T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Hazine keşfinin vaktidir: Anahtar sende!

“Kendinden Kendine NLP” diğer gelişim kitapları gibi didaktik bir tarzı benimsemiyor, okuyucuyu gereksiz formüllere ve ayrıntılara boğmuyor, kendi örf ve geleneklerimizden hareketle bir “gelişim” ve “terbiye” metodu bulabileceğimizi anlatıyor.

Doksanlı yıllardan sonra kitapçı raflarında kendini iyice hissettiren “Kişisel Gelişim” kitaplarına bir yenisi daha eklendi. Ancak İstanbul Yayınları tarafından yayımlanan Pertev Aşkın ve İbrahim Yarış imzasını taşıyan “Kendinden Kendine NLP” adlı kitap, diğer gelişim kitaplarından daha farklı bir algılayışla çıkıyor okuyucunun karşısına.

Aşkın ve Yarış, kitabın bir araştırma neticesinde ortaya çıktığını ifade ediyorlar. Kişisel gelişimin en popüler yönetimi olan NLP'nin tarihçesiyle irdelendiği kitap, diğer gelişim kitapları gibi didaktik bir tarz benimsemiyor, okuyucuyu formüllere ve ilkelere boğmuyor. Kitabın bir ayırıcı tarafı da, diğer gelişim kitaplarının ve programlarının aksine, “Başarılı olacağım” diye uzaklara gitmenin gerekmediğini gözler önüne sermesi.

“Kendinden Kendine NLP” adlı kitapta, kendi örf ve geleneklerimizden hareketle bir gelişim ve terbiye olabileceğini anlatılıyor. Kapitalizmin merkezinden yapılan çevirilerle, topluma uymayan bir yaşam biçiminin ve uygulamanın getirdiği doku uyuşmazlığına dikkat çekilen kitapta, herkesin kendi iç ahengini yakalaması salık veriliyor. Kitap aynı zamanda, değişik düşünce dünyasından hikmetler taşıyan bir havuz niteliğindeÖ

Kendinden kendine NLP, biraz da NLP'nin popülerliğinden istifade edilmek suretiyle hazırlanmış. Nöro Linguistik Programing (Beyin Dili Programlanması) adı verilen bu uygulama tetkik edilip kurucuları, “Gizli Servis'in haşarı çocuğu John Grinder” ve dilbilimci Richard Bandler'in 60'larda keşfettikleri NLP tarihçesiyle gözler önüne seriliyor. Başarıya giden yolun başarılı insanları taklit etmekten geçtiği vurgulanıyor. Aşkın ve Yarış, “Gelişim kitapları yazanların hemen hepsi ya yabancı kitapların birebir çevirisini yapıyorlar. Üstelik yazarlar daha önce yazın çabası vermiş isimler de değil” şeklinde konuşuyorlar. Kitap, insanoğlunun binlerce yıllık hikmet birikiminden süzülen örnekler ile sizi bu hazinenin keşfine davet ediyor.
İstanbul Yay: 0212. 216 51 44

Önce zihinler ve kalpler

Kitap yediden yetmişe herkesin okuyup anlayabileceği biçimde ama yetkin bir dille yazılmış. Aslında diğer gelişim kitaplarının aksine, “Sabah kalk, önce spor yap, sonra kahvaltı” diye doğrudan odanızın içine girmek yerine, zihinlere ve kalplere girmeyi hedefliyor. Kitapta Sun Tzu, Mevlana, Nietzsche, Nuri Pakdil, Mürsel Sönmez, Kur'an ve İncil'de yer alan insana yönelik sözler anlatılıyor.

Özetle, insanların, telaş içinde kendileriyle bile başbaşa kalmaya fırsat bulamadan koşuşturdukları günümüzde, mal-mülk ve mevki sahibi olmak, tek geçer akçe imişçesine adeta kutsanıyor. Oysa yeryüzü serüveninde insanın mutlu olmasının ve hayatına anlam katmasının yolu, her şeyden önce kendisiyle barışık potansiyelindeki öz becerileri sahici hedefler doğrultusunda dinamize etmesinden geçiyor.

 
İş'e koşarsanız geç kalmış sayılmazsınız
Yazar olmak
OSMAN AKKUŞAK
Cankurtaran'da şenlik var
Eminönü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu sene üçüncüsünü düzenlediği, Cankurtaran Kültür Etkinlikleri'nde sanatlarında başarılı olmuş isimleri misafir ediyor. 19-25 Ağustos günleri arasında gerçekleştirilecek 3. Cankurtaran Etkinlikleri 20.30'da Orhan Hakalmaz konseriyle başlayacak. Cankurtaran Etkinlikleri'ni farklı günlerde Cihat Zafer, Mesut Mertcan ve Uğur Kokuz sunacaklar.
Bilgi tel: 0 212 638 56 63

Savaş ve aşk öyküleri
Bunlar, yıkıcı bir savaşın kaosunda hayatlarının aşklarını bulan erkek ve kadınların acı, tatlı, komik öyküleri. Bu anlamlı öykülerin kahramanları, Amerika'nın her köşesinden olduğu kadar, okyanusun öte yanına birçok savaş gelini gönderen Avrupa'nın harap olmuş ülkelerinden de çıkıyor. Çoğu elli yıldan fazladır devam eden mutlu evliliklerinden sonra, şimdi birlikte yetmişli-seksenli yaşlarını sürmekte. Yazar hakkında bilgi: Şimdiye kadar 11 kitabı yayımlanan Larry King, CNN'deki “Larry King Live” programının Emmy Ödüllü sunucusu.
19 Ağustos 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED