AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
SPOR YAZARLARI

Güray Soysal :
Başkanın şikâyeti
Kamil Anahar :
Aktuğ ya güven tazelemeli ya da istifa etmeli
Mösyö Chirac hafıza özürlü
Chirac'ın Rum etkisindeki U dönüşü kayıtlara geçti. Erdoğan, müzakere için Rum şartını ileri süren Chirac'ın, 17 Aralık'ta "Protokol siyasi tanıma değildir" dediğini açıkladı
ÜZÜNTÜ DUYUYORUM
Başbakan Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın müzakerelerin başlaması için Kıbrıs Rum kesiminin tanınması gerektiği şeklindeki sözlerinden "üzüntü" duyduğunu bildirdi. Erdoğan, "17 Aralık'ta tebrik için aradığında telefonda söylediği şudur; onu da burada açıklıyorum, 'Bu bir siyasi tanıma değildir' demişti" diye konuştu.

Diyanet 'Çin malı'nda ısrarlı
Türkiye'de birçok sektörü birer birer çökerten Çin mallarına, bir destek de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Çin mallarına Avrupa ülkeleri ve Amerika yeniden koruma önlemleri almaya başlarken, Diyanet Vakfı'nın hacı adayları için bu yıl da Çin malı valizleri tercih etmesi tepkiyle karşılandı.

28 Şubat'ın 'etkili' paşası emekli oldu
28 Şubat sürecinde 2. Zırhlı Tugay Komutanı olarak görev yapan ve tartışılan birçok icraata imza atan Tümgeneral Osman Doğu Silahçıoğlu emekli oldu.

Asrın Rabia'sı Hakk'a yürüdü
İslâm dünyasının tanınmış kadın davetçilerinden Zeyneb el-Gazali vefat etti. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Zeyneb el-Gazali, dün toprağa verildi. Türkiye'de "Zindan Hatıraları" adlı kitabıyla tanınan Zeyneb el-Gazali, çağımızın Rabiatu'l Adaviyye'si olarak biliniyordu.

100 Temel eser'in yazarlarından birisi diri çıktı
MEB'in vefat etmiş yazarlardan seçtiği ve ilköğretim öğrencileri için açıkladığı, "100 Temel Eser" listesinde yer alan "Ölümsüz Aile" isimli eserin yazarı Natalie Babbitt"in halen hayatta olduğu ortaya çıktı.

Enflasyon düştü faizler bekliyor
Temmuz ayı enflasyonu yüzde 4.26'ya gerilerken gecelik faiz yüzde 14.25 ile enflasyonun 3 katını aştı. Enflasyonun temmuz ayında 'eksi' çıkması Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekleyenlerin sayısını artırdı.

Kredi kartına düzenleme şart
Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, bankaların kredi kartına uyguladığı faizle ilgili olarak yasal sınırlamanın şart olduğunu söyledi.
  • İngiltere, İsrail'e 1959'da 20 ton nükleer malzeme satmış

  • Borsa'dan tarihi rekor

     
    Hasret bitiyor
    28 Mayıs'ta 2004-2005 sezonu son hafta maçlarıyla tatile giren ligde heyecan bugün yeniden başlayacak. Futbolseverlerin 68 günlük futbol hasreti de Fenerbahçe'nin Gençlerbirliğiyle başkentte yapacağı maçla sona erecek.
    İşgal biterse terör durur
    Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, bombalı saldırıların sona ermesi için, İngiltere'nin Irak'taki işgal ortaklığından çekilmesi gerektiğini söyledi.
    ODALARIN SULTANLARI
    Oda ve borsaların yıllanmış başkanları yeni yasada yer alan 'iki dönem üstüste seçildikten sonra üçüncü dönem seçilmeme hükmü'nü delmeye çalışıyor.
    Kaçırılan er Kırandi serbest
    Terör örgütü PKK tarafından 11 Temmuz'da kaçırılan er Coşkun Kırandi serbest bırakıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen er Kırandi, serbest kaldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
    Dikkat! İki gün çok sıcak olacak
    İstanbul'da önümüzdeki iki gün hava sıcaklıklarının 34-35 dereceye çıkacağını belirten uzmanlar, özellikle yaşlıları ve çocukları sıcak çarpmasına karşı uyardı.
    Urfalı İbo'dan
    klimalı ayakkabı

    Şanlıurfalı İbrahim Halil Boz, bunaltan sıcaklara karşı, 'soğutmalı ayakkabı' icat etti. 'İcat akıl ve bilgi işidir' diyen mucidin ayakkabısındaki sistem, 9 volt pille çalışıyor.
    5 Ağustos 2005
    Cuma


    PİYASALAR


    HAVA DURUMU

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

     
     
    Y A Z A R L A R
      Ali Bayramoğlu :   Hayrettin Karaman :
    İnsan hakkı ve siyaset AB, Kıbrıs ve Türkiye
      Mehmet Ocaktan :   Mustafa Karaalioğlu :
    Beyazlara ayıp oluyor,
    halkı plajlardan kovalım...
    Kim hain, kim vatanperver!..
      Sami Hocaoğlu :   Mehmet Şeker :
    Bilgiye boy abdesti aldırmak Köprü olsun, çamurdan olsun!
      Bekir Hazar :   Fatma K. Barbarosoğlu :
    TRT Genel Müdürü ben miyim?   Mehmet Akif ne kadar yakın!
      EDİTÖR'E MESAJ    
    Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...    
     
    Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk


    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED