T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Kriz savunmayı da vurdu

Genelkurmay, ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık 3'te 1 oranında değer kaybına uğrayan Milli Savunma bütçesinde TSK olarak gerekli revizyonların yapılma çalışmasının başlatıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından özellikle son 3 yıldır her alanda tasarruf ve sıkı bir kaynak yönetim politikası uygulandığını bildirdi.

Genelkurmay, yaşanılan son ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık 3'te 1 oranında değer kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde TSK olarak gerekli revizyonların yapılma çalışmasının başlatıldığını, bu bağlamda, önceliksiz projelerin iptali ve mümkün olanlarının ertelenmesi cihetine gidildiğini belirtti. Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, medyada ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de üzerine düşeni yapması yolunda haber ve yorumlar yer aldığına işaret edilerek, "TSK'nın, askerlik mesleğinin gerektirdiği güvenlik ihtiyaçları nedeniyle doktrin, değerlendirme, kuvvet yapısı ve silahlanma gibi mesleki faaliyetlerini gizli tutma gereğine rağmen, kamuoyunun aydınlatılması amacıyla şu bilgilerin paylaşılmasının uygun görüldüğü" kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

TSK harcamalarda hassas

"Harcamalarını kısma yönünden gerekli her türlü önlemi titizlikle uygulayan TSK, son yıllarda savunma Sanayii Destekleme Fonu gelirlerinin yüzde 17'sini oluşturan, 'Akaryakıt Tüketim Vergisi payının Kesilmesi ve OHAL kapsamında yapılan alımlar da dahil KDV oranının yüzde 17'ye çıkarılması' ile birlikte değerlendirildiğinde, yurt içi alımlarda yüzde 34'lük bir kaynak kaybına uğramıştır. TSK tarafından OHAL kapsamında yapılan askeri harcamaların son 16 yıllık toplamı yaklaşık 10 milyar dolar olup, bunun yıllık ortalaması 625 milyon dolardır. TSK, 1999 yılında yaşanılan Marmara depreminin yaralarını sarmayayardımcı olmak maksadıyla bedelli askerlik uygulamasını yürürlüğe koymuş ve Hazine'ye 1.1 milyar Alman Markı gelir sağlamıştır. Mali boyutu yüksek, öncelikli projelerle ilgili değerlendirmelere devam edilmektedir. MSB bütçesi ve modernizasyon projeleri ile ilgili değerlendirmeler hükümetin ekonomik programının net ayrıntıları belli olduktan sonra kesinlik kazanacaktır."

Genelkurmay açıklaması "TSK, bağrından çıktığı Türk milletinin bütün sıkıntılarını içinde hisseden ve bunu plan ve programlarına yansıtan bir kurumdur" ifadeleriyle son buldu.

 
'Sembolik başbakan'
BBP: Tıkanma seçimle aşılır

Güzel ihrac edilmeyecek

Yılmaz meslektaşı Hamzik ile görüştü

Bunlar da siyasetin 'fason' partileri
12 Eylül Askeri Cunta'dan sonra 16 Mayıs 1983 tarihinden günümüze kadar kurulan 100'ü aşkın siyasi partiden bir çoğunun "fason" olduğu ve adreslerinin sahte olduğu tespit edildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, anayasanın ilgili hükmüne aykırı isim taşıdıkları iddiasıyla geçen günlerde Anayasa Mahkemesi'ne haklarında suç duyurusunda bulunarak "ihtar" cezası verilmesini istediği Türkiye Sultan Partisi ile Komünist Parti'nin, "korsan" partiler olduğu saptandı. Her iki partinin de, kuruldukları gün İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki Siyasi Partiler Sicil Bürosu'na bildirdikleri adreslerinin sahte olduğu belirlendi. Kayıtlara göre, sadece ismi olup, herhangi bir sabit adresi ve etkinliği bulunmayan siyasi partilerden bazıları şöyle: Türkiyem Partisi, Türkiye Özürlüsü ile Mutludur Partisi, İkinci Değişim Partisi, Öz Adalet Partisi, Yükselen Ülkü Partisi, Söz Milletindir Partisi, Anavatan İçin Bütünleşme Partisi, Milli İrade Partisi, Genç Demokrat Parti, Demokratik Hedef Partisi, Birliğe Çağrı Partisi, Ulusal Birlik Partisi, Değişen Türkiye Partisi, Anayol Partisi.

17 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED