AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Emekli komutan...

İbretle okuyoruz... Meslektaşlarımız, emekli edilen değerli komutanlarla ilgili anılarını, ortaklıklarını, su sızmaz ilişkilerini deşifre ediyorlar sırayla.

Bir arkadaşımız, komutanın kendisine neden kızdığını, niçin ikili diyalogdan tardedildiğini, "tekrar komutanın gözüne girebilmek için" neler yaptığını anlatmış tafsilatıyla.

Bir başkası gitmiş, komutana Türkiye'nin AB hedefiyle ilgili sorular sormuş. Komutan sinirlenmiş; hem AB'ye, hem hükümete verip veriştirmiş.

Gazeteci arkadaşımız "Oysa biz kendisini demokrat bir komutan olarak biliyorduk, şaşırdık" diye yazıyor.

Bu komutan, görev yaptığı dönem içinde, bazı emekli komutanları aracı koyarak boştaki politikacılarla makamında periyodik görüşmeler yapıyormuş. Sadece Ankara'dan değil, İstanbul'dan da bazı işadamı, siyasetçi, gazeteci ve köşe yazarlarına "akşam yemekleri" veriyormuş. Komutan bu yemeklerde, yürüttüğü "siyasal projelerle" ilgili bilgiler aktarıyormuş.

Görevli bir askerin yürüttüğü siyasal projeler ne olabilir ki?

Bilmiyoruz.

Bu bilgileri deşifre eden arkadaşımız, "gazetemizin yayın çizgisiyle ilgili komutanın birtakım kuşkuları vardı" diyor. Komutan, AB hedefinden yana tavır koyan gazetenin, "laiklik karşıtı siyasi akımlara" cesaret vereceğinden endişe ediyormuş. Yoksa gazete baskı altında mıymış?

Gazeteci arkadaşımız, "Bunu nereden çıkardıklarını sordum, 'öyle söyleyenler var' cevabını aldım" diyor.

Gazetecinin o an durumu nasıl izah ettiğini bilmiyoruz.

Ama sonradan (komutan emekli edildikten sonra), altta kalmadığını, "Bazı internet siteleri de sizin darbeci olduğunuzu söylüyor. Onlara da mı inanacağız?" diye karşılık verdiğini yazıyor. Ardından, bu güzide Silahlı Kuvvetler mensubunun bazı işadamı, siyasetçi, gazeteci ve köşe yazarlarıyla yaptığı özel görüşmeleri aktarıyor.

Bir başka arkadaşımız da, bir başka emekli komutanı anlatmış.

Bu komutan klasik müzik tutkunu.

Sadece klasik müzik mi?

Siyasetle de, ekonomiyle de yakından ilgili.

Bu komutan herkesle görüşmüyor. Özel bir gazeteci takımı var. Her türlü talebini bu gazeteciler vasıtasıyla aktarıyor. İnternet sitelerinin "darbeci" diye suçladığı komutan, adeta bu komutanın bir gölgesi. Birçok konuda ortak düşünüyorlar. İkisi de AB'ye kuşkuyla bakıyor. İkisi de hükümetten şekvacı. İkisi de Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü eleştiriyor.

Klasik müzik tutkunu komutan bir önceki 30 Ağustos'ta emekli edilmeyi bekliyormuş. Terfi etmiş. Bu terfinin teamüllere aykırı olduğunu yazan bir gazeteciye de küsmüş.

Evet, küsmüş.

Uzunca bir süre de özür beklemiş.

Meslektaşımızdan öğreniyoruz ki, ABD'ye destek tezkeresinin Meclis'teki AKP grubunun bölünmesi sonucu reddedilmesinde klasik müzik tutkunu komutan çok etkin rol oynamış; "bu açıdan bakıldığında" yakın dönem siyasetinde "ciddi perde arkası rollerde" hep onun ismi varmış.

İki değerli komutan.

İkisi de, askerlikten çok, siyasetle ilgili.

Eh, madem siyasete çok meraklılardı, işte emekli oldular. Önlerinde yasal bir engel de kalmadığına göre; mevcut siyasi örgütlenmelerden birine katılabilir, olmadı kafalarındaki "siyasal projeyi" hayata geçirecek bir parti kurabilirler...


31 Ağustos 2004
Salı
 
AHMET KEKEÇ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED