AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Konak Makamı

Konaklı yapımlara bir yenisi daha ekleniyor. "Asmalı Konak"ın yönetmeni Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği, yapımcılığını ise Sultan Makamı'nın da yapımcısı Avşar Yapım'ın üstlendiği yeni dizi "Çemberimde Gül Oya", hem Asmalı Konak'tan, hem de Sultan Makamı'ndan izler taşıyor.

Kanal D, yedisi yeni, yedisi geçen sezondan 14 dizi ile yeni yayın dönemine giriyor. Asmalı Konak'ın yönetmeni Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği, "Çemberimde Gül Oya" da bunlardan biri. Asmalı Konak'ın "Sümbül Hanım"ı Selda Alkor'un başrolde olduğu dizide, yine Asmalı Konak'ın 'Ali Bey'i Kenan Bal, 'Kader Hanım'ı Şerif Sezer ve konağın hizmetlilerinden birini canlandıran Goncagül Sunar da rol alıyor. 70'li yıllardan bugüne gelen dizi, bir devrimciye âşık olun burjuva kızının kenar mahallede yaşama çabasını anlatarak başlıyor. İçinde farklı sosları barındıracak olan dizi, yönetmen ve yapımcısı nedeniyle Asmalı Konak ve Sultan Makamı'ndan da izler taşıyacak gibi görünüyor.

Konaktan vazgeçilmiyor

Asmalı Konak'la yıldızı parlayan Çağan Irmak, "hayatımın dizisi" dediği Çemberimde Gül Oya'da da konaktan vazgeçemiyor. İçinde yaşayanlarıyla ağa konağına benzemese de, bu dizinin ana mekânı da bir konak oluyor. Her bir odasında barındırdığı renkli karakterleri ve onların hikayeleriyle ise geçen yıl Kanal D'de yayınlanan bir başka Avşar Yapım dizisi Sultan Makamı'nı çağrıştırıyor. Dizinin ana karakterlerinden devrimci Mehmet ve Yurdanur'un da yuvası olacak olan konakta üç aile daha yaşamaktadır. Birinci aile; kızı ve damadı Almanya'da işçi olan, hafif tatlı kaçık Suna Hanım, küçük torunu Ercan ve İstiklâl savaşı gazisi bunak Gazi Dede'den oluşan Egeli ailedir. İkinci aile; Urfa'dan göçmüş Sultan, 17 yaşlarındaki güzel kızı Zarife ve fabrikada ustabaşı olarak çalışan maço, otoriter bir doğulu İbrahim'dir. Üçüncü aile ise, pavyonda ses sanatçısı olan Canan Cansev ve dostu Selo'dur. Bu takma adlı ve herkesin kötü gözle baktığı genç kadın, aslında temiz ve saf bir kasaba kızıdır. Konağın sahibi Madam Niki ise, arada kira almaya uğrayıp evdeki cümbüşe dedikodularıyla renk katan renkli bir azınlıktır. Biranlamda bu konak, ülke mozağinin küçük bir modeli gibidir.

'Solcu söylem' öne çıkıyor

Hatırlanacağı gibi Sultan Makamı'nda da 'Sultan'ın kimliği hakkında bilgi vermek için zaman zaman geçmişe dönülüyordu. Bu dizinin ana karakterleri 'Mehmet' ve 'Yurdanur' gibi 'Sultan' da devrimciydi. Avşar Yapım'ın bir diğer dizisi olan ve yeni yayın döneminde atv'de devam edecek olan Kurşun Yarası'nın 'Halil Efe'si de bir devrimci gibi sunuldu hep. Yani Avşar Yapım'ın tüm dizilerinde (Kurşun Yarası'nda olduğu gibi bazen sırıtan) bir solculuk yapıldı. 1970'lerin öğrenci olaylarıyla başlayan ve dönemin önemli olaylarının arşiv görüntüleriyle besleneceği söylenen 'Çemberimde Gül Oya'da da solcu söylemin ağır basacağı bir hikaye izleyeceğiz gibi görünüyor.


FİLMLERDEN SEÇMELER

New York'ta Sonbahar
Orta yaşlı yakışıklı bir erkek olan Will Keane, 21 yaşında ve bir yetişkinin hayatını keşfetmeye hevesli genç bir kadın olan Charlotte Fielding ile tanışır. Aralarında duygusal bir ilişki başlar. Her ne kadar hayat görüşleri birbirinden çok farklı da olsa tüm tezatlar birbirlerinde yaşamayı bekledikleri heyecanı arttırmaktadır.
Orj Adı: Autumn In NewYork Yön: Joan Chen Oyn: Richard Gere, Wynona Ryder SHOW TV- 20.30

Cinayet Korkusu
Profesyonel bir köpek eğitmeni olan Brenna Shaw, aynı zamanda arama-kurtarma uzmanıdır. Sadık K-9 köpek timiyle, bir keşif gezisine çıktığında, çocuk kaçırması ve cinayetleriyle bilinen acımasız seri katilin son suçuna tanık olur. Psikopatın elinden genç kurbanını kurtarmak isteyen Brenna, patronu Chris Milos'u panik halinde beklerken bulur.
Orj. Adı: Scent of Murder Yön: Peter Svatek Oyn: Sherilyn Fenn, Costas Mandylor
TV8 / 21.30

Rakip Kardeşler
Kocası tarafından ihmal edilen Marjorie, kız kardeşinin de iteklemesiyle evlilik dışı bir ilişki yaşamaya karar verir. Süpermarkette tanıştığı sıradan bir adamla farklı bir gün geçirir. Ancak, Marjorie ile ilişkiye giren Charles bir kalp krizi geçirerek ölür. İmdadına iyi kalpli bir satıcı olan Nicholas yetişir ve Charles'ın ölümüne kaza süsü verirler.
Orj. Adı: Sibling Rivalry Yön: Carl Reiner Oyn: Kristie Alley, Bill Pullman, Carrie Fisher
Cnbc-e / 22.00

Polisin Oyunu
Harry, erdemlerinin yanında kötü alışkanlıkları da olan bir polistir. Karıştığı bazı işler onu içinden çıkılmaz bir duruma getirmiştir. Kadın ticareni yapan ve kumarbaz Louie'ye borçlanan Harry, bahis borçlarını ödemek için tefeciden yardım ister. Fakat işler umduğu gibi gitmez, diğer polisler de işe bulaşır. Bu arada ona en büyük desteği eski kız arkadaşı Leila vermektedir.
Orj Adı: Phoenix Yön: Danny Cannon Oyn: Ray Liotta, Anjelica Huston, Anthony Lapaglia ATV-00.20

Korkunç Tür
Seri cinayetler masası amiri Sully lakaplı Mike Sullivan, spor salonuna girerek etrafı kana bulayan deri ceketli bir katilin peşindedir. Araştırması ilerledikçe bir değil iki katilin peşinde olduğunu ve ikisinin de insan olmadığını fark eder. Düşmanın ne olduğu ve nerden geldiği belli değildir.
Orj. Adı: Endangered Species Yön: Kevın Tenney Oyn: Erıc Roberts, Arnold Vosloo
STAR / 01.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
2004 Olimpiyat Oyunları'nın kamera arkasında yaşananlar
Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın birlikte hazırladıkları beşN birK, yirmi gündür Atina'dan sürdürülen yayının cilasını çekiyor. Programda, önceki akşam muhteşem bir kapanış töreniyle sona eren 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nın kamera arkasında neler yaşandığı ve beşN birK ekibinin 20 günlük Olimpiyat macerası ekrana getirilecek. Kamera arkası görüntülerin kullanılacağı programda; "beşN birK ekibinin Atina'da nasıl kaybolduğu", "Konukların nereden bulunduğu", "Olimpiyat özel yayınının hangi şartlarda hazırlandığı" ekrana taşınacak.
[21.00/CNN TÜRK]

Zafer Konseri canlı yayında ekranda
TRT, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ankara Hipodrum'unda gerçekleştirilecek "Zafer Konseri"ni canlı yayınlıyor. Meltim Ersan ve Derya Kaya'nın sunacağı "Zafer Konseri"ne; Sertap Erener, Muazzez Ersoy ve Devlet Halk Dansları Topluluğu katılacak.
[20.25/TRT 1]

Âşıkların karşılaşması taşları yerinden oynatıyor
Omuz Omuza'da; Nadir, Nisan ve Ali arasında yaşanan büyük karşılaşma, Nisan'ın çabalarıyla ucuz atlatılır. Ancak Ali yeni bir düşman kazanmıştır ve bu düşman Nisan'la ilişkisini tehdit etmeye başlayacaktır. Nisan, Ali'deki büyük değişimden memnundur. Taşların yerine oturduğunu düşünürken bu seferde Ali'nin yoğun çalışma temposu sevgilileri ayırmaya başlar. Bu arada Burcu da kendisiyle birlikte Nisan'ın da başını derde sokar.
[ 20.30 / KANAL D ]

Yazar ve yayıncılar kültür ortamında ne kadar etkili?
Okudukça, bu hafta,"Yazar ve yayıncı örgütleri edebiyat ve kültür ortamında etkin ve yönlendirici olabiliyorlar mı?"sorusuna cevap arıyor. Türkiye Yazarlar Sendikası'ndan Gülsüm Cengiz, BESAM'dan Alpay Kabacalı, İLESAM'dan Osman Oktay, EDİSAM'dan Metin Celal, Yazarlar Birliği'nden Ali Ural, PEN'den Üstün Akmen yazar ve yayıncı örgütlerinin yayın hayatındaki etkilerini anlatıyorlar. Güzel Kitap bölümünün konuğu ise Sahaf Nail Esmer.
[ 20.00 / TRT 2 ] 2

Hayatın içinden ibret sahneleri
Geçen hafta üç kez en çok izlenen program olmayı başaran Sırlar Dünyası'nda, üç yeni öykü ekrana geliyor. Ağa ile çoban arasında yaşanan ibret dolu bir olay programın ilk hikayesi. İkinci hikayede, yurtdışına çıkış işlemleri sırasında yaşanan sıradışı bir rastlantı yer alırken, son hikayede çocukları arasında miras paylaşımı yapan bir babanın yaşadığı dramatik olaylar ekrana geliyor.
[ 19.55 / SAMANYOLU ]
31 Ağustos 2004
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED