T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Toshiba artık K.V.K.'da
 


KARTAL ASLAN'A YETMEDİ
Ezeli rekabetin İnönü Stadı'ndaki son perdesinde Beşiktaş, G.Saray karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Ligin namağlup ünvanlı tek takımı G.Saray beraberliği yakalayarak hem liderliği, hem de yenilmezliğini sürdürdü.

SPOR YAZARLARI

Salih Sezer:
Gergin ve duygusal
T. Koloğlugil:
Beşiktaş neden yıkıldı?
Hürol Bilal:
Atamayana atarlar...
Yunus Akgül:
Futbol şöleni
2002 karanlık
İŞLETMELER BEKLİYOR
Ekonomik kriz nedeniyle önlerini görmekte zorlanan şirketler, 2002 bütçelerini hazırlamayı geciktiriyor. Bütün işletmelerin bir beklenti içinde olduğunu söyleyen İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, kendi şirketlerinde bile bütçe hazırlıklarına başlayamadıklarını söyledi. İTO Başkanı Yıldırım, "2000'de öngörülenler ile 2001'de yaşananlar çok değişik oldu. O bakımdan bir hedef saptamak mümkün değil" dedi.

ŞAŞIRMIŞ DURUMDALAR
Bilişim, gıda, ihracat ile turizm şirketleri bile önümüzdeki yıl için nasıl bir tavır ortaya koyacaklarını şaşırmış durumda. Escort Computer Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, "IMF'nin ek yardımı ve Türkiye bütçesinin netleşmesini beklediklerini" belirtirken, Reis Tarımsal Ürünler A.Ş.'nin Başkanı Mehmet Reis, pekçok şirketin battığına dikkat çekerek, "Reel olarak ne yapabiliriz, ona bakıyoruz" dedi.

'Esrarengiz oyun'
New York Times yazarı Stephen Kinzer, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünde 'gizli oyunlar' olduğunu söyledi. Türkiye'nin Orta Asya ve İslam ülkeleri üzerindeki etkisinin, Batılı devletlerden daha fazla olduğunu belirten Kinzer, "Özal, bunun son derece farkındaydı" şeklinde konuştu.

Enerjide rüşvet havuzu
Beyaz Enerji'nin fitilini ateşleyen raporu Yeni Safak ele geçirdi DGM Savcısı Talat Şalk'ın talimatıyla müfettişlerden oluşturulan komisyon, enerji ihaleleriyle ilgili yolsuzlukları yeniden mercek altına aldı.

Ankara'da AB telaşı
AB cephesinden gelen 'soğuk hava' üzerine AB'ye verdiği sözleri yerine getirme telaşına düşen hükümet, Ulusal Program'da yer alan yasalar için çıkış yolu arıyor.

İNGMAR KARLSSON
Medeniyetler savaşı olmayacak
Bir medeniyetler ya da dinler savaşı olmayacak. Ancak, tüm dinler, Hinduizm, Budizm, Hristiyanlık, Yahudilik ve İslam gibi, kendi içlerinde bir mücadele yaşayacaktır.
Mustafa Karaalioğlu'nun Röportajı...

Nuran Erdoğan serbest
Düzmece müfettiş raporları çerçevesinde yürütülen Temiz Şehir Operasyonu'nda tutuklanan noter Nuran Erdoğan tahliye oldu.

 
ABD 33 sivili daha katletti
ABD uçakları yine hedef şaşırdı(!) ve çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Dünkü bombardımanda Kabil'de 18, Herat'ta 15 sivil öldü. Taliban, ABD'nin dünkü saldırılarda ilk kez helikopter kullandığını belirtti.
Sorunları biz çözeriz
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yönetimde hırsıza, arsıza ve birilerine diyet borcu olanlara değil, yalnızca halka ve hakka borçlu olanlara yer vereceklerini belirterek, "Bunu yapınca bütün sorunları çözeriz" dedi.
Kadının adı da var soyadı da
TBMM Başkanlığı'na 2 yıl önce gönderilen 1030 maddelik Medeni Kanun tasarısı, bu hafta TBMM'ye geliyor. Yeni Medeni Kanun'da, erkeğin "evin reisi" olma hükmü kaldırılırken, kadına evlilik öncesi soyadını kullanma hakkı getirildi.
İşte 'güdümlü' raporun belgesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, eski başkan Tayyip Erdoğan'ın döneminde yaptığı hizmetlere karşı başlatılan 'linç kampanyası'nda Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in özel emirle hazırladığı rapor önemli rol oynadı.
22 Ekim 2001
Pazartesi

PİYASALAR
Dolar 1.650.000
Mark 758.000
Altın (Cum.) 101.000
Borsa 8.823


Türkiye'de Hava
Adana 16 / 30
Ankara 8 / 20
Bursa 10 / 23
Diyarbakır 10 / 30
Erzurum -4 / 19
İstanbul 15 / 22
İzmir 17 / 26
Trabzon 14 / 20
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
Bir dostla hasbihal Cumhurbaşkanı Sezer'den beklenen...
Mehmet Barlas : Mehmet Ocaktan :
Siyaseti de, ekonomiyi de yalama ettik Türkiye'de.. 'Diktatörler tramvayı'nda daha az demokrasi...
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Küreselleşme'nin "decoder"i Avrasya Gerçekler gizli kalmıyor
Mehmet E. Yavuz : Tahsin Sınav :
Avrupa bizi ortağı değil,
erketesi yapmak istiyor!
Ulusal bayram ve genel tatil çalışması
Yılmaz Yıldız : Yusuf Kaplan :
Esnafın esnaftan başka dostu yok Postmodern "savaş" ve yükselen İslamî entelektüel söylem
Gülsen Ortaç : Kürşad Bumin :
Ne kadar yiyelim? Bakın şu "sağcılar"ın yaptığına!
İhsan Deniz : Cevdet Akçalı :
Ne dersiniz; bu 'insanlık' sınavından geçer not almanın yegâne yolu, 'kendini yakmak' olabilir mi?.. Bin Ladin'e kilitlenmiş Batı kamuoyu veya cambaza bakan dünya
Kadir Demirel :  
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED