T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ERKEN FiNAL
GALATASARAY R.MADRİD

Geçen sezonu Avrupa'nın zirvesinde kapayan iki ekip, daha önce Süper Kupa'da karşılaşmış ve Galatasaray altın golle maçı 2-1 kazanmıştı.
Real Madrid, Figo'lu kadrosuyla rövanşı almak isteyecek. Bu turu geçen, B.Münih-M.United galibiyle bir erken final daha oynayacak.

İlk maç İstanbul'da

Ağustos ayında Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve UEFA Kupası şampiyonu olarak Süper Kupa finalinde kapışan Real Madrid ve Galatasaray, bu kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde kozlarını paylaşacak. Dün yapılan kura çekiminde temsilcimiz Galatasaray, Ağustos'ta 'altın gol'le devirip elinden kupayı aldığı Real Madrid'le eşleşti. Galatasaray, Real'le ilk maçını 3-4 Nisan'da İstanbul'da, rövanşı 17-18 Nisan'da İspanya'da oynayacak.

Lucescu rahat

Galatasaray Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Real Madrid'le çok zorlu iki maç oynayacaklarını söyledi. Lucescu, "Benim gönlümden Bayern Münih geçiyordu ancak olmadı. Süper Kupa finalinde yendiğimiz Real'i yine yenebilecek güçteyiz. İlk maçı evimizde oynamak bizim için avantaj. İstanbul'da iki farklı galip gelirsek yarı final için büyük avantaj yakalarız" diye konuştu.

Kaptan Bülent 'Final istiyoruz'

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile eşleşmesi sarı-kırmızılı takımın futbolcularını heyecanlandırırken, takım kaptanı Bülent Korkmaz, ''Biz final oynamak istiyorsak, Real Madrid'i de yarı finaldeki rakibi de yenmeliyiz'' dedi. Kura öncesinde Bayern Münih'i istediklerini kaydeden Bülent Korkmaz, "Çünkü, o zaman deplasmanda yapacağımız maçı kendi evimizde gibi oynayacaktık. Bizim hedefimiz final oynamak. Bunun için Real Madrid'i de yarı finaldeki rakibi de yenmeliyiz. Bizim için zor bir kura ama onlar için de zor'' diye konuştu. Kesinlikle gol yemeden ilk maçta galip gelemeleri gerektiğini vurgulayan kaptan Bülent, kendi sahalarındaki avantajı iyi kullanmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Kupakolik Real Madrid

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği İspanya'nın Real Madrid, dünyanın en ünlü takımlarından birisi. İspanya Ligi'nde 27 kez şampiyon olan Real Madrid'in, 17 İspanya Kupası, 8 Şampiyon Kulüpler Kupası, 2 UEFA Kupası ve 2 de Kıtalararası şampiyonluğu bulunuyor. Geçtiğimiz sene Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu kazanan Real, Süper Kupa finalinde Galatasaray'la karşılaşmış, ancak Sarı-Kırmızılı ekibimiz Jardel'in altın golüyle İspanyol ekibini yenerek Süper Kupayı kazanmıştı. Maçlarını 71871 kişilik Santiago Barnabeu Stadı'nda oynayan Real Madrid'i eski yıldız futbolcusu Vicente Del Bosque çalıştırıyor. Real, şu anda İspanya Ligi'nde 5 puan farkla lider durumda bulunuyor.

Spor Yazarları
Ümit Aktan :
Hagi-hoca meselesi
 
Fener'in dönüm maçı
Lider Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon'un çıkamadığı Çaykur Rizespor deplasmanında puan savaşı verecek. Denizli, "Kazanırsak şampiyonluk yarışında nefes alırız" diye konuştu.
DAUM'DAN ULTİMATOM
Beşiktaş teknik patronu dün futbolcularıyla bir toplantı yaparak, "Takımda ben dahil geleceğimiz Trabzonspor ve Galatasaray maçlarını kazanmanıza bağlı" dedi.
TEKELİOĞLU beyin yıkıyor
Futbolcularını yarınki Beşiktaş maçına hazırlayan Tekelioğlu "Kendinize güvenin, Trabzonspor'un prestijini kurtarın" dedi.
Körfez söktü aldı 1-0
İkinci yarının flaş ekibi Kocaelispor, Samsunspor'u ikinci yarıyı 10 kişi oynamasına rağmen 1-0 yenerek çıkışını sürdürdü. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da temkinli bir futbol sergilerken, Samsunspor daha çok pozisyon yakalayan ekip oldu. İkinci yarıda Yordanov'un atılmasıyla 10 kişi kalan Körfez ekibi, 66. dakikada Serdar'ın golüyle öne geçti: 1-0. Kalan dakikalarda Samsunspor'un beraberlik çabaları sonucu değiştirmedi ve Kocaelispor maçtan 1-0 g alip ayrıldı.

17 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED