T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Krizi aşan kampanya

Datateknik, ekonomik krizin derinleştiği günümüzde hem durgunlaşan piyasayı hareketlendirmek, hem de alımgücü zayıflayan tüketiciye destek olmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Exper bilgisayarlar, şimdi 85 milyondan başlayan sabit Türk Lirası taksit ve 24 aya varan vade seçenekleriyle kullanıcıya ulaşıyor. Albaraka, Family Finans kurumlarının desteği ile gerçekleştiriler kampanya, bilgisayar sektörüne hareketlilik getirmeyi hedeflilyor. Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiği, doların geçen yılın aynı dönemine göre büyük oranda artması, banka ve finans kurumlarının tüketici kredilerini kesmeleri alım gücünü düşürdü ve bilişim sektörünü yüzde 70 oranında daralttı. Datateknik yetkilileri, "Exper'in Hesabı da iyi!" sloganıyla başlattıkları kampanya ile sektörü canlandırmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini belirtiyorlar.

Son teknolojinin ürünleri

Teknolojinin sunduğu tüm seçeneklere kampanyada yer veren Datateknik, Intel Celeron, Intel Pentium 4, Intel Mobile Pentium III, AMD Athlon işlemciler içeren modeller sunuyor. Ayrıca ürünlerle beraber verilen çeşitli hediyeler de kampanyayı zenginleştiriyor. Kampanyada sunulan 4 ayrı ödeme modeli tüketicinin bütçesine göre seçim yapma kolaylığı sağlıyor. Exper bilgisayarları çeşitli kurum ve kuruluşlarca ödülle layık görülmüş durumda. Exper yetkilileri, kampanyanın hem iş hem de ofis kullanıcıları için seçenekler sunduğunu belirtiyorlar. datateknik.com.tr


WEB GEZGİNİ

Muhbirlikle 'ideal dünya' oluşur mu?

Mualla hemşire mutsuz. Röntgen cihazı alımında rüşvet döndüğünü biliyor, ama susup oturmak zorunda. Üstelik sonradan olma sarışın Rana hemşirenin aslında kendisinin hakkı olan terfiyi nasıl aldığını da bilmekte, ama başhekimin korkusundan anlatamamakta. Kime anlatacak ki? Bunları duyurmak istiyoruz ama sesimiz çıkmıyor. e-muhbir.net bu ihtiyaçtan yola çıkarak, oluşturulmuş bir site. Ancak, böyle bir siteyi kullanarak insanların haksız yere karalanmasına da imkan oluşturmayacak düzenlemeleri yapmak gerek.
e-muhbir.net


İnternette Webmarangoz dönemi

Türkiye'de ve dünyada tüm hizmet ve sektörler birer birer internette yerini alıyor. Bunlara şimdi de "Webmarangoz" eklendi. Ahşap bakım onarımdan, komple mutfak, banyo yapımına, daire ve işyeri tadilatınden aklınıza gelebilecek tüm marangozluk işleri için siteden hizmet ve yardım almak mümkün. Webmarangoz, telsiz donanımlı gezici servis araçlarıyla marangozluk sektöründe bir ilgi gerçekleştiriliyor. Webmarangoz'a, internetin yarısıra ücretsiz 800'lü telefondan da ulaşmak mümkün. Keşke sitenin girişinde sayfanın açılışını ağırlaştıran "intro" olmasa... http://www.alomarangoz.com
alomarangoz.com


ADRES ÇUBUĞU

http://www.memurlar.net
http://www.ilahinet.com
http://www.basin-yayin.com
http://www.vatankirim.net
http://www.erhanaydin.8m.com
http://www.aranan.com
http://www.dogasavascilari.org
http://www.emekmedya.com
http://www.inet-tr.org.tr
http://www.hmist.com.tr


NET KİTAP

ASP ile Web programcılığı

Zafer Demirkol'un "ASP ile Web Programcılığı ve Elektronik Ticaret" adlı kitabı, web tasarımında sunucu taraflı yazılımlardan en çok kullanılan Microsoft'un ASP'si (Active Server Pages) üzerine Türkiye'de yazılmış en derli toplu eserlerden biri. 200 web sayfası, çalışır halde 114 örnek kod ve bu kodların yer aldığı bir web sitesiyle desteklenen kitapta, ASP teknolojisinin tüm özellikleri uygulamalarıyla anlatılıyor. Pusula Yayıncılık tarafından basılan ve şu anda kadar 4 baskı yapan kitap, internetteki kitap sitesi Kitapyurdu. com.'da günün popüler kitabı "İsyan Günle- rinde Aşk"tan sonra en çok satan ikinci eser. Teknik bir kitabın böylesine büyük ilgi görmesi ve satılması, Türkiye'de teknolojiyi öğrenmek için çaba harcayan kişilerin azımsanmayacak kadar çok olduğunun bir göstergesi.

Demirkol, kitabında, Sunucu taraflı web uygulamaları, Elektronik ticaretin temel taşları, Modüler tasarım, Zengin ve dinamik içerikli sayfalar, Veritabanı ve SQL kavramları, ASP ve veritabanı işlemleri, Reklamları yönetmek ve etkisini ölçmek, Üyelik sistemi oluşturmak, Ziyaretçi (müşteri) defteri, Ziyaretçiye özel sayfalar oluşturmak ve Shopping Cart (alışveriş sepeti) tasarlamak ana başlıkları altında ASP teknolojilerinin temellerini ele alıyor.
pusula.com


 
PC'de borsa dönemi Günümüzde bilgisayar sektörünün hızla gelişmesi, avantajlarının yanında dezavantajlarını da beraberinde getiriyor. Yeni ürünlerin piyasaya çıkması, eskilerinin elde kalmasını veya çöpe atılması önemli sorunlardan biri. Öte yandan ikinci el bilgisayar fiyatlarının oldukça değişken olması da bilgisayar kullanıcılarını ve parça alım - satımı yapan işyerlerini de mağdur ediyor.
Bilgisayar borsası
İşte; Uranium Bilgisayar, bilgisayar piyasasindaki bu boşluğu doldurmak ve sistemdeki bu eksikliği gidermek amacıyla Kadıköy'de "Bilgisayar Borsası"nı kurmuş. Uranium Bilgisayar Borsası, kullanıcının elinden çıkartmak istediğiniz veya geliştirmek istediği sistemleri en uygun şartlardla yenilemeye yardımcı oluyor.
Sistem nasıl işliyor
Yaklaşık 6 aydır devam eden bu hizmet, "Borsa" mantığı ile işliyor. Her bir parçanın "Alış" ve "Satış" kuru bulunuyor. Satılmak istenilen parça "Alış" kısmına teslim ediliyor ve denendikten sonra günün "Alış Kuru"na göre parası peşin ödeniyor. Alınmak istenen ikinci el veya yeni parça da "Satış" kısmından "Günün Kuru"na göre ücreti ödenerek ve denenerek satılıyor. Bu sayede fiyatlar arz-talep dengesine göre belirleniyor.
uraniumpc

TEKNOLOJİ VİTRİNİ
Pocket PC 2002 görücüye çıktı
Pocket PC 2002 ve bu işletim sistemini kullanan avuçiçi ürünler görücüye çıktı. Yeni işletim sistemi ile avuçiçi bilgisayar pazarındaki rekabetin artması bekleniyor.
Microsoft'un bu sonbahar piyasaya sürdüğü tek işletim sistemi Windows XP değil. Avuçiçi bilgisayarlarda kullanılan Pocket PC 2002 işletim sistemi Microsoft'un CEO'su Steve Balmer ve Mobil Ürünler Müdürü Ben Valdman'ın da bulunduğu bir toplantıyla San Francisco'da basına tanıtıldı.
Ben Valdman "mobil profesyonellerine odaklandık" derken, Steve Balmer ise yeni avuçiçi bilgisayarların hem komünikasyon hem de eğlence amaçlı kullanılacağını, aynı zaman da bilgisayar fonksiyonlarını yerine getireceğini belirterek, "Bu ürünlerin tümünün, genel amaçlı iletişim araçları olması gerekiyor" dedi.
microsoft

YAZILIM
Symantec Norton 2002'yi çıkardı
Symantec Corp., virüslere karşı en üst düzeyde koruma sağlamak amacıyla tasarlanan dünyanın en güvenilir antivirüs çözümü Norton Antivirüs 2002'yi piyasaya sundu. Norton AntiVirüs 2002; otomatik virüs saptama ve onarım, internet güncellemeleri ve Windows Explorer'la olan entag- rasyonu aracılığıyla benzersiz koruma sağlıyor. Windows XP ile de uyumlu olan Norton AntiVirüs 2002, yeni tehditlere karşı en üst düzeyde koruma sağlamak için proaktif Script Blocking özelliği sunduğu gibi, virüsleri durdurmak için gelen ve giden e-postaları da tarama özelliğine sahip.
symantec
21 Ekim 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED