T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


ERKEN FiNAL
GALATASARAY REAL MADRİD
Geçen sezonu Avrupa'nın zirvesinde kapayan iki ekip, daha önce Süper Kupa'da karşılaşmış ve Galatasaray altın golle maçı 2-1 kazanmıştı.
SPOR YAZARLARI
Ümit Aktan :
Hagi-hoca meselesi

Fatih Terim, paylaşabilecek tüm sırlarını
ÜMİT AKTAN'a anlattı.

Kaldırım paketi

Hükümetin uygulamaya koymaya çalıştığı acil önlemler paketi, kamuda çalışan 210 bin kişiyi daha kaldırımlardaki işsizler ordusuna dahil edecek

Hangi kuruluştan ne kadar?
Programın ilk ayağını teşkil eden acil önlemler paketinde yeralan üç kamu bankasının birleştirilmesi kararı 63 bin bankacıyla, özelleştirilmesine hız verilen Telekom'da 70 bin, TEKEL'de 33 bin, THY'de 12 bin 500 işçi, şeker fabrikalarında 40 bin olmak üzere toplam 210 bin çalışanda kapıya koyulma endişesi doğurdu.

Zorunlu emeklilik gündemde
Pakette yeralan erken emekliye sevk kararı ise Ziraat Bankası, Emlakbank ve Halk Bankası'ndan toplam 20 bin çalışanın zorunlu emekliliği ile sonuçlanacak. Telekom'da ise 15 bin memur ve işçi emekliye sevk edilecek. TEKEL, THY ve şeker fabrikalarında ise 10 bine yakın çalışanın emekli edilmesi bekleniyor.

Buffalo'ya 7 milyar $
Ankara DGM Başsavcılığı, Buffalo operasyonu ile tutuklanan 71 sanık hakkında 3 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açtı. Dava hakkında ön bilgi veren Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan, şebeke tarafından bugüne kadar yurda sokulan kaçak et ve süt mamülleri miktarının 6-7 milyar doları bulduğunu söyledi.

Ecevit sembolik başbakan
FP'li Abdullah Gül, ülkemizde 'tek kişilik bir hükümetin' olduğunu ifade ederek, "Bu, Kemal Derviş hükümetidir. Başbakan sembolik bir başbakandır. Hükümet bütün meşruiyetini kaybetmiştir" dedi.

BBP: Tıkanma seçimle aşılır
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin ciddi reformlara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Demokratik sistemin kurum ve kuralları ile bütünüyle işlemesini sağlayacak bir seçim kanununa ihtiyaç var" dedi.

CHP'de hatlar karıştı
İnönü'nün CHP'den istifa etmesinin ardından dün de Murat Karayalçın, PM'den istifa etti. Moğultay'ın da bugün istifasını açıklayacağı belirtilirken, Fikri Sağlar ise "Partimden ayrılmam" dedi.

Memur, 'sine-i millet'e dönüyor
Bugün Sivas'tan başlatacakları Anadolu çıkarmasıyla hükümeti halka şikayet edecek olan memurlar dün de Başbakan Ecevit'in sembolik mavi gömleğini yaktı. Memurlar, "Bir boğa kırmızı görünce nasıl gerginleşiyorsa, biz de Ecevit mavisine karşı sinir oluyoruz" dediler. Memurlar daha sonra yanan mavi gömlek yerine arkadaşlarına bir başka gömlek verdiler. Bem - Bir - Sen Başkanı Nadir Adbay, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olduğu için eylemlerini Sivas'tan başlatacaklarını söyledi.

 
Bilime YÖK zinciri
Bilime yönelik yasak ve kısıtlamalarıyla tanınan YÖK, son olarak uluslararası bilimsel başarılara imza atan sayılı Türk üniversitelerinden biri olan Fatih Üniversitesi'ne yeni öğretim yılında öğrenci alınmamasına karar verdi.
'Korku uçuşu' Medine'de bitti
Çeçen korsanların gerçekleştirdiği uçak kaçırma eylemi, Suudi timlerinin düzenlediği operasyonla bitirildi. Dün saat 11.00'de düzenlenen operasyon sırasında Türk yolcu Gürsel Kambal, uçağı kaçıran Çeçenlerin lideri ve Rus hostes öldü.

Tuttuğunu batırıyor
Etibank'ın içini boşaltan Dinç Bilgin'in, kredi ilişkisine girdiği tüm kişi ve kuruluşları tek tek batırdığı ortaya çıktı. Kredi ilişkisi olan bankalar arasında, İnterbank'ın eski sahibi kırmızı bültenle aranan Cavit Çağlar geliyor. Ceylan'ın Bank Kapital'i, Cıngıllıoğlu'nun Demirbank ve Ulusalbank'ı, Yaşar Grubu'nun Yaşarbank'ı, Erol Aksoy'un İktisat Bankası ve Demirel'in Egebank'ı bulunuyor.

Savunma da kemer sıkacak
Genelkurmay, son ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık üçte bir oranında değer kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde gerekli revizyonların yapıldığını bildirdi. Açıklamada, önceliksiz projelerin iptali ve mümkün olanlarının ertelenmesi cihetine gidildiği belirtildi.

Derviş, TOBB'a ümit verdi
Bakan Kemal Derviş, TOBB üyelerine karşı yaptığı konuşmada, ulusal programın işadamları ve işçilerle birlikte hazırlanacağını belirtti. Derviş, "Doğru kararlar alınırsa, üç ay sonra ekonomi büyümeye geçer" dedi.

17 Mart 2001
Cumartesi

 SN Dakika

PİYASALAR
Dolar 1.007.000
Mark 467.000
Altın (Cum.) 56.500
Borsa 8764

Türkiye'de Hava
Adana 9 / 23
Ankara 2 / 16
Bursa 4 / 20
Diyarbakır 6 / 13
Erzurum -1 / 8
İstanbul 6 / 16
İzmir 8 / 20
Trabzon 9 / 19
 

Sıradan kebapçıdan orta ölçekli şirketlere, partilerden vakıflara kadar, toplumun büyük bir kesiminin mağduriyetiyle sonuçlanan dönemin gerçekleri...
Abdullah Muradoğlu 'nun yazı dizisi yakında burada...

Korutürk, Ecevit'e küsmüştü...
Mehmet Barlas'ın kaleminden
Yeni Şafak 'ta

 
Y A Z A R L A R
 
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
İşin cılkı çıktı Yem boruları kesiliyor
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Derviş'e güvenimiz tam olamıyor!. Derviş'le gelen değişim sancıları...
Ömer Çelik : İsmet Özel :
"Siyasetsiz siyaset" şebekesi ve varoşlar... Son tuzak iyi tuzak
Mehmet E. Yavuz : Suzan Çelik :
Saçmalıyorum... Beni ciddiye almayın! Dinlenme tesisleri kontrol edilsin
Kadir Bilir : İbrahim Karagül :
300 milyon dolar koleksiyonda duruyor mu? Çeçenler neyi hatırlattı?
Mehmet Şeker : Kürşad Bumin :
Minibüsçü zam istiyor Devletimizin artık Playboy TV'si de var!
Özlem Albayrak : Sadık Albayrak :
Bu yarışmayı izlemeyen var mı? Seküler yapıdan, demokrasiye doğru!
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED