyonu tarafından verilen 60 gün oynamama cezası ile ilgili olarak yapılan girişimler sonucunda bu cezanın paraya çevrildiği ifade edildi. Fenerbahçe'nin görevlendirdiği Avukat Dr. San Foerlin'in Brezilya Federasyonu nezdinde yaptığı itirazın kabul edildi ve Luciano'nun hak mahrumiyeti cezası kalktı.



25 Temmuz 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED