T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

'Kişisel Gelişim' dönemi

Zorlaşan hayat şartlarının insanları geliştirmeye zorladığını belirten Kariyer Yayınları Sahibi Süleyman Bayrak, kişisel gelişim kitaplarına ilginin gittikçe arttığını söyledi.

Kişisel Gelişim alanındaki kitapları ile tanınan Kariyer Yayınları'nın sahibi Süleyman Bayrak, okuyucuların gittikçe zorlaşan hayat şartları nedeniyle kendilerini geliştirebilecekleri kitaplara yöneldiklerini söyledi. Bayrak "İnsanlar, hızla değişen yaşamda karşılarına çıkacak engellere karşı hazırlıklı olmayı istiyor" dedi.

Son haftalarda ard arda düzenlenen kitap fuarları ile ekonomik krizin okuyucuya etkisini görme fırsatı bulduklarını dile getiren Bayrak, yayınevlerinin okuyucuların talebini dikkate almaya çalıştıklarını ifade etti. Bayrak "Biz gelişen ve değişen dünyaya paralel olarak Türk insanının ve okuyucusunun çıtasını daha yükseğe nasıl çıkartabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bir yandan okuyucunun eğilimlerini gözlemlerken, diğer yandan da yayınladığımız kitapların içeriğine sahip çıkarak en iyisini sunmaya çalışıyoruz " dedi.

"Herkes en iyi olmayı istiyor"

Özellikle gelişen şartların insanları bilgiye yönelttiğini ve eğitimli olmaya zorladığını kaydeden Bayrak, "Eğitimli insan ile eğitimsiz insan arasındaki farkın giderek belirginleştiği bu dönemde insanlar kişisel gelişim kitaplarına büyük ilgi gösteriyor. Çünkü bu kitaplar insanların tek bir alana sıkışıp kalmalarını engelleyerek değişikliğe açılan fırsatları keşfetmelerini sağlıyor.

İnsanlar da geleceklerini ve kariyerlerini planlarken yaşamları boyunca karşılarına çıkabilecek fırsatlara karşı hazırlıklı olmayı istiyorlar." diye konuştu. Bayrak, kişisel gelişim kitaplarına yönelen okuyucu profilini de açıklayarak özellikle lise ve üniversitede okuyan öğrenciler ile iş hayatına yeni atılmış insanların bu kitapları tercih ettiklerini kaydetti.

'21 GÜNDE OKUNACAK'

Kariyer Yayınları sahibi Bayrak, kişisel gelişim alanında önemli bir sistem olarak kabul edilen NLP'nin de okuyucular tarafından merak edildiğini söyledi. Kariyer kitapları arasında yer alan "21 Günde NLP" kitabına özellikle Dolmabahçe ve Feshane Fuarları'nda gösterilen ilginin kendilerini şaşırttığını kaydeden Bayrak şunları söyledi. "NLP, uygulandığında kişisel gelişim de büyük mesafeler katedilebilecek bir sistem. 21 Günde NLP kitabımız ise özellikle 21 günde okunarak bitirilmesi gereken bir kitap. Çünkü her gün uygulanması gereken yeni bir adım var. Okuyucular bu adımları ve kitapta yapılması tavsiye edilen alıştırmaları yaparak 21 günün sonunda büyük bir mesafe kat etmeyi başarabilirler. Bu herşeyden önce insanın kendi iç dinamiği ile alakalıdır. "

'21 GÜNDE NLP'

21 Günde NLP isimli kitabın arka kapağında ise 21 günün sonunda elde edilecek kazanımlar şu şekilde sıralanıyor.

  • İkna yeteneğinizin gelişmesi

  • Pozitif zihinsel düşünceye sahip olunması

  • Geçmişteki negatif deneyimlerin üstesinden gelinmesi

  • Hedeflere odaklanabilmek ve enerjiyi onları gerçekleştirebilmek için yönlendirebilmek

  • Hissediş şeklinizi kontrol etmek

  • İstenmeyen davranışlarınızı kontrol altına almak

  • Kendinize güvenmek

  • Zamanı etkili kullanmak

  • Hayattan daha fazla zevk almak

  •  
    Türk filmleri New York'ta
    19-28 Ekim günleri arasında düzenlenen 3. New York Türk Film Festivali'nde 17 Türk filmi gösterilecek. Gösterilecek filmler arasında Vizontele, Balalayka, Mayıs Sıkıntısı, Kaç Para Kaç gibi son dönem yapımlarının yanı sıra 1964 yapımı 'Gurbet Kuşları' da yer alıyor. Uzun metraj, kısa metraj, belgesel, ilk filmler ve ustalara saygı adları altında 5 bölümden oluşan festival kapsamında gösterilecek filmler şunlar: Yılmaz Erdoğan'ın 'Vizontele'; Ali Özgentürk'ün 'Balalayka'; Ömer Kavur'un 'Melekler Evi'; Reha Erdem'in 'Kaç Para Kaç'; Canan Gerede'nin 'Parçalanma'; N.Bilge Ceylan'ın 'Mayıs Sıkıntısı'; Fehmi Yaşar'ın 'Camdan Kalp'; Halit Refiğ'in 'Gurbet Kuşları'; Tülin Sertöz'ün 'Pehlivanın Düşü'; Ethem Özgüven'in 'Can Yelekleri Koltukların Altında Değiller'; Nuray Şahin'in 'Son Kurşun'; İlana Navaro'nun 'Beni Almaya Geldiler'; Kerem Altuğ'un 'New York-İstanbul'; Rıza Kıraç'ın 'Meleğin Selamı'; Özgür Eken'in 'Şekerleme'; Süheyla Mathews'in 'Delta Amour'; ve Demokan Atasoy'un 'Aptal Kutusu'.
    Sanatçılar imaj çağını yorumluyor
    Resim ve Heykel Müzesi'nin öncülüğünde, genç sanatçılar, geniş kapsamlı bir projeyle, 21. yüzyılın neredeyse anahtar sözcüğü haline gelen 'imaj' kavramı sorgulayacak. Beral Madra'nın küratörlüğünde 36 sanatçının 'İmaja Güveniyoruz' başlığı altında AKM sergi salonlarında 25 Ekim'de başlayacak olan sergisinde, sanatçıların 'teknolojik eloktronik imaj üretimi ve tüketimi'ni yorumladıkları birbirinden ilginç eserleri yer alacak. Serginin genç yetenekleri sanat dünyasına kazandırmanın dışında bir başka amacı da, günümüz dünyasını şekillendiren medya ve reklam sektörü tarafından beslenen 'imaj imparatorluğu'nun sanatçılar tarafından yeniden sorgulanmasını ve sergiyi gezecek olan izleyicilerin kendilerine kitle iletişim araçları vasıtasıyla sunulan 'imaj dayatması' üzerinde düşünmelerini sağlamak. ( Tel: 0212-249 39 94)
    22 Ekim 2001
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED