T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Rock-şiir buluşması

Rock'la örtüştüğü için Hüsrev Hatemi'nin şiirlerini besteleyen Mürsel Işık, şimdi 'Nandolit' adını verdikleri albümle şiir ve müzik dostlarını selamlıyor

Türkiye'de ilk kez hard rock tarzı bir şiir ve müzik kasetini birarada piyasaya çıkaran Mürsel Işık ve Hüsrev Hatemi iki yılın ardından yeni bir kasetle müzik ve şiir dostlarını selamlıyor. Hüsrev Hatemi'nin şiirlerini besteleyerek müzik dünyasına giren Mürsel Işık “Nandolit” adını verdikleri kaset için oldukça umutlu olduğunu söylüyor.

Işık, Hüsrev Hatemi'nin şiirlerine olan ilgi ve alakasının beste çalışması yapmasında da büyük payı olduğunu belirtiyor. “Daha önce müzikle ilgili hiç bir bilgim yoktu. Sadece iyi bir dinleyiciydim. İlk kez üniversite yıllarında gitarı elime aldım ve bir şeyler çalmaya başladım. İlk bestelerimi ise şiirlerinden çok etkilendiğim ve rock müziğin tarzıyla örtüşen Hüsrev Hatemi'nin şiirleriyle yaptım” diyen Işık, hakkında hiç bir şey bilmediği Hatemi'nin şiirlerini kendi başına uzun yıllar bestelemiş.

Hatemi önce şaşırdı

Bir arkadaşının vasıtasıyla Hüsrev Hatemi ile tanıştıklarını söyleyen Işık, güzel bir tanışmanın ardından yaptığı bestelerden bahsettiğini anlatıyor. Hatemi'nin, şiirlerinin rock tarzında besteleneceğini hiç aklına getirmediğini söylediğini anlatan Işık, yaptığı müziğin Hatemi için çok yabancı olduğunu ifade ediyor. Işık, “Mesela şiirleri için bir sanat müziği bestesi yapılmasını umuyordu ama bu tarz bir müzik onun için çok yabancıydı. Ancak tanıştığım gün kendisine bestelerimin bulunduğu kaseti hediye etim ve çok memnun oldu” diyor.

Rock bizde taklit

Yaptığı kasetin müzik piyasasında büyük ses getireceğine inandığını söyleyen Işık, Türkiye'de gerçek anlamda rock yapılmamasından şikayetçi. Dünyada yapılan rockla ülkemizde yapılan rock müziğin çok farklı olduğunu ifade eden Işık, Türkiye'de yapılan rock müziğin taklitten öteye geçmediğini ifade ediyor.

Hüsrev Hatemi de şiirlerini rock tarzında okudu

Hüsrev Hatemi'nin bir şiiriyle kaset aynı adı taşıyor: Nandolet. Latince “acımıyor” anlamına geliyor. Kaset eylül ayı içinde Genç Müzik etiketiyle piyasaya çıkacak. Bugüne kadar bir şairle sanatçının ortak hazırladığı ilk rock tarzında müzik kaseti. Kaseti rock müzik albümü olarak piyasaya çıkartacak. Çünkü albümde yer alan şiirlerin alt yapısını rock müzik oluşturuyor. Bir rock albümünde hoca şiirlerini yorumluyormuş gibi insanın kulağına geliyor. Albümde yedi beste yer alıyor ve besteler Mürsel Işık'a ait. Nazan Öncel ve Tuluyhan Uğurlu'nun da iki bestesi aranje edilmiş. Sözlerden biri Mürsel Işık'a diğerleri ise Hüsrev Hatemi'nin şiirleri. Albüme emeği geçen bir diğer isim ise Murat Çelik.

  • AYŞE OLGUN / İSTANBUL

  •  
    Al Pacino, Hitler'i canlandıracak
    Haliç'te artık balıklar yüzüyor
    Dünyanın “Altın Boynuz” olarak bildiği Haliç, bir süre öncesine kadar yanına yaklaşılamaz bir bataklık iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1997 yılında başlattığı Mavi Haliç Projesi ile yeniden hayata döndü. Proje sonuçları Haliç sularında yapılan denizaltı çekimleriyle dün Feshane'de İstanbul halkına gösterildi. Burada konuşan İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Haliç'in birkaç yıl öncesine kadar kokudan yanına yaklaşılamayan bataklık ve hastalık yuvası olduğunu belirterek şu anda otuzdan fazla balığın yaşadığı temiz bir görünüm kazandığını vurguladı. Titiz bir çalışma yaptıklarını kaydeden Eroğlu, Haliç'te yapılan temizliğin sadece yüzeysel olmadığını kimyasal olarak da temizlemenin yapıldığını bununda bilimsel raporlarla belgelendiğini söyledi. Haliç'in temizlenmesi için 516 milyon dolar harcandığını ifade eden Eroğlu, kollektörlerle Haliç'e pis ve atık su girişinin durdurulduğunu açıkladı.

    19 Ağustos 2002
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED