AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Medyaya yargısız infaz suçlaması
    Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mahmut İhsan Özgen, bazı medya kuruluşlarının, yargıya intikal etmiş bir konuyla ilgili, oğlu İhsan Fuat Özgen'i "Katil" damgası ile suçlamasını, "Basın Meslek Ahlak İlkeleri"ne saldırı olarak değerlendirerek, oğlunu hedef alan bu kuruluşları meslek ahlakına uymaya davet etti. Bu arada Özgen, maktül Sunat'ın, 2001-2002'de kendisine de küfrederek, iki kez ölümle tehdit ettiğini ve konuyla ilgili savcılığa yaptığı suç duyurusu sonucunda hapis cezasıyla cezalandırıldığını söyledi.


  • Ercan: 4.8, yalnız bizde yıkıma yol açıyor'
    Prof. Dr. Ahmet Ercan, 4.8'lik bir depremin Erzurum'da yıkıma yol açtığını hatırlatarak, "Bu ülkemiz için gerçekten büyük bir ayıp. 4.8'lik bir depremde yıkım ancak İran, Afganistan ve Türkiye'de oluyor" dedi. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde düzenlenen "Çorlu ve Deprem" konulu panelde konuşan Ercan, 4.8'lik bir depremin Erzurum'da yıkıma yol açtığını hatırlatarak, "Bu ülkemiz için gerçekten büyük bir ayıp. 4.8'lik bir depremde yıkım ancak İran, Afganistan ve Türkiye'de oluyor. Yunanistan'da yıkıcı depremler 6.3'ten, Amerika'da 7.2'den, Japonya'da ise 7.5'ten başlıyor. Türkiye'nin ana sorunu deprem değil, yoksulluktur. Yoksulluğu yenmeden depremi yenemeyiz" dedi.


  • Şehit onbaşıya hazin tören
    Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Onbaşı Sertan Büyükbayrak, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit onbaşı Sertan Büyükbayrak için ikindi namazını müteakip Levent'teki Afet Yolal Camii'nde cenaze namazın kılındı. Bir süre omuzlarda tekbirler sesleriyle taşınan şehit onbaşının naaşı, daha sonra top arabasına konularak, Edirnekapı Şehitliği'ne getirildi. Şehit Onbaşı Sertan Büyükbayrak, ailesi, akrabaları ve komşularının gözyaşları arasında toprağa verildi.

  • OKTAY MEHMET


  • Sevdiği kız uğruna kendini ateşe verdi
    Taksim Meydanı'nın İstiklal Caddesi girişine gelen Özkan Doğan, burada üzerine yanıcı bir madde dökerek, kibritle ayağından tutuşturdu. Kısa sürede alevler içinde kalınca bu kez yangını söndürmeye çalışan Doğan, başarılı olamayınca koşarak büfelerin olduğu bölüme geldi. Ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Doğan, buradaki ilk müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Vücudunun büyük bir bölümü yandığı için sağlık durumu ciddi olan Doğan, daha sonra GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne gönderildi. Bazı görgü tanıkları, Doğan'ın, kendisini ateşe vermeden önce "Sevdiğim kız Zeliha'yı bana vermiyorlar. Seviyorum" şeklinde bağırdığını söylediler.


  • Çiftçiyi, işadamı diye kaçırdılar
    İstanbul'da işadamı zannettikleri bir çiftçiyi kaçırarak, 100 bin dolar fidye istedikleri iddia edilen 6 kişi yakalandı. Operasyonda, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Eyüp'te işadamı zannettikleri B.Y.' yi kaçırarak ailesinden 100 bin dolar fidye isteyen, 6 kişilik çete, önce hayal kırıklığına uğradı, daha sonra polise yakalandı. Fidye çetesi, B.Y.'yi kaçırarak Eyüp'teki bir eve sakladı ve ailesinden 100 bin dolar fidye istedi. Ancak, ailesi B.Y.'nin işadamı değil, çiftçi olduğunu, sözkonusu fidyeyi ödeyemeyeceğini söyleyince çete üyeleri B.Y.'yi serbest bıraktı. B.Y. ve ailesi, olayı polise bildirince, Organize Suçlar Masası ekipleri harekete geçti. 6 kişilik fidye çetesi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Yakalanan şahıslarla birlikte, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


  • Tarihî binada yangın paniği
    Yedikule'de tarihi bir binada çıkan yangın, çevre sakinlerini korkuturken, evini kaybeden Kanime Nine'yi gözyaşlarına boğdu. İmrahor Mahallesi İlyasbey Caddesi Kuyulu Sokak'ta bulunan 2 katlı tarihî ahşap binanın üst katında, yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, daha sonra çatı ile alt kattaki Kanime Mete'ye ait daireye de sıçradı. Çevredeki vatandaşlar kapıyı kırarak girdikleri binadan Kanime Mete'yi kurtarmayı başardılar. İtfaiye ekipleri, çevredeki binalara sıçramadan yangını söndürdü. Kanime nine, yetim olan 3 yeğeni ile barındığı ve tek varlığı olduğunu söylediği evinin yanışını, gözyaşları içinde izledi.


  • Lastiği patlayan minibüs takla attı: 4 ölü, 15 yaralı
    Siirt'in Kurtalan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Cevat Acet yönetimindeki (38) 73 M 0460 plakalı minibüs, İncirlik Köyü yakınlarında lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Kazada, sürücü Cevat Acet, Halime Bayer ve Raifa Azun olay yerinde öldü. Kazada yaralanarak Batman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınanlardan Sultan Okakil de kurtarılamadı. Kazada yaralanan 15 kişinin tedavileri ise sürüyor. Öte yandan Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Müslüm Demir ile Ayşe Garip, Uşak'ın Ulubey ilçesindeki kazada ise Kâmil Kıllı ile Ömer Öztürk can verdi.


  • 'İstanbullu kuma' müşahede altında
    İstanbul'da çalıştığı işyerinin bekçisine âşık olarak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yerleşerek evlenen, 9 aylık hamile olan Gülten İstekli, "erken doğum" tehlikesiyle müşahede altına alındı. Siverek'in Kaynak Köyü'nde yaşayan İstekli, önceki gece sancıları artınca eşi ve üvey kızı Sunay tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan müdahaleye rağmen kanaması durdurulamayan Gülten İstekli, Şanlıurfa'ya sevkedildi. Şanlıurfa Doğum Hastanesi'nde yapılan tetkiklerin ardından müşahede altına alınan İstekli'nin sağlık durumunun düzelmeye başladığı bildirildi. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hakan Kadirağa, "Hastayı şimdilik tedbiren müşahede altında tutuyoruz. Birkaç gün içerisinde sezeryanla doğum yapabilir" dedi. Cemil İstekli ise eşini çok sevdiğini ve sağlıklı doğum yapabilmesi için dua ettiğini belirterek, "Sunucu Esra Ceyhan'a sözüm var, doğacak çocuk kız olursa "Esra", erkek olursa "Ali Fırat" ismini vereceğim. Gerçi bebeğin cinsiyeti önemli değil, sağlıklı olsun yeter" diye konuştu. İki yıl önce evlenen çiftin "Dicle" isminde 1 yaşında kızları bulunuyor.


  • Hakkârili üç doktor adayı parasızlıktan okuyamıyor
    Hakkâri'de Tıp Fakültesi'ne devam eden üç öğrenci, maddi imkansızlık nedeniyle öğrenimlerini tamamlayamıyor. Hakkâri'de yaşayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Metin Tan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Murat Deniz ile aynı fakültenin birinci sınıf öğrencisi Kerevan Açar, üniversiteye zor koşullarda hazırlandıklarını söyledi-ler. Üniversite sınavını kazandıktan sonra Hakkâri Valiliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımıyla okul kayıtlarını yaptırdıklarını ifade eden öğrenciler, maddi sıkıntılar nedeniyle büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirttiler. Ailelerinin maddi desteğinin az olması üzerine okul saatleri dışında çalıştıklarını dile getiren öğrenciler, derslerinin giderek ağırlaşması nedeniyle bu yıl çalışamayacaklarını vurguladılar.


  • Filistinli mahkumlara kötü davranan İsrail'i protesto
    Beyoğlu'nda toplanan bir grup, Filistinli mahkumlara kötü davranıldığı gerekçesiyle İsrail'i protesto etti. İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Postanesi önünde toplanan ''Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu'' üyesi bir grup, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Filistinli mahkumların, İsrail'in hak ihlallerine ve dayatmalarına karşı açlık grevine başladıkları hatırlatıldı. Açıklamada, ''Filistin halkının ve Irak'ın Necef kentindeki ABD ve İsrail emperya- lizminin işgali altında direnen Ortadoğu halklarının yanındayız. Filistinli tutsakların taleplerinin kabul edilmesini, İsrail hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerinin sona erdirilmesini ve ABD'nin de Irak'taki işgale son vermesini istiyoruz''denildi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • Tarihi Ermenek evleri ilgi bekliyor
    Karaman'ın Ermenek ilçesinde sayıları 600'ü bulan tarihi Ermenek evleri, koruma altına alınmasına karşın, gerekli bakım yapılmadığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca 1996 yılında koruma altına alınan Yukarı Mahalle'deki 600 kadar tarihi evin, gerekli bakım yapılmadığı için tek tek yıkılmaya başladığını söyledi. Sözkesen, "Bu tarihi evlerin bulunduğu Yukarı Mahalle, heyelan tehlikesiyle de karşı karşıyadır. Bu bölgenin SİT alanı içinde yer alması nedeniyle belediye olarak bölgede herhangi bir çalışma yapamıyoruz" dedi. Bugüne kadar, bu evlerle ilgili hiç bir restorasyon çalışması yapılmamasına bir anlam veremediğini dile getiren Sözkesen, "Bir an önce yetkililerin bu mahalleye sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.


  • Carettalara rehabilite merkezi aranıyor
    Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Caretta Caretta türü deniz kaplumbağaları için rehabilitasyon merkezi kurmak istediklerini, bunun için yer aradıklarını söyledi. Prof. Dr. Kazdağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalış Plajı ve Yanıklar Köyü sahilinde yuva yapan Caretta Carettalar için Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün 5 yıldır çalışma yürüttüğünü belirtti. Dünyada nesilleri tükenmek üzere olduğu için özel koruma altına alınan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarını görmek üzere her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin bölgeye geldiğini hatırlatan Kazdağlı, şunları söyledi: "Halkın ilgisi ve derneklerin katkılarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da desteğini almaktayız. Çalışmaları, biyoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaska başkanlığında bir ekip sürdürüyor."


  • Sağlığını bisiklet kullanmaya borçlu
    Kayserli 90 yaşındaki işçi emeklisi, sağlığını 50 yıldır bisiklet kullanmaya borçlu olduğunu söyledi. Sümer Bez Fabrikası'nda 1975'te emekli olan Şükrü Taştan, gideceği yere bisikletiyle ulaştığını kaydetti. Taştan, şunları söyledi: "Sümer Bez Fabrikası'nda çalışırken, işe gidip gelebilmek için bir bisiklet satın almıştım. Yıllardır bisikletle evden işe gidip geldiğim gibi, halen de birçok işimi bisikletimle hallediyorum. 50 yılı aşkın süredir bisiklet kullanıyorum ve bugüne dek hiç bisiklet değiştirmedim. Çevremdekiler, ilerlemiş yaşıma rağmen dinç ve sağlıklı olmama şaşırıyorlar. Ama ben sağlığımı, 50 yılı aşkın süredir kullandığım bisiklete borçluyum."



    31 Ağustos 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED