T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Yılmaz çok ah aldı

18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde ANAP'ta milletvekili adaylarını belirlemek üzere bazı illerde örneğin Kayseri İli için MKYK'da gayrı resmi ön seçim kararı alındı. Bu karara göre Kayseri ANAP Eski Milletvekili İbrahim Yılmaz ve diğer adaylar yarıştılar. İbrahim Yılmaz ön seçim de birinci çıktı. Listeler Yüksek Seçim Kuruluna verildiğinde İbrahim Yılmaz'ın yerinde bir başkası vardı. İbrahim Yılmaz'ın harcadığı maddi ve manevi imkanlara yazık olmuştu. Bu türlü uygulamalar İstanbul Listeleri dahil birkaç yerde de yapıldı.

Bir başka acı örnek; Rahmetli Diyarbakır Milletvekili Muzaffer Arslan'dır. ANAP Genel Başkanı A.Mesut Yılmaz'ın Eşi Berna Yılmaz ve beraberinde ANAP'lı bir çok milletvekili eşinin yaptığı Diyarbakır Seyahatinin maddi ve manevi yükünün büyük bir bölümünü üstlenen, Bismil İlçesinde 15 000 kişinin misafirleri karşılamasını sağlayan Muzaffer Arslan da listede yoktu.

Bir başka vefasızlık ise, Yılmaz'ı Başbakan yapan, DYP'den ANAP'a katılan 30' a yakın milletvekiline ve ANAP Grup Başkan Vekillerine listelerde yer vermemesidir. Hak etmedikleri muameleye maruz kalan mağdurlar; rahmetli Muzaffer Arslan, İbrahim Yılmaz, İrfan Demiralp, Metin Öney, Uğur Aksöz, Nuri Yabuz, Demir Berberoğlu, Ömer Demir, Tekin Enerem gibi yüzlerce milletvekilinin ve ANAP'ın oyunu baraj altına getirdiği için bazı teşkilat mensubu ile ANAP'lıların, Yılmaz ile ilgili söyledikleri hiçte iyi olmayan sözler ve dualar kulaklarımda hala çınlamaktadır. Çok Ah aldın A. Mesut Yılmaz. VE hatırlatmak istiyorum; bu dünya etme bulma dünyasıdır.

İki ana kutuplu yarış

3 Kasım Genel Seçimlerinde yarış, iki ana kutup arasında geçecek olup AK Parti ve CHP arasında yaşanacaktır. CHP yüzde 35'lik sol seçmen diliminden, AK Parti yüzde 65'lik sağ seçmen diliminden en yüksek paylara talip olacaklardır. Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş ise CHP'nin içinde olacağı iktidarın Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini şimdiden garantilemiş gibi görünüyor. DYP, ANAP, MHP'nin yarıştan kopmamak ve bizde varız demelerini yok saymamak gerekir.

Seçimlere katılan tüm partilere bu yarışta başarılar dilerken; seçmene içinde, milletvekili dokunulmazlığının sınırlanması, Siyasi Etik Yasası, TBMM Soruşturma Yetkisini Bağımsız Yargıya Devretmesini içeren “Yolsuzlukla Mücadele Paketi” sunmalarını tavsiye ederim.

3 KASIM SEÇİMİ YAPILMAYACAK GİBİ!

Seçime seksen gün gibi bir zaman kala Başbakan Ecevit'in rahatlığı ve yapılan kamuoyu anketlerinde AK Parti ve CHP dışında bütün partilerin baraj sorunu yaşaması ve Ankara kulisleri bu seçimlerin yapılmayacağı gibi bir olasılığı gündemde tutmaktadır. TBMM'de alınacak bir seçimin iptali kararı için gerekli çoğunluk var gibi görünüyor. Geçmişte seçimleri iptal ettirmek isteyenler küskünlerdi, şimdi seçimin yapılması istemeyen partiler ve liderlerin varlığını önemsemek gerekir.

İlhan Kesici parti kuruyor

3 Kasım'da yapılacak genel seçimlerinin iptali yolunda çalışmaların hızlanması ile birlikte 20. dönem milletvekili, DPT eski müsteşarı İlhan Kesici, parti kurmak için yola çıktı ve düğmeye bastı. Kesici ile birlikte hareket eden Samsun eski Milletvekili İrfan Demiralp beni arayarak bu kararı iletti. Başarılar diliyorum.

SEÇMENE UYARI

Yolsuzluklardan bıktınız

ve canınız yandı ise;

Şaibeye, listesinde hortumcu bulunan partiye oy vermeyin.

— HATIRLATIRIM —

1998 yılında Ekmek 60 000 TL., Simit 50 000.TL.,

Et 2 150 000 TL., Çay (1KG.) 9 525 000TL., 1 KG. Çiçek Yağı 395 000 TL. Benzin 206 300 TL. LPG. 113 000 TL. idi


19 Ağustos 2002
Pazartesi
 
TEVFİK DİKER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED