T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

GeVeZe konuşturuyor

Koç Holding'e bağlı GVZ Ses Teknolojileri Şirketi, geliştirdiği 7 projeyle Avrupa Birliği heyetinden tam not aldı.

BÜYÜK KOLAYLIKLAR GETİRİYOR

Türk bilişim sektörü, yeni projelerle teknoloji yarışında var olduğunu ortaya koyuyor. Koç Holding'e bağlı GVZ Ses Teknolojileri Yazılım Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Serhat Görgün, insan hayatına büyük kolaylıklar getirecek bu projeleri Konuşma Tanıma ve Konuşma Sentezi teknolojilerini kullanarak geliştirdiklerini belirtiyor.

SESTEN KİMLİK TESBİTİ MÜMKÜN

Şirketin geliştirdiği 7 projeyle, kişi sesiyle kimlik tespiti, tanımlanan kritik kelimelerin geçtiği yerlerin kısa sürede tespiti, Türkçe bilmeyen bir yabancıyla konuşarak anlaşabilme, konuşma yetisini kaybetmiş kişiler için bazı hareketlere sözler ekleyerek kişinin sesle kendisini ifade etmesine olanak sağlıyor.
http://www.gvz.com.tr


Bilişim 500'de ilk 4 değişmedi

Interpro Pazar Araştırma Grubu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "İlk 500 Bilişim Şirketi ve Türkiye Bilişim Pazarı Araştırması" sonuçları açıklandı. 3 bin 150 bilişim şirketinin 2001 yılı cirolarına göre yapılan sıralama altı ana kategori ve 61 alt kategoriyi kapsıyor. Bu yıl ilk 500 sıralamasında 110 yeni şirket yer alırken 2000 yılı sonuçlarına göre ilk dört arasında yer alan şirket sıralaması 2001 yılında da değişmedi. Türk Telekom birinci, Turkcell ikinci, Ericsson üçüncü ve Telsim de dördüncü sırada yer aldı.

Arena ve Başarı geriledi

2000 yılı sıralamasında sekizinci sırada yer alan A-Tel Pazarlama 12'inci sıraya, dokuzuncu sırada yer alan Arena Bilgisayar 13'uncu sıraya, 10'uncu sırada yer alan Başarı Ticaret 57'inci sıraya geriledi. Geçtiğimiz yıl 13'üncü sırada yer alan Siemens beşinci sıradan, 15'inci sırada yer alan Alcatel-Teletaş sekizinci sıradan, 12'inci sırada yer alan Genpa dokuzuncu sıradan ilk 10'a girdi.
http://www.interpro.com.tr/bilisim500


WEB GEZGİNİ

Sahibinden PC

Bilgisayar kullanıcıları arasında ikinci el bilgisayar ve çevre birimlerinin alış verişlerinin yapıldığı kullanışlı bir site. Ücretsiz ilan verebileceğiniz siteden, daha önce verilmiş ilanları okuyarak aradığınız özelliklere sahip bir ürüne de ulaşabilirsiniz.
http://www.sahibindenbilgisayar.com

İnternet telefonu

İnternet üzerinden telefon görüşmesi yapmayı sağlayan IP telefonu satışı yapan Claritel'in web sitesinde aradığınız ürünleri bulabileceğiniz gibi, internet telefonunun teknik ayrıntılarına da ulaşabilirsiniz. IP telefonları, PC'den PC'ye sınırsız bedava telefon görüşmesi yapma imkanı sağlıyor.
http://www.claritel-tr.com


TİSSAD'da yeni yönetim

Internet sektörüne hizmet vermek amacıyla, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin kurduğu Internet Servisi Sağlayıcıları Derneği (TİSSAD), gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulunu ve yeni başkanını seçti. Derneğin yeni başkanı Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli oldu. TİSSAD Yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Emre Kurttepeli (Mynet), Savaş Ünsal (Süperonline), Ziya Erdem (Turk.Net), Sadi Abalı (Siemens Business Services), Burak Cedetaş (Prizmanet), Hakan Akan (BNet), Bülent Yıldırım (Koç. Net). Yeni döneme başlayan TİSSAD, üye tabanını tüm sektörü kapsayacak şekilde genişletmeyi ve Internet yayıncıları, portallar, altyapı şirketleri, operatörler, ticari şirketler gibi grupların da dernekte temsil edilebilmesi için çalışacak.
http://www.tissad.org.tr


TÜRK TELEKOM AÇIKLAMASI

Gazetenizin 06.06.2002 tarihli nüshasında yayınlanan, "Kitapyurdu Türk Telekom Mağduru" başlıklı haber üzerine inceleme yapılmıştır. Haberinizde yer alan açıklamalar üzerine yapılan araştırmada, domain adı www. kitapyurdu. com olan adrese erişilememesi sorununun, abonenin (REPAR Tanıtım ve İletişim Firması) kendi iç tesisatından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Türk Telekom'u muhatap alan bu tür demeçlerin tarafımızdan da bilgi alınması halinde objektif olabileceğini belirtir, haberdeki yanlışlık nedeniyle yukardaki açıklamamızın basın kanunu çerçevesinde yayınlanması hususunda ilgilerinizi rica ederiz.

 
British Airways uçaklarında internet keyfi
İngiliz Havayolları British Airways, yolcularına uçakta bulundukları süre içerisinde internet erişimi sağlayan bir sistemi hizmete sunuyor. İnternet erişim hizmeti British Airways'in 21. Yüzyıl seyahat kavramını geliştirmek amacıyla "Next Generation" (Gelecek Nesil) adı verilen yatırımın bir parçası. Bu benzersiz hizmet sayesinde yolcular, uçakta seyahatleri sırasında çalışabilecekler ve çok önemli yazışmalarını e-posta ile gönderme imkanına sahip olacaklar. British Airways'in yaptığı bir araştırmada, business class yolcusu işadamlarının yüzde 75'inin dizüstü bilgisayar taşıdıkları ve yolculukları sırasında internete bağlanarak çalışmak istedikleri ortaya çıktı. "Connexion" adı verilen bu sistemin yolculara uçakta çalışma imkanı tanıyarak büyük ölçüde yarar sağlayacak.

NET KİTAP
Perl ve MySQL ile CGI Programlama
Web üzerinden kullanıma sunulacak uygulama programları ve bunları geliştirirken kullanılan araçlar büyük bir hızla gelişiyor. Bir o kadar da zenginleşiyor. Bu süreç içinde, en önemli yeri "CGI Programlama" kavram ve teknikleri alıyor. Pusula Yayıncılık'tan çıkan ve Can Uğur Ayfer'in kaleme aldığı Perl ve MySQL ile CGI Programlama adlı bu kitap, CGI uygulamaları ile MySQL veritabanı kullanılarak web uygulamaları geliştirme metodlarını ele alıyor.
pusula

2008'e kadar dünyada 1 milyar PC daha üretilecek!
Gartner Datarequest, dünyada 1 milyarıncı PC sevkiyatının gerçekleştiğini duyurdu. 1'den 1 milyara kadar saymanın bile 95 yıl sürmesine karşılık, PC sektöründe bu seviyeye, ilk bilgisayar, Intel 8080 chip'li 1974 Altair'ın piyasaya çıkmasından 25 yıl sonra ulaşıldı. Bundan sonraki 1 milyarıncı PC'ye çok daha çabuk ulaşılacağını belirten Gartner Datarequest, 2008'de 2 milyarıncı PC'nin üretileceğini tahmin ediyor. PC'nin gelişiminde büyük katkıları olan Intel, yeni teknolojileriyle dünyayı değiştirmeyi ve dünyadaki potansiyel 5 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

CEP TELEFONUNA CEP ŞARJI
Cep telefonları için yurt dışından ithal edilen, anahtarlık büyüklüğündeki cep şarjı, tek dolumda cep telefonunu 10 kez şarj edebiliyor. 12 milyon liradan satışa sunulan ürün, bir pille beraber kullanılıyor. 9 voltluk bir pil ile ortalama 10 defa dolum yapabilen cep şarjı, özellikle çok sık telefon görüşmesi yaptığı için telefonunun şarjı çabuk biten kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.
9 Temmuz 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED