T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Sorunları biz çözeriz'

"Hırsıza, arsıza ve diyet borcu olanlara değil, yalnızca halka ve hakka borçlu olanlar yönetimimizde görev alabilir. Hortumları çıkaracağız."

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yönetimde hırsıza, arsıza ve birilerine diyet borcu olanlara değil, yalnızca halka ve hakka borçlu olanlara yer vereceklerini belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde yaptıklarım ortada. At binenin, kılıç kuşananın. Paralar hortumculara değil, sizlerin cebine akacak. Bu partiyi siz kurdunuz, biz yalnız tabelasını asıyoruz. El ele verip, hep beraber ülkemizi çağdaş bir ülke haline getireceğiz" dedi.

Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda, partisince düzenlenen "Aydınlığa Yürüyüş" mitingine katılan Erdoğan, belediye tarafından düzenlenen "Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı"nı da hizmete açtı. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, 2002 yılı bütçesinin sadece borç faizlerini ödemeye yönelik olduğunu belirterek, "Bu gidişle 2002 yılı 2001'den çok ama çok daha berbat olacak" diye konuştu. Toplumun bütün kesimlerinin çok büyük sıkıntılar yaşadığını, hükümetin ise halkın içerisine çıkmaya yüzünün kalmadığını öne süren Erdoğan, "O halde geriye tek çözüm kalıyor; seçim, seçim, seçim" dedi.

Cebimizden hortumu çıkaracağız

"Bunca olumsuzluğa karşın, kendilerini her türlü sorunu çözüyor göstermeye çalışan hükümet, halkı aldatıyor, gece gündüz para basarak vatandaşın cebindeki paranın değerini ve sofrasındaki ekmeği azaltıyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Asgari ücreti 122 milyon lira olarak belirleyen hükümet, sizin için bir bardak çay ve bir simiti yeterli görüyor. Hükümet ülkenin sorunlarını çözemedi, çözmesi de olanaksız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde yaptıklarım ortada. At binenin, kılıç kuşananındır. Olay basit. Cebimizdeki hortumları çıkaracağız, boğazımıza sarılan hortumları keseceğiz. Paralar hortumculara değil, sizlerin cebine akacak. Sorunları AK Parti ile çözeceğiz. Sizden oy istiyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi seçime hazır olun. Sizlerle iktidar olacağız. Bu parti sizin, siz kurdunuz, biz yalnız tabelasını asıyoruz. El ele verip, hep beraber ülkemizi çağdaş bir ülke haline getireceğiz."

Erken seçim için referandum

Erdoğan ayrıca, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 'erken seçime gidilsin mi, gidilmesin mi' diye referandum kararı almasını" önerdi.

Kahramanmaraş'ta, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sanayicilerle yemekli toplantıda biraraya gelen Erdoğan, "Demokratik kuruluşlar, erken seçimi gündeme getirmeye başladılar. Bu konuda toplumun değişik kesimlerinden talepler geliyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu konuda referendum kararı almalı. 'Türkiye erken seçime gitsin mi, gitmesin mi' diye halka sorulmasını sağlamalı.'' diye konuştu.

Hükümetin arkasında toplumsal destek olmadığını öne süren Erdoğan, Devlet Bakanı Kemal Derviş'i de eleştirerek, yıl sonu hedeflerinin aylar önce aşıldığını söyledi.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ UZLAŞMASINI BOZANLARI TANIYORSUNUZ'

Olumlu ve sorumlu bir muhalefet yapmayı kendilerine görev edindiklerini kaydeden Erdoğan, bunu, Anayasa değişikliğinde kanıtladıklarına dikkati çekti. Erdoğan, 37 madde üzerinde bütün partilerin anlaştığını, altına imza attıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama 4 maddeyi geçiremediler. Bunların kimler olduğunu biliyorsunuz. Türkiye'yi bu hale getirenler, söz verip, altına imza koyup da yerine getirmeyenlerdir. Türkiye'nin sorunlarını çözeriz. Öncelikle idareyi adil, ehil ve liyakatlı ellere teslim ederek, daha sonra yönetimde hırsıza, arsıza ve birilerine borcu olanlara yer vermeyerek. Yani, yönetimimizde birilerine diyet borcu olanlar bulunmayacak. Yalnızca halka ve hakka borçlu olanlar yönetimimizde görev alabilirler. Bunu yaptıktan sonra da bütün sorunları çözeriz."Erdoğan, terörle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: "Terörün her çeşidine karşıyız. Terörün dini, imanı, ırkı ve milliyeti olmaz. Afgan halkının öldürülmesine karşıyız. Mehmetçik, Afganistan'da insani yardım amaçlı olarak bulunabilir."

 
Kadının 'soyadı' var ama erkeğin reisliği yok
Yeni Medeni Kanun'da, erkeğin "evin reisi" olma hükmü kaldırılırken, kadına kızlık soyadını kullanma hakkı getirildi. Kadın, isterse boşandıktan sonra eski eşinin soyadını da kullanabilecek
AB kendini hatırlattı
AB, 12 Kasım'da Türkiye'nin İlerleme Raporu'nu çıkaracak. Hükümet, AB'ye verdiği sözleri yerine getirme telaşına düştü.
Ekonomik entegrasyon
MHP lideri Bahçeli, İslam ülkelerinin ortak ekonomik kurumları ile özel sektörünün işbirliğini arttırmasını istedi.
Kutan: Derneklere baskıyı durdurun
Yazıcıoğlu: Hükümet arabayı duvara çarptı
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Bu hükümet arabayı duvara çarptı. Millet yara bere içinde" dedi. Yazıcıoğlu, partisinin Trabzon İl Teşkilatı'nın Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugüne kadar büyük sözler söyleyenlerin, birilerinin dayatmaları ile iktidara gelenlerin, diyet borçlarını ödediklerini iddia etti. Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Hükümet, üniversite kapılarındaki çocukların sorunlarını çözemedi. Depremin gölgesinde emeklilik yasasını çıkarttı. Üretim suç haline geldi. Hükümet arabayı duvara çarptı, millet yara bere içinde. İnsanlarımız umutsuz, üreticilerimiz ürettiklerinin karşılığını alamıyor. Meclis kendi haklarını koruyamıyor. Kendi hakkını koruyamayan bir meclis milletin hakkını nasıl koruyacak?" Türkiye'nin sorunlarının çözümünün seçimden geçtiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Dürüst ve güvenilir insanların iktidara gelmesi lazım. Kim bu ülkede yetimin, fakirin hakkını yemişse hesabını vermesi gerekir. Bunun da yolu seçimdir" dedi.
22 Ekim 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED