T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Fenerbahçe aklandı

Yıldızlar topluluğu F.Bahçe, 3 puanı Washi'nin 41. dakikada attığı golle aldı. 80'de Carabas kırmızı gördü

Ankaragücü karşısına bol yıldızlı kadrosu ile çıkan Fenerbahçe oyuna müthiş bir presle başladı. Yaklaşık 40 dakika süren bu baskı beraberinde 6 ofsaytla sonuçlanırken beklenen gol 42. dakikada gerçekleşti. Pozisyonda köşe atışını Ortega kullandı ön direkte Washington sıyırtma bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Sahasından çıkamayan Ankaragücü'nün çabası farkı önlemekti. İlk yarı Fenerbahçe'nin attığı tek golle sonuçlandı.

ORTEGA ALKIŞLANDI

Karşılaşmanın ikinci yarısınada baskılı başlayan Fenerbahçe, Ortega'nın zarif çalımları, Johnson'un bindirmeleri, Revivo'nun pozisyon üreten paslarıyla çok sayıda gol şansı yakaladı. Ancak hiç birinden faydalanamadı. İlk yarıda atılan tek gol Fenerbahçe taraftarını tatmin etmese de kazanılan 3 puan teselli kaynağıydı. Washington Oktay'la Revivo Yusuf'la Ortaga'da Rapaiç'le yer değiştirdi ama sonuç değişmedi. 80. dakikada Carabas kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşma ilk yarıda atılan tek golle sonuçlandı.

Lorant: Farkı kacırdık

Teknik direktör Lorant, 1-0'lık A.Gücü galibiyetinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Alman hoca, "Çok gol atabilirdik ama olmadı. İlk 30 dakikada 3-4 gol fırsatı yakaladık ancak beceriksiz davrandık" dedi. Lorant, çok gol kaçıran Washington için "Diğer maçlarda çok atar" derken, Ortega'nın gölgesinde kaldığı iddialı edilen Revivo için de "Sadece Ortega yok, herkes yıldız" dedi.

Erdoğan'a büyük ilgi

Karşılaşmayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar ve bazı milletvekilleri protokol tribününden izledi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Şenol Güneş de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Güneş'in Aziz Yıldırım'la sohbeti dikkat çekti. Öte yandan PAF Ligi'nde F.Bahçe, A.Gücü'nü 3-1 yendi.

Spor Yazarları
Cengiz Çandar : Ahmet Bıyıklı :
Kadıköy'de Ortega keyfi Fener gönül aldı
 
Taraftarın KARTAL'I
Geçen sezon sahasında 23 puan kaybederek şampiyonluktan uzaklaşan Beşiktaş'ta bu kez oynanan futboldan çok 3 puan sevinci yaşanıyor.
Trabzonspor suçlu arıyor
Bordo-mavililer, Elazığ maçında oynanan kötü futbol ve yenilginin nedenlerini araştıracak. Teknik direktör Aybaba futbolculara gözdağı verdi.
Yabancı yerli! olacak Şimdilik 'dışarıdaki' yabancıları donduran Terim, takımı 'Türkiye'deki' yabancılarla takviye edebilir.
12 DEV ADAM BUGÜN YOLCU
ABD'nin Indianapolis kentinde 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Takım bugün ABD'ye gidiyor. Antrenör Aydın Örs, üzerlerinde ki yoğun baskının takımı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Bir çok insan Futbol Milli Takımı'mız Dünya üçüncüsü olduktan sonra bizden final oynamamızı bekliyor. Elimizden gelinin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedefimiz en azından ilk 4 sıra içine girmek" dedi.
19 Ağustos 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED