T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
MİLLİ MUTABAKAT: ULUSOY
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün "üstün hizmet madalyası"ndan "Eşofman giymediği" gerekçesi ile ayrı tuttuğu Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a Milletvekili ve yasa desteği geldi.

2933 sayılı Madalya Kanunu'na göre okul yaptıran, sanatkar, hatta şarkıcı ve türkücülerin bile hakedebildiği madalya, ülkesine hizmet eden herkese verilebilir. Ulusoy'un dışlanmasına tepki TBMM'de de çığ gibi büyüyor.

Yücel Seçkiner (Eski Spor bakanı-Milletvekili)

Sunuş şekliyanlış oldu

Ben bir çıta koymuştum. "Üstün Hizmet Madalyası" benim fikrimdi ve 24 güreşçi, 2 halterciye uygulandı. Herkes memnun kaldı. Bu çıta içerisinde A Milli Takım da Dünya Üçüncüsü olmuştur. Emeği geçenlere verilse hiç bir şey olmaz. Önemli olan Cumhurbaşkanı'na sunuş şeklidir. Bana göre "Üstün Hizmet Madalyası"nı herkes gibi Haluk Ulusoy da hak etmiştir. Ayrıca Fatih Terim ve Mustafa Denizli'ye de verilmesi gerekli. Hatta Milli Takım'a sporcu veren tüm kulüp başkanlarına bile verilmeli. 2933 sayılı Madalya Kanunu'nda Türkiye'yi tanıtan ve hizmet eden herkese üstün hizmet madalyası verilebiliyor. Okul yaptırana, sanatkarlara bu madalya veriliyorsa Haluk Ulusoy'a niye verilmesin? Bu bir teşviktir. Yarın da basketbolculara veya başka branşlara verilebilir. Ne sakıncası var. Yanlışa düşmemek gerekli.

İlyas Arslan (Milletvekili)

Ulusoy büyük fedakarlık yaptı

Milli Takım bize en büyük başarıyı kazandırdı. Sıkıntıdaki millet nefes aldı. Yıllar sonra yediden yetmişe herkesin sevindiği bir olay gerçekleşti. Bu olay gerçekleşene kadar da tüm ekip büyük bir fedekarlıkda bulundu. Bu insanları motive etmek kolay değil. Haluk Ulusoy futbolcuları motive etmekte büyük zorluklar çekti. Eğer herkes büyük fedekarlık yapıyorsa hakkını vermek gerekli. Şahsi kaprislerin bir tarafa bırakılarak hakkı olana hakkını vermek gerekli. Futbolcuların ve teknik heyetin "Üstün Hizmet Madalyası" herkesin hakkı olduğu kadar federasyon yöneticilerinin de hakkı.

Mahmut Göksu(Milletvekili)

Bunları tartışmak bile gereksiz

Başarı bir ekip olayıdır. Bana göre hepsinin ödüllendirilmesi gerekli. Bu başarıda Futbolcunun, teknik heyetin ve de federasyonun büyük bir emeği vardır. Eğer Haluk Ulusoy başarılı olmasaydı hocasıyla birlikte başı gidecekti. Eğer ceza veriyorsan ödülü de vereceksin . Bu kadar başarı karşısında bunları konuşmak bile çok yanlış, başarıya ve başarıyı getirenlere saygısızlık olur. Eğer listede Haluk Ulusoy'un ismi yoksa Bana göre Cumhurbaşkanı kendi insiyatifini kullanarak Bakan Fikret Ünlü'ye gerek kalmadan madalyasını verebilir. Kazanılan başarının yanında para pulun kıymeti yoktur. Herkesin hakkını herkese vermek gerekli.

Muhsin Yazıcıoğlu (BBP Genel Başkanı)

Haluk Ulusoy'un suçu ne?

Bu bir ekip işidir. Futbol Federasyonu da bir ekiptir. Ekip içerisinde ayrımcılık yapmak hoş bir şey değil. Hepsi birlikte başarıya motive oldular ve kazandılar Marifet iltifata tabidir. Haluk Ulusoy ve ekibi büyük bir başarıya imza atan isimlerdir. Eğer teknik heyet ödüllendiriliyorsa o zaman Haluk Ulusoy'un suçu ne ? Haluk Ulusoy fedakar bir insan, devletin bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerekli. Herkese madalya verip de Haluk Ulusoy ve ekibini ayrı tutmak centilmenliğe yakışmaz. Spor Bakanı Fikret Ünlü'nün tavrını da anlamış değilim.

Halil İbrahim Oral (Milletvekili)

Madalya ekibe verilmeli

Ayrımcılık olmaz. A Milli Takım'ın başarısına sağı-solu, sunnisi-alevisi, Kürdü-Türk'ü, herkesi sevindi. Şu ekonomik krizde Millet mutlu olacağı bir olay yakalamışken, bunu yaşatanlar arasında ayrımcılığa gidilirse yanlış olur. Ekip halindeki Milli Takım'a ne veriliyorsa Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy da faydalanmalıdır. Ancak Haluk Ulusoy devlet memuru olarak düşünülüyorsa bilemem. Ama benim kişisel fikrim hiç bir şekilde ayrım yapılmadan bu madalya Milli Takım'da masöründen, çamaşırcısına, futbolcusundan Federasyon başkanına kadar herkese verilmesi gereklidir.

Seydi Karakuş (Milletvekili)

Milli Takım parçalanamaz

Ülkenin tanıtımı için bundan daha iyisi olamazdı. Milli Takım Dünya 3.'sü olarak büyük bir ilke imza atmıştır. Bana göre Milli Takım'ı parçalamak çok yanlış olur. Kişisel kavgalarla bu önemli başarıya hiç kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur. Ünlü, yanlış yapıyor. Emeği geçen herkese ne veriliyorsa Ulusoy'a ve yönetimine de o takdir edilmeli.

Mustafa Örs (Milletvekili)

Ayırım yapmak doğru değil

Bana göre de ayrım yapmak doğru değil. A Milli Takım Türkiye'nin gururu olmuştur. Bunun karşılığında futbolcuya teknik heyete ve federasyon başkanına ne verilir bilemiyorum. Ama ne şekilde olursa olsun ayrım yapmayı doğru bulmuyorum. Ulusoy ile Ünlü arasında ne geçti doğrusu onu da bilmiyorum.

Bülent Kuşoğlu (DTP Teşkilat Başkanı)

İnsafsızlık, hatta saygısızlık...

Millilerimiz tarihi başarı kazanmışlardır. Haluk Ulusoy ve teknik ekibi eğer başarısız olsaydı Türkiye'ye döner dönmez başları alınacaktı. Ama şimdi ortada büyük başarı ve ödül var. Şimdi böyle bir durumda Haluk Ulusoy'u dışarda tutmak biraz insafsızlık hatta saygısızlık olur. Adalet bu değil.

Ünlü-Ulusoy gerginliği

  • Fikret Ünlü ile Haluk Ulusoy arasındaki ilk büyük gerilim 1999-2000 sezonunda naklen yayın ihalesinde yaşandı. İhaleye fesat karıştırıldığı gerekcesiyle Ulusoy suçlandı. Ancak mahkeme Ulusoy'u akladı.

  • 2001 yılında Ankara'da Beşiktaş ile F.Bahçe arasında yapılan Atatürk Kupası maçının sonrasındaki törende Fikret Ünlü, Haluk Ulusoy'un elinden kupayı çekerek kazanan takıma verdi ve kriz bu kez kupada yaşandı.

  • Aynı yıl Dünya Kupası elemelerinde Türkiye-Azerbaycan maçında protokol tribünü kirizi yaşandı. Bakan Ünlü soruşturma başlattı. Ancak mahkemeler Ulusoy'u suçsuz buldu.

  • Dünya Kupası öncesi hakemlerle ilgili şike olayları nedeniyle Fikret Ünlü, Federasyonu Olağan Genel Kurul'a çağıracağını açıkladı. Tarih olarak ise Kupa sonrasını seçmesi, "Milli Takım'ın başarısız olması halinde Haluk Ulusoy'u harcamak daha kolay olacak" şeklinde yorumlandı.

  • İlk maçta Milliler, Brezilya'ya yenilince Bakan Ünlü, Kore'den haber gönderdi: "Hemen Genel Kurul yapacağım ve Haluk Ulusoy'un görevden ayrılmasını isteyeceğim." Ama Dünya 3.'sü olununca plan pozuldu.

  • LOKMAN KÖSE

    Spor Yazarları
    Güray Soysal :
    Bir davayı izledim
  •  
    KASABADA ŞENLİK
    İki yarıda iki ayrı takımla oynayan Galatasaray gol yağdırdı.İkinci yarıda gurbetcilerin "İmparator" diye tezahürat yaptığı Fatih Terim istekli oyundan memnun olduğunu söyledi.
    Kartal'a Demir kıyağı Beşiktaş, 750 bin dolarını Nevzat Demir'in vereceğini açıkaladığı Conceiçao ile 2.5 milyon dolara anlaşma sağladı.
    KAMPLARDAN NOTLAR...
    Fenerli takviye istiyor
    Yönetim "Kadromuz yeterli, şimdilik transfer yok" açıklaması yaparken, Sarı-lacivertli taraftarlar, özellikle Avrupa'da mücadele edecek takımlarının yeterli olup olmadığı konusunda kuşkular yaşıyor.
    Trabzonspor ilk sınavına çıkıyor
    Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Almanya'da sürdüren Trabzonspor, ilk sınavına bu akşam çıkacak. Karadeniz ekibi saat 20.30'da Almanya'nın güçlü ekiplerinden Werder Bremen'le karşılaşacak. Bu arada Bordo-mavililer sabah idmanında teknik direktör Samet Aybaba nezaretinde yan top, serbest atış ve frikik çalışması yaparken, akşam ise takım oyunu geliştirme çalışmaları gerçekleştirdi. Aybaba, futbolcularla yaptığı toplantıda kaptanlık sorununun büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Trabzon, Almanya'da yabancı futbolcu arayışlarını sürdürüyor.
    Dev Adamlar sıkı çalışıyor
    ABD'nin Indianapolis kentinde 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 14. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Takım, dün sabah Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda, başantrenör Aydın Örs yönetiminde kondisyon antrenmanının ardından sprint ve zıplama çalışması yaptı. Milliler, akşam da atletizm çalışması yaptı. Dünkü çalışmalara izinli olan Mirsad ve Kerem Gönlüm ile NBA'in yaz kampında olan Mehmet Okur katılmazken, hafif sakatlıkları bulunan Kaya, Fatih, Tutku ve Alper ise takımdan ayrı çalıştılar. Milliler bugün de çalışmalarına devam edecek.

    10 Temmuz 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED